Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice

Prvič v zgodovini se je pica pojavila v Stari Grčiji, vendar ne v ravno takšni obliki, kot jo poznamo danes. Za pico, kakršno jo poznamo danes pa so odgovorni Italijani, natančneje mojster iz Neaplja, ki je pripravil okroglo testo premazano s svežim česnom, olivnim oljem in dodal mozzarelo.
Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice

Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice. (Vir slike: sxc.hu)

Takšna jed je bila tipična za pokrajino v bližini Neaplja. Pekarskega mojstra Raffeda Esposida so kasneje celo povabili na Italijanski dvor (1750-1880), kjer je v čast kraljici Margheriti spekel omenjeno jed in ji dodal še sveže paradižnike, belo mozzarelo, zelene olive in svežo baziliko. Jed je zaradi barvne kombinacije spominjala na italijansko zastavo in dobila ime Margerita.

Leta 1830 so v Italiji odprli najstarejšo, še danes delujočo picerijo. To je Pizzeria Port’ Alba v Neaplju. Zares popularna pa je pica postala šele po drugi sv. vojni, predvsem po zaslugi ameriških vojakov, ki so bili nad pico zelo navdušeni.

Zakaj ne pica in hot dog v enem?

Danes poznamo pice narejene na sto in en način s tisoč in enim dodatkom. Tudi v ZDA in Veliki Britaniji, od koder izvira ideja za našo tokratno poslovno priložnost, je pica visoko na seznamu najbolj priljubljenih jedi. Poleg pice čez lužo obožujejo tudi hot dog.

Tudi nam bližji Britanci so navdušeni jedci obeh jedi, zato so se v piceriji Pizza Hut UK odločili za ponudbo pice, ki ima v skorji hrenovko.

Za vse, ki iščete poslovno priložnost čez lužo, morda je sedaj pravi čas, da stopite v akcijo in v ZDA odprete picerijo, kjer boste prodajali pico s hrenovko v skorji.

Vir: sl.wikipedia.org in druga.org ter business-opportunities.biz

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje