Poslovilni intervju Dona Dodga

Avtor — 19.11.2009
Microsoftov zastopnik za startup podjetja, Don Dodge, je prejšnji teden v sklopu širše redukcije osebja izgubil službo. Dodge je sicer bil eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov Microsofta. Pri TechCrunch so imeli priložnost izvedbe "poslovilnega" intervjuja, ki so jo seveda brez obotavljanja tudi izkoristili.
Poslovilni intervju Dona Dodga

Kje bo Dodge delal v prihodnosti? (slika: techcrunch.com)

Dodge sprva spregovori o svoji službi pri Microsoftu, posvetil pa se je tudi programu BizSpark. Njegov pogled na startup podjetja je še posebej zanimiv: “Lahko je kritizirati startup podjetja, veliko težje pa je takšno podjetje ustvariti”. “Tisti, ki pravijo, da je nekaj nemogoče narediti, ne bi smeli motiti drugih, ki to delajo,” je še dodal. “Tudi nad Googlom nismo bili navdušeni in smo se mu smejali, ko je bil v začetnih fazah delovanja,” razmišlja Dodge, katerega glavna skrb trenutno je zagotovo težka odločitev, kje delati v prihodnje. 

Verjame, da so podjetja Apple, Google, Facebook in Twitter zelo inovativna in obetavna in jih šteje med tista, za katere bi tudi sam rad delal. Prav vsako izmed naštetih podjetij bi verjetno rade volje sprejelo medse strokovnjaka kot je Don Dodge. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje