Poslovna priložnost: Pripomoček za krajše in bolj ekonomično prhanje

Američan Randy Sonderhouse se zaveda, da človek pod prho hitro pozabi na čas in porabi (pre)velike količine vode. Sam je bil eden takih, zato se je odločil, da bo našel rešitev za ta problem. Iznašel je vodoodporni časomerilec.
Poslovna priložnost: Pripomoček za krajše in bolj ekonomično prhanje

Shower Professor

Svojo iznajdbo je Sonderhouse poimenoval “Shower Professor” (op.: “Nadzornik prhanja”). Pravi, da mu je “čudežna napravica” pomagala skrajšati čas prhanja iz 15-20 min na 5 min. Prihranek vode je ogromen – cca. 95 l na dan, poleg tega prihranimo tudi energijo, potrebno za ogrevanje vode. “Vodoodporni časomerilec spremeni vedenje uporabnika, saj je ta vseskozi pozoren na čas, ki ga je že porabil za prhanje,” pravi Sonderhouse.

Z ekrančkom in le štirimi gumbi je Shower Professor ena preprostejših naprav – trije gumbi so namenjeni začetni nastavitvi dolžine prhanja (5, 7 ali 10 minut), s pritiskom na četrti gumb pa lahko prhanje podaljšamo še za eno minuto. Alarm se sproži 5 sekund pred predvidenim zaključkom prhanja. Uporabnika opozarja z zvokom, ki pa po Sonderhousovih besedah ni nadležen.

Proces izdelave je potekal tako, da je Sonderhouse najprej z malo pomoči inženirjev naredil načrt izdelka in se za proizvodnjo dogovoril s kitajskim podjetjem, ki ga je našel preko svetovnega spleta.  Pred samim začetkom proizvajanja je moral Sonderhouse izdelati orodja za izdelavo vodoodpornih časomerilcev in podpisati pogodbo, da bo odkupil določeno količino izdelkov, sicer podjetje sploh ne bi začelo proizvodnega procesa. V začetku maja 2008 je kitajsko podjetje izdelalo 4 prototipe izdelka, po tem, ko jim je Sonderhous narisal in opisal, kako naj bi končni izdelek izgledal. Testno obdobje za štiri prototipe je trajalo 6 mesecev, tako da so novembra 2008 izbrali končni izdelek. Prvih 5.000 kosov so Sonderhousu iz Kitajske poslali konec novembra.

V desetih dneh od lansiranja produkta na trg je Sonderhouse preko svoje spletne strani in eBaya prodal 16 kosov kupcem iz 10 različnih zveznih držav in Kanade. Naprava stane 10 USD in je na voljo na spletni strani http://showerprofessor.com. Five Percent, ameriški blog s prispevki z okoljsko tematiko, je izdelek Shower Professor ocenil z odliko, kot glavne prednosti pa navedel čitljivost zaslona, nizko ceno in preprosto uporabo.

“Pisala mi je mama treh hčera, ki je prepričana, da jim bo Shower Professor pomagal do boljšega upravljanja s časom in nižje porabe vode. Zahvalila se mi je, da sem ga ustvaril. Ravno danes sem odposlal paket z aparatom na njen naslov,” pravi Sonderhouse.

 

Vir: NC Times.com 

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje