Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Najbolj priljubljena, a žal energetsko neučinkovita 60 vatna žarnica potrebuje prenovo. Američani so pripravljeni rešitev nagraditi.
Poslovna priložnost: Energetsko varčna žarnica

Philipsova LED žarnica se poteguje za 10 milijonov dolarjev. (Vir: lightingprize.org)

Ameriško Ministrstvo za energetiko ponuja nagrado v višini 10 milijonov dolarjev tistemu podjetju ali posamezniku, ki bo iznašel energetsko varčen nadomestek v Ameriki najbolj prodajane žarnice.

Za milijonsko nagrado natečaja L Prize se s svojim izumom že poteguje Nizozemski elektronski gigant Philips, ki je ameriškemu ministrstvu predal 2000 prototipov svoje energetsko varčne žarnice, ki bodo v prihodnjem letu podvrženi testiranju. V primeru, da bo njihova žarnica prestala enoletno testiranje, bo podjetje prejelo nagrado v višini 10 milijonov dolarjev in državno pogodbo za prodajo novih žarnic, ter s tem tudi vodilno pozicijo na trgu.

Pri Philipsu so prepričani, da bo njihov izdelek dosegel ali celo presegel stroge kriterije, ki zahtevajo, da nov model žarnice proizvaja enako količino svetlobe in barve kot 60 vatna žarnica, hkrati pa porabi le 10 vatov energije in zdrži do 25.000 ur, kar je 25-krat dlje od standardne žarnice.

V primeru iznajdbe ustrezne energetsko varčne LED različice priljubljene 60 vatne žarnice, bi privarčevali ogromno energije. Tovrstno iznajdbo pa spodbujajo tudi novi energetski standardi, saj ne odobravajo potratnih žarnic z žarilno nitko, ki še vedno temeljijo na Edisonovem izumu. Nova žarnica naj bi kljub začetni visoki ceni postala s časom cenovno dostopna, saj naj bi njena cena padla na 20-25 dolarjev.

Ameriško ministrstvo pa ponuja tudi nagrado v višini 5 milijonov dolarjev izumitelju reflektorske LED svetilke in nove svetilke 21. stoletja, za kateri se nameravajo potegovati giganti General Eletric, Osram Sylvania in Philips.

Vir: NYtimes

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje