Posel, hobi ali oboje?

Poslovanje naj bi prinašalo zaslužek, hobi pa užitek. Združevanje obojega prinaša motivacijo in zagon za delo, po drugi strani pa velikokrat uničuje možnosti za zaslužek in učinkovitost pri poslovanju. A le, če poslovanja in hobija ne znate ločevati.
Posel, hobi ali oboje?

Ljudje, ki združijo posel s hobijem, so za delo bolj motivirani.

Ustanovitev posla, ki bo temeljil na vašem najljubšem hobiju, vam bo vsekakor prinašala mnogo užitkov, a paziti morate, da se ne boste bolj kot poslovanju posvečali užitku. Posel naj bi bil resna stvar, ki temelji na želji po čim večjem zaslužku, hobi pa naj bi služil sprostitvi po napornem delovnem dnevu. Mnogi so že poskušali združiti oboje, a le redkim je uspelo. Večina izmed njih je slej ko prej podlegla temu, da so zabavnemu delu posvečali preveč časa, poslovanje pa so zanemarili. S tem so bili ob zaslužek in podjetje je kmalu propadlo. Res pa je tudi, da mnogi odlično poslovno idejo dobijo prav v hobiju in le od njih je odvisno, ali jo uspešno pretvorijo v poslovanje ali ne.

Kljub nevarnostim pa združitev posla s hobijem prinaša določene prednosti. Ljudem prinaša veliko motivacije in zagona za delo. Delu se posvetijo bolj, kot bi se mu drugače. Skozi težke čase pri poslovanju ljudem pomaga prav strast in ljubezen do svojega dela in le to jim preprečuje, da bi odnehali. Po drugi strani pa tisti, ki svojega posla ne marajo, dokaj hitro odnehajo.

Pomembno je torej, da ste si na jasnem, kaj je delo in kaj zabava. Naučite se sprejemati težke odločitve glede vašega poslovanja, čustva pa pustite ob strani.

 

Vir: Small Business Idea

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje