Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Najbolj priljubljena, a žal energetsko neučinkovita 60 vatna žarnica potrebuje prenovo. Američani so pripravljeni rešitev nagraditi.
Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Philipsova LED žarnica se poteguje za 10 milijonov dolarjev. (Vir: lightingprize.org)

Ameriško Ministrstvo za energetiko ponuja nagrado v višini 10 milijonov dolarjev tistemu podjetju ali posamezniku, ki bo iznašel energetsko varčen nadomestek v Ameriki najbolj prodajane žarnice.

Za milijonsko nagrado natečaja L Prize se s svojim izumom že poteguje Nizozemski elektronski gigant Philips, ki je ameriškemu ministrstvu predal 2000 prototipov svoje energetsko varčne žarnice, ki bodo v prihodnjem letu podvrženi testiranju. V primeru, da bo njihova žarnica prestala enoletno testiranje, bo podjetje prejelo nagrado v višini 10 milijonov dolarjev in državno pogodbo za prodajo novih žarnic, ter s tem tudi vodilno pozicijo na trgu.

Pri Philipsu so prepričani, da bo njihov izdelek dosegel ali celo presegel stroge kriterije, ki zahtevajo, da nov model žarnice proizvaja enako količino svetlobe in barve kot 60 vatna žarnica, hkrati pa porabi le 10 vatov energije in zdrži do 25.000 ur, kar je 25-krat dlje od standardne žarnice.

V primeru iznajdbe ustrezne energetsko varčne LED različice priljubljene 60 vatne žarnice, bi privarčevali ogromno energije. Tovrstno iznajdbo pa spodbujajo tudi novi energetski standardi, saj ne odobravajo potratnih žarnic z žarilno nitko, ki še vedno temeljijo na Edisonovem izumu. Nova žarnica naj bi kljub začetni visoki ceni postala s časom cenovno dostopna, saj naj bi njena cena padla na 20-25 dolarjev.

Ameriško ministrstvo pa ponuja tudi nagrado v višini 5 milijonov dolarjev izumitelju reflektorske LED svetilke in nove svetilke 21. stoletja, za kateri se nameravajo potegovati giganti General Eletric, Osram Sylvania in Philips.

Vir: NYtimes

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje