Poslovna priložnost: gostinski lokal v Ljubljani

Sanjate o svojem lokalu? V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako do dovoljenj, osebja in stalnih strank. Poleg tega pa vam predstavljamo še Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnih prostorov v najem.
Poslovna priložnost: gostinski lokal v Ljubljani

Poslovna priložnost: gostinski lokal v Ljubljani. (Vir slike: sxc.hu)

Katera dovoljenja je potrebno pridobiti?

Bi radi pričeli, pa ne veste, katera dovoljenja je potrebno pridobiti?

 • Najprej morate za objekt v katerem bo gostinska dejavnost pridobiti uporabno dovoljenje v skladu z zakonom, ki ureja graditev objektov. Omenjeno vlogo oddate na oddelku za gradbeništvo na upravni enoti, na območju katere se nahaja objekt.
 • Upravno dovoljenje za začetek opravljanja dejavnosti ni več potrebno.
 • Če spreminjate namembnost, potrebujete lokacijsko dovoljenje ter soglasje sosedov v neposredni bližini.
 • Nadalje boste potrebovali še dokumentacijo za projektne pogoje, kar vam bo vzelo kar nekaj časa.
 • Na koncu pa potrebujete še projekt za gradbeno dovoljenje.

Pri vsem tem morate biti seznanjeni z zakonodajo s področja gostinstva in turizma.

V kolikor pa bi prostor raje najeli, si lahko preberete kateri prostori so predmet javnega razpisa predstavljenega v nadljevanju.

Več o izobrazbi, ki jo potrebujete in o tem kako opremiti lokal si preberite v MP članku z naslovom Sanjate o svojem gostinskem lokalu?

Kako privabiti goste?

V kolikor ste za vse že poskrbeli in ste že pričeli poslovati, vam predstavljamo nekaj nasvetov, kako privabiti goste:

 • prijazno osebje,
 • dostopne cene,
 • zabave,
 • brezžično omrežje,
 • kotiček z računalniki,
 • ogled športnih tekem na velikem zaslonu,
 • dobra lokacija, itd.

V kolikor se podate v gostinstvo morate biti vedno pripravljeni narediti nekaj novega in zanimivega, v nasprotnem primeru bodo gosti dogajanje poiskali drugje.

S kavo ni šale, zato nikoli ne izbirajte dobavitelja kave po ceni, ampak po okusu in kvaliteti. Prav tako ne kupujte poceni filter vrečk za čaj in sokov, ki vsebujejo le majhen delež sadja.

Iz leta v leto se tudi pri nas izboljšuje kultura pitja, zato imejte na zalogi več vrst piva, vina ter brezalkoholnih pijač, saj so želje gostov različne.

Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnih prostorov v najem

Predmet razpisa, ki je bil objavljen 6. julija 2012, je najem poslovnih prostorov:

 • Topniška cesta 19,
 • Stari trg 4,
 • Gosposvetska cesta 12,
 • Trg osvobodilne fronte 10 (železniški podhod),
 • Beethovnova ulica 12.

Višina izhodiščne najemnine:

 • Topniška cesta. Oddaja se poslovni prostor št. P01, skupne površine 122,04 m2, za trgovino z živili, trgovino z neživili ali storitveno dejavnost in ga sestavljata prostor v pritličju v izmeri 83,95 m2 in kleti v izmeri 38,09 m2. Izhodiščna ocenjena najemnina za poslovni prostor z faktorji za obračun najemnine, za mesec julij 2012 znaša 5,02 EUR/m2, kar znaša 613,00 EUR/mesec.
 • Stari trg. Oddaja se poslovni prostor št. P01, površine 30,76 m2, za storitveno dejavnost. Izhodiščna ocenjena najemnina za poslovni prostor za mesec julij 2012 znaša 18,00 EUR/m2, kar znaša 553,68 EUR/mesec.
 • Gosposvetska cesta. Oddaja se poslovni prostor št. P01, površine 149,34 m2, za trgovino z neživili. Izhodiščna ocenjena najemnina za poslovni prostor za mesec julij 2012 znaša 18,00 EUR/m2, kar znaša 2.688,12 EUR/mesec.
 • Trg osvobodilne fronte. Oddaja se poslovni prostor št. L-6, neto površine 50,25 m2, za trgovino z neživili ali storitveno dejavnost. Izhodiščna ocenjena najemnina za poslovni prostor za mesec julij 2012 znaša 14,00 EUR/m2, kar znaša 703,50 EUR/mesec.
 • Beethovnova ulica. Oddaja se poslovni prostor št. P01, površine 35,38 m2, za trgovino z neživili in storitveno dejavnost. Izhodiščna ocenjena najemnina za poslovni prostor za mesec julij 2012 znaša 18,00 EUR/m2, kar znaša 636,84 EUR/mesec.

Rok za prijavo je 21. julij 2012

Vir: Sanjate o svojem gostinskem lokalu? in ljubljana.si

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje