Pomen mikro, majhnih in srednje velikih podjetji za Evropo

Mikro, mala in srednje velika podjetja danes igrajo pomembno vlogo tako v svetovnem gospodarstvu, kot tudi v Evropi. V nadaljevanju vam predstavljamo, kako pomembna so omenjena podjetja za Evropo in Slovenijo in nekatere druge statistične podatke.
Pomen mikro, majhnih in srednje velikih podjetji za Evropo

Pomen mikro, majhnih in srednje velikih podjetji za Evropo. (Vir slike: sxc.hu)

Mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP) predstavljajo osrednji del evropskega gospodarstva, saj približno 95 odstotkov vseh evropskih podjetij spada v skupino MSP. V Sloveniji pa je ta odstotek še višji, saj pri nas to skupino predstavlja kar 99,7 odstotkov vseh podjetij.

  • 8% MSP je poročalo prihodke iz izvoza, kar je občutno manj kot 28% velikih podjetj, ki so poročala o prihodkih iz izvoza.
  • Zgolj 5% MSP je poročalo, da imajo hčerinske družbe ali poslovne partnerje v tujini.
  • 2/3 MSP v Evropi so mnenja, da se je konkurenca na njihovem trgu povečala v zadnjih dveh letih.
  • 3 MSP od 10-ih je poročalo, da imajo nove produkte ali da imajo prihodke iz novih produktov.
  • MSP so kot najpogostejše ovire k inovativnosti navedli: probleme s financiranjem, pomanjkanje usposobljenega kadra, pomanjkanje povpraševanja na trgu in previsoki stroški človeških virov.
  • Sistemi za učinkovito izrabo energije pri MSP (4%) niso tako pogosti, kot pri velikih podjetjih (19%).
  • Kar 89% MSP je močno odvisnih od regionalnega trga dela, večja podjetja so od regionalnega trga dela odvisna nekoliko manj (77%).

Vir: ec.europa.eu in sist.si

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje