Zvišali so se prispevki za socialno varnost samozaposlenih

Poslovilni intervju Dona Dodga

Microsoftov zastopnik za startup podjetja, Don Dodge, je prejšnji teden v sklopu širše redukcije osebja izgubil službo. Dodge je sicer bil eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov Microsofta. Pri TechCrunch so imeli priložnost izvedbe "poslovilnega" intervjuja, ki so jo seveda brez obotavljanja tudi izkoristili.
Poslovilni intervju Dona Dodga

Kje bo Dodge delal v prihodnosti? (slika: techcrunch.com)

Dodge sprva spregovori o svoji službi pri Microsoftu, posvetil pa se je tudi programu BizSpark. Njegov pogled na startup podjetja je še posebej zanimiv: “Lahko je kritizirati startup podjetja, veliko težje pa je takšno podjetje ustvariti”. “Tisti, ki pravijo, da je nekaj nemogoče narediti, ne bi smeli motiti drugih, ki to delajo,” je še dodal. “Tudi nad Googlom nismo bili navdušeni in smo se mu smejali, ko je bil v začetnih fazah delovanja,” razmišlja Dodge, katerega glavna skrb trenutno je zagotovo težka odločitev, kje delati v prihodnje. 

Verjame, da so podjetja Apple, Google, Facebook in Twitter zelo inovativna in obetavna in jih šteje med tista, za katere bi tudi sam rad delal. Prav vsako izmed naštetih podjetij bi verjetno rade volje sprejelo medse strokovnjaka kot je Don Dodge. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje