Pooblastitev novih uslužbencev

Za uspešen razvoj in širitev vašega podjetja ste sami prva oseba, ki jo morate prepričati, da lahko vaše podjetje deluje brez vas.
Pooblastitev novih uslužbencev

Za lažje zaupanje v zaposlene se je z njimi dobro pogosto pogovarjati o delu in njihovih usmeritvah.

Podjetniki imajo pogosto težave z zaupanjem v nove zaposlene. Ali zaradi tega, ker so do sedaj vse sami postorili in dvomijo v učinkovitost drugih ali pa zaradi slabih izkušenj, ko so se zaposleni že izkazali za nezanesljive. Preden začnete zapravljati čas in denar na graditvi sistemov zaposlovanja uslužbencev morate sami verjeti, da je to najboljše za vaše podjetje.

Če sami nimate vizije kakšno bo sodelovanje z novimi uslužbenci, tega tudi ne morete zahtevati od njih. Težava je v tem, da je lastnik podjetja že veliko žrtvoval za uspeh podjetja in tako ni zmožen racionalno oceniti truda, ki ga tudi drugi vlagajo v njegovo delo. Poslovni svetovalci v takem primeru svetujejo, da se je potrebno zavedati situacije in si vzeti čas za razvoj nove identitete s kakršno bi želeli delati in jo začeti živeti. Pogosto lastnik podjetja tudi odlaša s prepuščanjem odgovornosti novim zaposlenim in se ves čas vmešava v njihovo delo, tudi v podrobnosti, ki jih sami več kot zmorejo.

Opustite misel, da morate biti zaposleni cel dan in si ustvarite vizijo kaj boste naredili za samozadovoljstvo z delom. Veliko podjetij namreč trpi zaradi direktorjevega pomanjkanja zanimanja za nove trende, ohranjanja stikov s kupci, pogovore s tekmeci in ustvarjanje strategij za prihodnost podjetja. Da ne zapadete v rutino poskrbite, da se vsak dan sprostite, vedno znova razmislite o poslovnih usmeritvah in se o teh pogovorite z zaposlenimi, kar vam lahko prinese dobre ideje in poglobitev zaupanja v zaposlene.

Če po tem še vseeno niste prepričani kaj lahko vaši zaposleni storijo za vas, si lahko pomagate še z znanstvenim pristopom:

Načrtujte dnevne aktivnosti s štiri vrstično tabelo, v kateri vodoravne osi predstavljajo raven spretnosti, navpične osi pa stopnjo užitka pri delu. Nižji levi kot naj predstavlja nižjo stopnjo spretnosti, manjši užitek, zgornji desni kot pa ravno nasprotno – večjo spretnost in večji užitek. V preverjanje vpeljite vaše zaposlene, vendar le za naloge ki se vam zdijo dovolj pomembne. To pa ugotovite tako, da si postavite vprašanje kako bi vplivalo na podjetje če določena dnevna aktivnost vašega zaposlenega ne bi bila opravljena.

Ko začnete z zaposlovanjem, dajte vsakemu uslužbencu v pisani obliki vedeti, kaj pričakujete od njega, kakšnih ciljev se mora držati in kakšna je ob tem njegova odgovornost. Uslužbenci so bolj učinkoviti pa tudi zadovoljni, ko jim jasno začrtamo naloge, ki jih morajo opraviti v določenem času. Po opravljenem delu pa naj bodo deležni pohvale, saj najboljši uslužbenci vedno delajo v pozitivnem delovnem okolju, kjer je njihovo delo cenjeno in nagrajeno.

BusinessWeek

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje