Poslovna priložnost: Fotografija

V tokratni rubriki Poslovne priložnosti vam predstavljamo digitalni fotoaparat, ki ga lahko napajate s pomočjo sončnih celic, kinetične energije ali preko USB napajalnika, ter zanimivo aplikacijo za fotografiranje, ki posname dve sliki z različnih zornih kotov in ju združi v eno fotografijo.
Poslovna priložnost: Fotografija

Sun & Cloud fotoaparat (Vir slike: acgears.com)

Sun & Cloud fotoaparat

Digitalni fotoaparati dandanes niso nič posebnega, imamo jih na mobilnih telefonih, prenosnikih, tabličnih računalnikih itd. Lahko bi rekli, da so fotoaparati na film že stvar preteklosti, uporabljajo pa jih zgolj še umetniki in fotografi.

Kljub temu, da so digitalni fotoaparati odlična stvar, pa imajo tudi svojo slabost – potrebno jih je napajati in v kolikor nimate napajalnika na sončne celice, ste obsojeni na polnjenje preko vtičnice.

Japonsko podjetje Superheadz se je odločilo spopasti z zgoraj omenjenim problemom. Izdelali so namreč digitalni fotoaparat, ki se polni kar na tri načine.

Fotoaparat Sun & Cloud je sposoben snemati video posnetke in slikati fotografije ter kljub svojemu starinskemu videzu velja za novo generacijo digitalnih fotoaparatov.

Sun & Cloud se lahko napolni s pomočjo kinetične energije z vrtenjem držala ob strani, s pomočjo sončnih celic pa se lahko napolni ob lepem vremenu. Poleg omenjenih dveh možnosti pa ima fotoaparat tudi možnost napajanja preko USB napajalnika. Pri uporabi Sun & Cloud vam tako nikoli ni treba skrbeti, da vam bo zmanjkala baterija.

Fotoaparat Sun & Cloud ima 15 vgrajenih filtrov, 3-megapixelski objektiv in 3 različne načine fotografiranja: normalen (za razdaljo do 150 cm), portret (za razdaljo med 60 in 150 cm) in makro (za razdaljo od 25 do 35 cm). Poleg tega ima fotoaparat vgrajeno tudi LED luč za nočno slikanje in mikrofon, s katerim lahko poleg video posnetka posnamete tudi zvok.

Aplikacija Dblcam

Aplikacija za fotografiranje Dblcam je brezplačna za vse uporabnike operacijskih sistemov iOS. Njena posebnost je, da lahko tako rekoč hkrati posname dva posnetka: s kamero na hrbtu elektronske naprave in s kamero na prednji strani, nato pa oba posnetka združi v eno fotografijo.

Dblcam je zanimiv koncept slikanja, s katerim lahko ustvarite prav posebne fotografije. Kadar pomislimo na fotografiranje, imamo v mislih predvsem tisto, kar je pred nami, z dodatno lečo, ki ujame tudi kar se nahaja za napravo, pa nastanejo zanimive fotografije.

Vir: sun-cloud-camera in two-camera-shots

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje