Poslovna priložnost: Pripomoček za krajše in bolj ekonomično prhanje

Američan Randy Sonderhouse se zaveda, da človek pod prho hitro pozabi na čas in porabi (pre)velike količine vode. Sam je bil eden takih, zato se je odločil, da bo našel rešitev za ta problem. Iznašel je vodoodporni časomerilec.
Poslovna priložnost: Pripomoček za krajše in bolj ekonomično prhanje

Shower Professor

Svojo iznajdbo je Sonderhouse poimenoval “Shower Professor” (op.: “Nadzornik prhanja”). Pravi, da mu je “čudežna napravica” pomagala skrajšati čas prhanja iz 15-20 min na 5 min. Prihranek vode je ogromen – cca. 95 l na dan, poleg tega prihranimo tudi energijo, potrebno za ogrevanje vode. “Vodoodporni časomerilec spremeni vedenje uporabnika, saj je ta vseskozi pozoren na čas, ki ga je že porabil za prhanje,” pravi Sonderhouse.

Z ekrančkom in le štirimi gumbi je Shower Professor ena preprostejših naprav – trije gumbi so namenjeni začetni nastavitvi dolžine prhanja (5, 7 ali 10 minut), s pritiskom na četrti gumb pa lahko prhanje podaljšamo še za eno minuto. Alarm se sproži 5 sekund pred predvidenim zaključkom prhanja. Uporabnika opozarja z zvokom, ki pa po Sonderhousovih besedah ni nadležen.

Proces izdelave je potekal tako, da je Sonderhouse najprej z malo pomoči inženirjev naredil načrt izdelka in se za proizvodnjo dogovoril s kitajskim podjetjem, ki ga je našel preko svetovnega spleta.  Pred samim začetkom proizvajanja je moral Sonderhouse izdelati orodja za izdelavo vodoodpornih časomerilcev in podpisati pogodbo, da bo odkupil določeno količino izdelkov, sicer podjetje sploh ne bi začelo proizvodnega procesa. V začetku maja 2008 je kitajsko podjetje izdelalo 4 prototipe izdelka, po tem, ko jim je Sonderhous narisal in opisal, kako naj bi končni izdelek izgledal. Testno obdobje za štiri prototipe je trajalo 6 mesecev, tako da so novembra 2008 izbrali končni izdelek. Prvih 5.000 kosov so Sonderhousu iz Kitajske poslali konec novembra.

V desetih dneh od lansiranja produkta na trg je Sonderhouse preko svoje spletne strani in eBaya prodal 16 kosov kupcem iz 10 različnih zveznih držav in Kanade. Naprava stane 10 USD in je na voljo na spletni strani http://showerprofessor.com. Five Percent, ameriški blog s prispevki z okoljsko tematiko, je izdelek Shower Professor ocenil z odliko, kot glavne prednosti pa navedel čitljivost zaslona, nizko ceno in preprosto uporabo.

“Pisala mi je mama treh hčera, ki je prepričana, da jim bo Shower Professor pomagal do boljšega upravljanja s časom in nižje porabe vode. Zahvalila se mi je, da sem ga ustvaril. Ravno danes sem odposlal paket z aparatom na njen naslov,” pravi Sonderhouse.

 

Vir: NC Times.com 

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje