Poslovna darila – kaj je primerno in kaj ne

Avtor — 13.12.2011
Kljub krizi so podjetja, tako kot vsako leto do zdaj, pred pomembno odločitvijo - kaj kupiti poslovnim partnerjem v času novoletnih praznikov? Žal recepta za dober nakup in najbolj primerno darilo ni. Lahko pa upoštevate nekaj nasvetov.
Poslovna darila - kaj je primerno in kaj ne

Poslovna darila – kaj je primerno in kaj ne (vir slike: sxc.hu)

Še preden začnete brskati po spletu in po katalogih, razmislite kaj počne vaša najboljša stranka ali poslovni partner, ki ga želite obdariti. Več informacij, kot jih boste imeli (o njihovih konjičkih, interesih, osebnostnih značilnosti, itd.), več je možnosti, da kupite odlično poslovno darilo.

Izogibajte se darilom:

  • ki so povezana s starostjo (nikar dami, ki je poznavalka vina ne kupite buteljke z njeno letnico rojstva, na kateri piše arhivsko vino),
  • ki so povezana z boleznijo,
  • ki so povezana z razmerjem med spoloma,
  • kot so kravate, rute in ovratni šali,
  • parfumi in kozmetični izdelki.

Alkohol

V kolikor se odločite podariti vino ali žgano pijačo nikar ne bodite skopuški – vina morajo biti vrhunska in žganje zares kakovostno. Prav tako se izogibajte tiskanju lastnih nalepk na butelke z logotipom podjetja – vaš logotip in voščilo natisnite posebne obešanke ali voščilnice.

Knjige

Knjige so primerne za tiste, ki jih z veseljem berejo in niso primerne za vsakogar. V kolikor se odločite, da boste letos podarjali knjige, posvetil nikar ne pišite v knjigo, temveč na poseben papir oz. voščilnico, ki jo vstavite v knjigo.

In še za konec

Pri izbiri poslovnih daril bodite previdni, da se le – ta ujemajo s konceptom blagovne znamke ali s podobo podjetja.

Vir: Revija Podjetnik, november 2011, str. 73

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>