Poslavlja se Vox.io

Na žalost se zapira eno najprepoznavnejših startup podjetij v Sloveniji, katerega zgodbo o uspehu smo z veseljem spremljali tudi na našem portalu. Pomanjkanje sredstev je bil glavni razlog za slovo Vox.io, saj brez teh podjetje ni več moglo vzdrževati enake ravni kvalitete storitev.
Poslavlja se Vox.io

Poslavlja se Vox.io. (Vir slike: sxc.hu)

Startup podjetje Vox.io je bilo visokotehnološko podjetje, ki je ponujalo storitev spletenega komuniciranja. Mnogi so jih označevali za resne konkurente storitvi Skype, medtem ko je ekipa Vox.io vedno trdila, da imajo višje cilje – želeli so si namreč spremeniti način komuniciranja preko spleta.

Vox.io je ponujal storitev brezplačnih klicev prek brskalnika brez dodatne programske opreme, podpiral tako govorne kot video klice, pri čemer je znal samodejno prepoznati potrebno zunanjo opremo, kot je denimo video kamera.

Ekipa Vox.io je na svoji spletni strani zapisala: “Bilo nam je v čast zagotavljati storitev za vas. Žal nismo uspeli zagotoviti dovolj sredstev, ki bi nam tudi v prihodnje omogočila vzdrževanje enake ravni storitev. Zaradi nedosegljivih sredstev bomo pričeli ukinjati naše serverje.«

Bivši direktor in ustanovitelj Vox.io, Tomaž Štolf, ki je bil na čelu podjetja od ustanovitve, je že pred dvema mesecema odstopil z mesta direktorja. Tomaž je novico, da odhaja z mesta direktorja, objavil na zasebnem blogu, na katerem se je zahvalil ekipi za odlično delo, vsem, ki so storitev uporabljali, partnerjem in investitorjem.

Vox.io je prva večja sredstva dobil na tekmovanju Seedcamp v Londonu. Kasneje pri iskanju resnejših investitorjev žal niso bili uspešni. Kaj je šlo narobe, bomo po vsej verjetnosti spoznali čez čas in upamo, da se bodo ostala startup podjetja iz te zgodbe uspela kaj naučiti.

Vir: vox.io, delo.si, netokracija.com in mladipodjetnik.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje