Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem

Strokovnjaki so mnenja, da je pri vsakem partnerstvu najprej pomembno poznavanje osnovnih zakonskih obveznosti partnerstva. Nato sledi pogovor o vseh problemih, pričakovanjih, strahovih in ciljih ter na koncu še pomoč pravnika pri sestavi pogodbe.
Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem

Poskrbite za dober odnos s poslovnim partnerjem (slika: sxc.hu).

Kaj kmalu se vam lahko pripeti naslednji scenarij podjetnika iz ZDA: „S partnerjem imava start-up oglaševalsko agencijo. Na začetku sva se dogovorila (zgolj ustno), da dobivam 10 odstotkov provizije od vsake stranke, ki jo pripeljem. Sedaj, se je partner odločil, da to ni pošteno in si morava denar deliti. Sedaj je pred nama težka naloga pravično razsoditi najin spor.”

Zapisujte si vse dogovore

Največja napaka je, če s poslovnim partnerjem že takoj na začetku ne zapišete vseh dogovorov. Ni potrebno za vsako stvar sestavljati pogodbe, zgolj na papirju napisan dogovor je že dovolj, da se spomnite, kaj točno ste se takrat dogovorili.

Je res vse partnerjeva krivda?

Vsaka zgoda ima dve plati – to si zapomnite. Ko nastane problem, dobro premislite, za katere stvari ste krivi sami in za katere vaš partner, v tem primeru bodite samokritični.

Razdelitev dela in odgovornosti

Že v začetku partnerstva si morate jasno razdeliti naloge in odgovornosti. V kolikor tega še niste storili, lahko to storite tudi naknadno – pomembno je, da ni dvomov o tem, kdo kaj dela in koliko kdo zasluži.

Najprej se s partnerjem pogovorite o željah, pričakovanjih in ciljih. Po sklenjenem dogovoru vse stvari zapišite in nato kontaktirajte pravnika, ki vam bo pomagal sestaviti pogodbo.

vir: businessweek.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje