Poletna šola EdIT

Avtor Nejc Setnikar — 23.05.2014
Komentiraj!
Podjetje Comtrade bo letos organiziralo že 18. poletno šolo EdIT, ki študentom nudi možnost, da v praksi preizkusijo in uporabijo svoje znanje. Šola bo potekala od 7. do 18. julija, in sicer na dveh lokacijah - v Ljubljani in Mariboru. Prijava je možna do 11. junija.
Poletna šola EdIT

Poletna šola EdIT. (Vir slike: comtrade.com)

Podjetje Comtrade podpira razvoj mladih, jih spodbuja in jim kaže pot do prve zaposlitve v panogi informacijskih tehnologij. S tem namenom podjetje že 18. leto organizira poletno šolo EdIT, ki študentom nudi možnost, da v praksi preizkusijo in uporabijo svoje znanje. Udeleženci šole EdIT se naučijo veliko o različnih tehnologijah, še več pa o vodenju projektov s pomočjo agilnih metodologij, življenjskem ciklu programskih rešitev in ekipnem delu, kar so nadvse zaželene izkušnje. Študentje in študentke se lahko na poletno šolo EdIT prijavijo najkasneje do 11. junija.

Poletna šola EdIT poteka v treh državah - Sloveniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini – in na šestih različnih lokacijah. EdIT 2014 bo v Sloveniji potekal na dveh lokacijah, v Ljubljani in Mariboru, od 7. do 18. julija 2014. Študentje in študentke lahko svojo prijavo na uradni strani poletne šole EdIT oddajo najkasneje do 11. junija 2014. Letos so k udeležbi na lokaciji v Ljubljani vabljeni tudi tuji angleško govoreči študentje.

Izziv, s katerim se bodo udeleženci šole soočali v Ljubljani, nosi naslov Pametna raba vode. Njihova naloga bo, da skupaj zgradijo sistem, ki bo omogočal spremljanje porabe vode in pripomogel k ozaveščanju ljudi o porabi vode ter prispeval k zmanjšanju njene porabe.

V Mariboru pa bodo udeleženci šole razvijali Večigralski bingo, igro, ki jo bodo lahko uporabniki po vsem svetu igrali na vseh elektronskih napravah - od mobilnikov do tabličnih računalnikov.

Comtrade se s projekti, ki prispevajo k dvigu ravni znanja mladih, trudi izboljšati njihovo zaposljivost. V letošnjem letu je podjetje podprlo projekt Manager prihodnosti, zaposlitveni sejem Jobfair in projekte, ki spodbujajo zaposlovanje žensk v panogi informacijskih tehnologij, v sodelovanju s Fakulteto za računalništvo in informatiko pa so v podjetju organizmirali tudi študentski izziv, ki nosi ime Izziv za genialne ume.

Začetki šole EdIT

Začetki izobraževanja bodočih razvijalcev s šolo EdIT segajo že v leto 1996, ko se je s prvimi resničnimi izzivi v okviru poletne šole spoprijelo le 10 udeležencev. Danes je ta projekt postal že tradicionalen, saj se ponaša že z 18-letno tradicijo in s kakovostnim programom. Vsako leto pritegne večje število udeležencev, ne samo v Sloveniji, temveč tudi v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Vse večje število prijavljenih iz različnih fakultet je dokaz, da EdIT sledi razvoju stroke in ponuja aktualne programe za razvoj novih znanj, ki jih panoga informacijskih tehnologij potrebuje za ohranjanje konkurenčnosti. Leta 2007 je poletna šola prejela tudi 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.

O podjetju Comtrade

Comtrade je mednarodno podjetje, specializirano za informacijske tehnologije. Podjetja v skupini poslujejo na področjih razvoja informacijskih rešitev, sistemske integracije in distribucije informacijskih tehnologij ter strankam zagotavljajo poslovne rešitve z dodano vrednostjo, s katerimi lahko znižajo stroške in povečajo dobičkonosnost. Comtrade zaposluje več kot 1500 strokovnjakov v 10 državah, z več kot 1000 razvijalci programske opreme pa podjetje zagotavlja vrhunsko strokovno znanje v panogah upravljanja shranjevanja podatkov, vgradnih sistemov, igralništva in razvoja prilagojenih aplikacij. 

Vir: Sporočilo za medije - Comtrade

Prijavi se na e-novice!