Poslednji dnevi Googla

Avtor Jure Forstnerič — 27.05.2007
Komentiraj!
Robert Cringely, komentator in publicist, ki se ukvarja pretežno s tematiko tehnologije in interneta, je objavil članek, kjer razmišlja o tem, kakšno podjetje bo premagalo spletnega velikana Google. Po njegovem bo to podjetje ustanovljeno s strani nekoga, ki trenutno dela prav pri Googlu.
Poslednji dnevi Googla

Iz Googla naj bi v prihodnosti prišlo vse več idej okoli katerih se bodo ustanavljala nova podjetja.

Google se že dalj časa trudi zaposliti čim boljši tehnični kader. Na tisoče doktorjev znanosti trenutno dela v različnih Googlovih raziskovalnih laboratorijih, veliko jih je prešlo iz drugih tehnoloških podjetji. Seveda pa je velikan tudi pokupil mnogo manjših podjetji. Ves ta kader pa naj bi porabil petino časa na svojih lastnih projektih. Seveda se podjetje dobro zaveda, da se v tem času porodi ogromno novih idej in tehnologij, ki jih bo Google izkoriščal še dolgo časa.

Robert pa trdi, da Google ne more izpeljati niti približno vseh potencialno zanimivih idej. Tako ostane ogromno potenciala za nova inovativna podjetja, ki bi jih začeli zaposleni. Crigely napoveduje, da bomo videli vse več Googlovih uslužbencev zapuščati podjetje, ti pa bodo imeli na voljo čas, znanje, denar in marsikatero dobro idejo.

Bo kakšno tako podjetje v prihodnosti res premagalo Google? No, odvisno kako pojmujemo prihodnost, saj je še marsikatero bistveno večje tehnološko podjetje živo in zdravo.


Vir: Robert Cringely

Prijavi se na e-novice!