Ponovno kroži poziv k vpisu v Expo-Guide, ki je prevara!

Avtor — 09.12.2010
V preteklih dneh so nekateri razstavljavci Informative '10 ponovno prejeli dopis mehiškega podjetja Expo-Guide. Gre za poskus prevare, pri čemer Expo-Guide prejemnika poziva, naj dopolni podatke svojega podjetja oz. institucije v priloženem obrazcu.
Ponovno kroži poziv k vpisu v Expo-Guide, ki je prevara!

Dopis podjetja Expo-Guide je poslan iz Velike Britanije (foto: sxc.hu).

Del podatkov je že vpisanih v obrazec, ostale podatke naj bi dopolnil predstavnik vašega podjetja oz. organizacije, zadolžen za sejme, in jih v priloženi povratni pisemski ovojnici poslal podjetju.

Če podrobno preberete drobni tisk, boste opazili, da se z oddajo obrazca strinjate, da boste naslednja tri leta podjetju Expo-Guide plačevali po 1.181 evrov na leto.

Podjetje GR Inženiring d.o.o. kot organizator sejma Informativa ni povezano s ponudbo Expo-Guida in temu ni nikdar posredovalo podatkov razstavljavcev.

V primeru, da ste prejeli takšen dopis, so pri podjetju Expo-Guide vaše podatke najverjetneje pridobili iz kataloga prireditve, ki je bil do sredine avgusta v pdf obliki dostopen na spletni strani Informative.

Pri Informativi so dopis Expo-Guida že posredovali odvetniku, da preveri, ali lahko kakor koli posredujejo, da tovrstnih ponudb razstavljavci ne bi več prejemali.

Expo-Guide dopis, poslan na Karierni center UL (pdf) >>

Vir: Bevc, Ana. Informativa.si, 8.2.2010.

Oznake: ,