Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Najbolj priljubljena, a žal energetsko neučinkovita 60 vatna žarnica potrebuje prenovo. Američani so pripravljeni rešitev nagraditi.
Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Philipsova LED žarnica se poteguje za 10 milijonov dolarjev. (Vir: lightingprize.org)

Ameriško Ministrstvo za energetiko ponuja nagrado v višini 10 milijonov dolarjev tistemu podjetju ali posamezniku, ki bo iznašel energetsko varčen nadomestek v Ameriki najbolj prodajane žarnice.

Za milijonsko nagrado natečaja L Prize se s svojim izumom že poteguje Nizozemski elektronski gigant Philips, ki je ameriškemu ministrstvu predal 2000 prototipov svoje energetsko varčne žarnice, ki bodo v prihodnjem letu podvrženi testiranju. V primeru, da bo njihova žarnica prestala enoletno testiranje, bo podjetje prejelo nagrado v višini 10 milijonov dolarjev in državno pogodbo za prodajo novih žarnic, ter s tem tudi vodilno pozicijo na trgu.

Pri Philipsu so prepričani, da bo njihov izdelek dosegel ali celo presegel stroge kriterije, ki zahtevajo, da nov model žarnice proizvaja enako količino svetlobe in barve kot 60 vatna žarnica, hkrati pa porabi le 10 vatov energije in zdrži do 25.000 ur, kar je 25-krat dlje od standardne žarnice.

V primeru iznajdbe ustrezne energetsko varčne LED različice priljubljene 60 vatne žarnice, bi privarčevali ogromno energije. Tovrstno iznajdbo pa spodbujajo tudi novi energetski standardi, saj ne odobravajo potratnih žarnic z žarilno nitko, ki še vedno temeljijo na Edisonovem izumu. Nova žarnica naj bi kljub začetni visoki ceni postala s časom cenovno dostopna, saj naj bi njena cena padla na 20-25 dolarjev.

Ameriško ministrstvo pa ponuja tudi nagrado v višini 5 milijonov dolarjev izumitelju reflektorske LED svetilke in nove svetilke 21. stoletja, za kateri se nameravajo potegovati giganti General Eletric, Osram Sylvania in Philips.

Vir: NYtimes

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje