Pomlad se začne z Odprto kuhno!

Na prvi pomladni dan bo gurmane spet razveselila Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Od 20. marca pa vse do konca oktobra bodo petki med 8. in 20. uro tradicionalno rezervirani za zmenek med odlično hrano z vseh koncev sveta in dobro družbo.
Pomlad se začne z Odprto kuhno!

Odprta kuhna bo odprta od marca do oktobra (vir: Arhiv Odprte kuhne).

Odprta kuhna je kulinarični projekt na prostem, ki vsak petek na Pogačarjevem trgu v Ljubljani združi več deset izbranih gostinskih ponudnikov iz cele Slovenije. Najljubša restavracija in kuhar skrbita za kulinarične užitke v centru Ljubljane – diši pa tako po domači kuhinji kot tudi mednarodnih specialitetah.

Iz Odprte kuhne diši od marca do oktobra, vsak petek med 8. in 20. uro. Na prvi pomladni dan, 21. marca, projekt vstopa že v svojo tretjo sezono. »Letos se bodo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani poleg “starih znancev”, ki smo jih dodobra spoznali v prvih dveh sezonah, pridružili novi obrazi. Tokrat smo si želeli, da bi ponudbo na trgu razširili s ponudniki iz vse Slovenije, ob enem pa smo želeli na trg pripeljati tudi znane mojstre iz slovenskega kulinaričnega prostora. Veseli smo, da se nam letos pridružujejo Restavracija JB, Strelec, Gostila pri Lojzetu, Hiša Franko, Gastuž, Restavracija Pavus, Gostilna Pr’Mrtinet, Gostila Oštarija, Gostišče Grič, Gostilna Mihovec, Kendov dvorec, Restavracija Jožef, Hotel Vander in še bi lahko naštevali,” novosti predstavi Lior Kochavy, direktor projekta Odprta kuhna.

Ob lepem vremenu se na Pogačarjevem tre domačinov in turistov (vir: Arhiv Odprte kuhne). 

V letošnji sezoni se bo ob sončnih petkih na Pogačarjevem trgu obiskovalcem predstavilo še več ponudnikov. Celoten trg bo tako namenjen stojnicam, na katerih bodo obiskovalci lahko izbirali med domačimi in tujimi specialitetami, različnimi tehnikami ter sestavinami iz bližnjih in daljnih krajev. Sedišča in mize za obiskovalce pa se bodo v novi sezoni v celoti prestavila na stopnice in na trg pred ljubljansko stolnico. Posebno pozornost so organizatorji letos namenili tudi recikliranju odpadkov za obiskovalce.

“Za tujca je Slovenija pravi biser in vsi bi se morali potruditi, da prispevamo košček mozaika k Sloveniji kot kulinarični destinaciji.”

Odprta kuhna je platforma, ki izbranim ponudnikom omogoča, da se vsak petek na trgu predstavijo s svojimi jedmi. “Mislim, da je tukaj pomembno dodati, da od nobenega ponudnika ne zahtevamo, da bo zaradi sodelovanja na Odprti kuhni ob petkih zaprl svojo restavracijo, prav tako nihče ni zavezan, da mora sodelovati vsak petek. Koncept Odprte kuhne je ponuditi edinstveno priložnost ponudnikom, da svoje jedi predstavijo širši javnosti, se osebno pogovorijo z obiskovalci, predstavljajo nove jedi in ideje, promovirajo svojo restavracijo ali hišno specialiteto in ob enem v teh težkih časih ponudnikom omogočimo možnost dodatnega zaslužka.”

Kochavy še dodaja, da so v dveh sezonah uspeli Pogačarjev trg spremeniti v priljubljeno prehransko tržnico za domačine in turiste. “Odprta kuhna je postala shajališče za domačine in turiste, kjer lahko vsak najde svojo najljubšo jed. Verjamem, da smo v dveh letih dosegli, da obiskovalci, obstoječi ponudniki in širša javnost Odprto kuhno vidijo kot obogatitev dogajanja v Ljubljani.”

Od vsakega ponudnika, ki se želi predstaviti na Pogačarjevem trgu, organizatorji zahtevajo visoko kakovost, ustvarjalnost in edinstvenost. Odprta kuhna je odprta za vse tipe kuhinj, prav vsaka izmed stojnic predstavlja različno kulinariko, ki je na tržnici tako edinstvena kot ekskluzivna, da se ponudba ne bi ponavljala.

“Veseli smo, da smo v dveh sezonah stkali tesna partnerstva s “starimi znanci” Odprte kuhne, ki se vračajo tudi v tretji sezoni. Seveda se na nas obračajo restavracije, nekaj restavracij smo za sodelovanje prosili tudi sami. Mislim, da je letošnji nabor ponudnikov resnično pester in prav vsi že komaj čakamo na prvi pomladni dan.”

 

Na Odprti kuhni diši po dobri hrani (vir: Arhiv Odprte kuhne). 

Zadnje čase smo priča poplavi gastronomskih projektov. Lior Kochavy meni, da je porast kulinaričnih projektov dobra stvar za Slovenijo. Imamo namreč veliko možnosti, da bi postali gastronomska turistična destinacija in vsak dobro izpeljan projekt, ki ima dodano vrednost, odlično prispeva k temu. “Za tujca je Slovenija pravi biser in vsi bi se morali potruditi, da prispevamo košček mozaika k Sloveniji kot kulinarični destinaciji.”

Odprta kuhna zagotovo predstavlja vzoren primer širjenja kulinarične prepoznavnosti Slovenije med domačini in tujci, za kar je lani prejela tudi dve prestižni nagradi; in sicer nagrado Gospodarskega razstavišča Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe-Jadran, ki jo vsako leto izbere mednarodna komisija, ter nagrado sejalec, ki jo podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje