Poslovna priložnost: EKO novosti

Avtor — 28.08.2009
Ekološki proizvodi postajajo med ljudmi vse bolj priljubljeni. Temu trendu se prilagajajo tudi eko-oblikovalci, ki iščejo okolju prijaznejše različice proizvodov in želijo s tem zemljo obvarovati pred tonami odpadkov.
Poslovna priložnost: EKO novosti

Ekologija je lahko donosna.

Eden izmed takšnih izumov so tako imenovane vrtne voščilnice, na katerih se čez čas razcvetijo rože ali zelišča. Za pet dolarjev jih je mogoče kupiti v specializiranih trgovinah in prek spleta.

Zanimiva novost so tudi posode, krožniki in pladnji izdelani iz palmovih listov, ki so popolnoma razgradljivi in se prodajajo po ceni 6,5 dolarjev za osem kosov.

Okolju prijaznejši postajajo tudi obešalniki, ki predstavljajo velik del odpadkov trgovin, hotelov ter čistilnic in močno obremenjujejo okolje. Ekološko nadomestilo predstavljajo posebni kartonasti obešalniki, ki so na voljo prek Amazona po ceni 15 dolarjev za paket.

Novosti se pojavljajo tudi pri škatlah za pice, ki naj bi postale bolj funkcionalne in bi lahko služile kot papirnati krožniki, po uporabi pa bi jih bilo mogoče zložiti v manjšo škatlo primerno za shranjevanje v hladilniku.

Zaradi vse večje skrbi za okolje je morda sedaj pravi čas za ustanovitev ekološko usmerjenega podjetja.

 

Vir: BusinessOpportunities


Oznake: