Reportaža z MP dogodka: Trženje inovacij in poslovno oblačenje

V sredo, 21. maja se je na ekonomski fakulteti odvijal dogodek v režiji Zavoda mladi podjetnik. Predavala sta mag. Aleš Lisac o prodaji tehnoloških inovacij, in Jerneja Agić, ki nas je poučila o pravilih in karakteristikah poslovnega oblačenja.
Reportaža z MP dogodka: Trženje inovacij in poslovno oblačenje

Zavod mladi podjetnik

Prvi je predaval slovenski marketinški guru mag. Aleš Lisac, direktor podjetja Lisac&Lisac, in sicer na temo trženja inovacij. Z zanimivo prezentacijo nas je popeljal v svet direktnega marketinga in nam predstavil njegov učinek. Poudaril je pomen čim bolj osebnega stika s kupcem, na katerega se je potrebno osredotočiti, da se bo počutil, kot da ga poznamo in kot, da smo produkt naredili prav zanj. Z vrsto različnih primerov in testiranj s sodelovanjem udeležencev pa nam je pokazal kako drobne, na videz nepomembne razlike v oglasnih sporočilih vplivajo na potencialne kupce.

Nadaljeval je z nasveti kako prodati novo stvar, storitev, torej inovacijo, ki smo si jo zamislili in nam razložil učinek testiranja. Ta naj bi bil v raziskavah, preden začnemo s prodajo, pogosto varljiv, zato kadar začenjamo s trženjem inovacije in ne vemo kakšen bo odziv nanjo, dobro začeti prodajati produkt, še preden ga začnemo dejansko proizvajati. Tako ugotovimo pravo zaželenost produkta, preden vanj vložimo kapital.

Po predavanju, ob katerem smo se večkrat nasmejali zaradi idej, s katerimi ljudje po svetu služijo, in predavateljevega iskrivega načina podajanja le-teh, je prišla na vrsto tudi Jerneja Agić iz podjetja obleci.se. Jerneja je izkušena osebna svetovalka za imidž, ki se je dokazala s svetovanjem že mnogim slovenskim managerjem in vladnim uslužbencem, nad katero je bil navdušen tudi Lisac.

Sledila je kratka pavza med predavanjema in pogostitev pred predavalnico, zaradi drobnih tehničnih težav, po katerih pa je nastopila tudi Jerneja z zelo nazorno predstavitvijo stilov oblačenja.

Pomagala si je z živimi modeli, ki jih je vzela iz občinstva in skupaj smo ugotavljali kaj pove obleka o njih in njihovem delu. Predstavila nam je vse stile zaporedoma, od več vrst sproščenega stila “casual”, poslovno primernega stila “general” in korporativnega stila “power”. Zlasti zanimiva je bila razlaga barv in vzorcev, na podlagi katere okolici sporočaš kakšen si in kaj želiš doseči. Z besedami, da nikoli ne smemo biti bolje oblečeni, kot naši nadrejeni ter da s črno in vijolično barvno kombinacijo,
ne moremo zgrešiti, pa je zaključila.

Vprašanj s strani udeležencev skoraj ni bilo konec, zato je bila Agićeva na voljo tudi po predavanju za dodatna vprašanja. Nadaljevanje večera je potekalo sproščeno, ob pogostitvi pred predavalnico, kjer smo sklepali nova poznanstva in delili izkušnje.

Tokratni dogodek je potekal z nekaj tehničnimi težavami. Za krajšo zamudo se vsem prisotnim opravičujemo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih dogodkov v organizaciji Zavoda mladi podjetnik ter se prepričate, da se težave ne bodo ponovile 😉

Slikovne utrinke si lahko ogledate v podjetniški galeriji.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje