Posel, hobi ali oboje?

Poslovanje naj bi prinašalo zaslužek, hobi pa užitek. Združevanje obojega prinaša motivacijo in zagon za delo, po drugi strani pa velikokrat uničuje možnosti za zaslužek in učinkovitost pri poslovanju. A le, če poslovanja in hobija ne znate ločevati.
Posel, hobi ali oboje?

Ljudje, ki združijo posel s hobijem, so za delo bolj motivirani.

Ustanovitev posla, ki bo temeljil na vašem najljubšem hobiju, vam bo vsekakor prinašala mnogo užitkov, a paziti morate, da se ne boste bolj kot poslovanju posvečali užitku. Posel naj bi bil resna stvar, ki temelji na želji po čim večjem zaslužku, hobi pa naj bi služil sprostitvi po napornem delovnem dnevu. Mnogi so že poskušali združiti oboje, a le redkim je uspelo. Večina izmed njih je slej ko prej podlegla temu, da so zabavnemu delu posvečali preveč časa, poslovanje pa so zanemarili. S tem so bili ob zaslužek in podjetje je kmalu propadlo. Res pa je tudi, da mnogi odlično poslovno idejo dobijo prav v hobiju in le od njih je odvisno, ali jo uspešno pretvorijo v poslovanje ali ne.

Kljub nevarnostim pa združitev posla s hobijem prinaša določene prednosti. Ljudem prinaša veliko motivacije in zagona za delo. Delu se posvetijo bolj, kot bi se mu drugače. Skozi težke čase pri poslovanju ljudem pomaga prav strast in ljubezen do svojega dela in le to jim preprečuje, da bi odnehali. Po drugi strani pa tisti, ki svojega posla ne marajo, dokaj hitro odnehajo.

Pomembno je torej, da ste si na jasnem, kaj je delo in kaj zabava. Naučite se sprejemati težke odločitve glede vašega poslovanja, čustva pa pustite ob strani.

 

Vir: Small Business Idea

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje