Članek: Pošiljanje spama preko PIRS-a

Avtor Maja Borštnik — 07.03.2012
Komentiraj!
Pred kratkim se je na enem od forumov odprlo vprašanje glede pošiljanja spamov na elektronske naslove, ki so objavljeni v programu PIRS. PIRS je poslovni imenik, namenjen poslovnežem in drugim uporabnikom, ki iščejo informacije o aktivnih poslovnih subjektih.
Članek: Pošiljanje spama preko PIRS-a

Pošiljanje spamov preko PIRS-a (slika: sxc.hu)

Poslovni subjekt, ki želi objaviti svoj elektronski naslov in se registrirati v PIRS, mora najprej dati t.i. predhodno soglasje, ki je verificirano s podpisom pooblaščene osebe posameznega podjetja.

Prvi odstavek 109. člena Zakona o elektronskih komunikacijah določa, da je uporaba samodejnih klicnih sistemov za opravljanje klicev na naročnikovo telefonsko številko brez človekovega posredovanja, faksimilnih naprav ali elektronske pošte za namene neposrednega trženja dovoljena samo na podlagi naročnikovega predhodnega soglasja.

Poleg samega predhodnega soglasja pa poslovni subjekti s tem uporabnikom PIRS-a dovoljujejo, da lahko v PIRS-u objavljeno elektronsko pošto uporabijo za prvo komercialno sporočilo za namen neposrednega trženja in s tem soglašajo, da takšno sporočilo ne šteje za neželene komunikacije.

Več o tem si preberite v članku Pošiljanje spamov preko PIRS-a >>

Prijavi se na e-novice!