Poslavlja se Vox.io

Na žalost se zapira eno najprepoznavnejših startup podjetij v Sloveniji, katerega zgodbo o uspehu smo z veseljem spremljali tudi na našem portalu. Pomanjkanje sredstev je bil glavni razlog za slovo Vox.io, saj brez teh podjetje ni več moglo vzdrževati enake ravni kvalitete storitev.
Poslavlja se Vox.io

Poslavlja se Vox.io. (Vir slike: sxc.hu)

Startup podjetje Vox.io je bilo visokotehnološko podjetje, ki je ponujalo storitev spletenega komuniciranja. Mnogi so jih označevali za resne konkurente storitvi Skype, medtem ko je ekipa Vox.io vedno trdila, da imajo višje cilje – želeli so si namreč spremeniti način komuniciranja preko spleta.

Vox.io je ponujal storitev brezplačnih klicev prek brskalnika brez dodatne programske opreme, podpiral tako govorne kot video klice, pri čemer je znal samodejno prepoznati potrebno zunanjo opremo, kot je denimo video kamera.

Ekipa Vox.io je na svoji spletni strani zapisala: “Bilo nam je v čast zagotavljati storitev za vas. Žal nismo uspeli zagotoviti dovolj sredstev, ki bi nam tudi v prihodnje omogočila vzdrževanje enake ravni storitev. Zaradi nedosegljivih sredstev bomo pričeli ukinjati naše serverje.«

Bivši direktor in ustanovitelj Vox.io, Tomaž Štolf, ki je bil na čelu podjetja od ustanovitve, je že pred dvema mesecema odstopil z mesta direktorja. Tomaž je novico, da odhaja z mesta direktorja, objavil na zasebnem blogu, na katerem se je zahvalil ekipi za odlično delo, vsem, ki so storitev uporabljali, partnerjem in investitorjem.

Vox.io je prva večja sredstva dobil na tekmovanju Seedcamp v Londonu. Kasneje pri iskanju resnejših investitorjev žal niso bili uspešni. Kaj je šlo narobe, bomo po vsej verjetnosti spoznali čez čas in upamo, da se bodo ostala startup podjetja iz te zgodbe uspela kaj naučiti.

Vir: vox.io, delo.si, netokracija.com in mladipodjetnik.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje