Poletna šola podjetništva za mlade

Avtor — 31.07.2013
Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva, vabi 120 mladih srednješolcev, da se udeležijo brezplačne poletne šole podjetništva. Vsi mladi, ki bi si želeli stopati po poti uspešnih startupov, se lahko prijavijo na enega od treh terminov brezplačnega izobraževanja konec avgusta.
Poletna šola podjetništva za mlade

Poletna šola podjetništva za mlade. (Vir slike: sxc.hu)

V zadnjih treh tednih poletnih počitnic Ustvarjalnik organizira tri poletne podjetniške delavnice, kjer bodo mladim, ki so željni podobnega podjetniškega uspeha, pomagali pri prvih korakih.

Za Ustvarjalnikom je uspešno prvo leto delovanja, saj so s pomočjo mentorjev zrasli številni startupi, od katerih so nekatera že ustvarila prve prihodke. “Zagotovo si želimo, da bodo podjetniški projekti mladih srednješolcev uspešni na trgu, a naš cilj je mladim ponuditi prvo izkušnjo v podjetniškem svetu, zato jemljemo vse te zgodbe kot odlične priložnosti za učenje,” opisuje filozofijo delovanja Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, in dodaja: “Mladi so poskusili nekaj ustvariti in prodati in zdaj bolje razumejo, kako deluje poslovni svet, hkrati pa so opogumljeni, da se bodo v prihodnosti lotili svojih podjetniških zgodb.”

Termini

Termini poletne šole podjetništva so:

  • 12.-16. avgust (Velenje),
  • 19.-23. avgust (Ljubljana) in
  • 26.-30. avgust (Sežana).

Vse dodatne informacije so dostopne na spletni strani http://sola.ustvarjalnik.org/, kjer je možna tudi spletna prijava.

Predstavljamo vam tudi nekaj uspešnih zgodb izpod okrilja Ustvarjalnika.

CYOU

Dosežki: Ekipa CYOU je osvojila drugo mesto na tekmovanju Ljubljana Startup in razvijala lastno spletno trgovino.

Opis: Skupina mladih, ki se je oblikovala na podjetniškem krožku Gimnazije Novo mesto, je razvila spletno aplikacijo, ki omogoča prepoznavanje obraza in izris okvirja očal nanj. Uporabljala se je kot osnova za spletno trgovino za sončna očala, ki je omogočila, da uporabniki prek spleta poskusijo, ali jim določeni okvirji očal pristojijo.

LinkTrip

Dosežki: Ekipa je zmagala na tekmovanju Startup Weekend Celovec.

Opis: LinkTrip je spletni portal, ki omogoča popotnikom, da na enem mestu najdejo najboljšo in najcenejšo pot z uporabo različnih prevoznih sredstev – vlakov, avtobusov in avtomobilskih prevozov.

Doin’Good

Dosežki: Ekipa je prejela nagrado za najbolj inovativno poslovno idejo na Startup Weekendu v Celovcu.

Opis: Doin’Good je skupnost, ki združuje nevladne organizacije, prostovoljce in podjetja s skupnim ciljem – promovirati prostovoljstvo v Sloveniji. Vsak prostovoljec, ki pri sodelujoči organizaciji opravi neko delo, lahko za to prejme nagrado v obliki vstopnice za kino ali kaj podobnega.

MakeMeDo

Opis: MakeMeDo je mobilna aplikacija, osebni planer za aktivnosti, v primeru zamude pri neki nalogi, ki si jo uporabnik postavi, donira denar politični stranki ali drugi organizaciji, ki je uporabnik ne mara. Na tak način uporabnik postane bolj discipliniran.

SHAKAL

Dosežki: Ekipa je prejela nagrado za najboljšo predstavljeno poslovno idejo na Startup Weekendu v Sarajevu.

Opis: SHAKAL je igra, namenjena uporabi na mobilnih telefonih, ki uporabniku omogoča, da postane tajni agent in lovi soigralce. Mobilni telefon uporabnika se pretvori v orožje, ki prek geolokacije omogoča zasledovanje in lovljenje sotekmovalcev.

MyBag

Opis: Skupina deklet je izdelala modularno ročno torbico, ki jo je možno spreminjati po velikosti in barvi, kar omogoča večjo funkcionalnost tega modnega dodatka. Dekleta se pripravljajo za kampanjo zbiranja sredstev na Kickstarterju.

Vir: ustvarjalnik


Oznake: , , ,