Pomagajmo pri beljenju centrov Zveze Sonček!

Avtor — 06.06.2016
Letos se bo zveza Sonček, ki med drugim izvaja dejavnosti Varstveno delovnega centra Sonček, lotila beljenja centrov v Šiški, Slovenj Gradcu in na Ptuju. Ker je omejena s sredstvi, podprti so sicer s strani pristojnega ministrstva, sredstva za pleskarske pripomočke zbira prek platforme Chariyo.
Pomagajmo pri beljenju centrov Zveze Sonček!

Zveza Sonček prek platforme Chariyo zbira sredstva za beljenje centrov v Ljubljani, Slovenj Gradcu in na Ptuju. Fotografija je simbolična (Vir slike: YouTube).

Čeprav so podprti s strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, jim pripadajoča sredstva ne omogočajo pokrivanja vseh stroškov programa in investicijskega vzdrževanja. »Zaradi tega smo zlasti pri investicijskem vzdrževanju zelo odvisni od donatorskih in sponzorskih sredstev,« pojasnjujejo pri Sončku.

Nekaj minutk v zameno za polepšan dan uporabnikov

Letos bodo belili centre v Ljubljani, Slovenj Gradcu in na Ptuju, za nakup nujno potrebnih pleskarskih pripomočkov pa jim lahko pomagate tudi vi. Sredstva zbirajo prek slovenske platforme Chariyo, ki omogoča drugačen način donacij, kot smo jih vajeni. Na Chariyu namesto denarja prispevamo z ogledom oglasa. Za donacijo se šteje ogledan video oglas, ta pa pomeni majhno donacijo, ki jo prejme dobrodelni projekt. »To vam bo vzelo nekaj minutk vašega časa. Nam pa bo prineslo nekaj dragocenih evrov, s katerimi bomo polepšali vsakdan naših uporabnikov,« dodajajo.

Na platformi Chariyo lahko projekt podprete tukaj.

Na Chariyu, ki je plod mlade slovensko-nizozemske ekipe, so uporabniki v zgolj enem mesecu po zagonu platforme z ogledom oglasov zbrali več kot 3 tisoč evrov. V akciji je sodelovalo okoli 5.500 ljudi, sporočajo iz Chariya, ki so pomagali projektom Pediatrične klinike, Mačje hiše in Društva Vesele nogice. Poleg Zveze Sonček sredstva ravno v tem času zbirajo še Rdeči noski, Slovenska karitas in Društvo Žvižgač. Več o platformi, ki temelji na konceptu nevsiljivega oglaševanja, lahko preberete v članku Česar Kickstarter ne zmore, zmore slovenski Chariyo.


Oznake: ,