BLOG MARKETING DELAVNICA

Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem

Strokovnjaki so mnenja, da je pri vsakem partnerstvu najprej pomembno poznavanje osnovnih zakonskih obveznosti partnerstva. Nato sledi pogovor o vseh problemih, pričakovanjih, strahovih in ciljih ter na koncu še pomoč pravnika pri sestavi pogodbe.
Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem

Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem (slika: sxc.hu).

Kaj kmalu se vam lahko pripeti naslednji scenarij podjetnika iz ZDA: „S partnerjem imava start-up oglaševalsko agencijo. Na začetku sva se dogovorila (zgolj ustno), da dobivam 10 odstotkov provizije od vsake stranke, ki jo pripeljem. Sedaj, se je partner odločil, da to ni pošteno in si morava denar deliti. Sedaj je pred nama težka naloga pravično razsoditi najin spor.”

Zapisujte si vse dogovore

Največja napaka je, če s poslovnim partnerjem že takoj na začetku ne zapišete vseh dogovorov. Ni potrebno za vsako stvar sestavljati pogodbe, zgolj na papirju napisan dogovor je že dovolj, da se spomnite, kaj točno ste se takrat dogovorili.

Je res vse partnerjeva krivda?

Vsaka zgoda ima dve plati – to si zapomnite. Ko nastane problem, dobro premislite, za katere stvari ste krivi sami in za katere vaš partner, v tem primeru bodite samokritični.

Razdelitev dela in odgovornosti

Že v začetku partnerstva si morate jasno razdeliti naloge in odgovornosti. V kolikor tega še niste storili, lahko to storite tudi naknadno – pomembno je, da ni dvomov o tem, kdo kaj dela in koliko kdo zasluži.

Najprej se s partnerjem pogovorite o željah, pričakovanjih in ciljih. Po sklenjenem dogovoru vse stvari zapišite in nato kontaktirajte pravnika, ki vam bo pomagal sestaviti pogodbo.

vir: businessweek.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje