Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice

Prvič v zgodovini se je pica pojavila v Stari Grčiji, vendar ne v ravno takšni obliki, kot jo poznamo danes. Za pico, kakršno jo poznamo danes pa so odgovorni Italijani, natančneje mojster iz Neaplja, ki je pripravil okroglo testo premazano s svežim česnom, olivnim oljem in dodal mozzarelo.
Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice

Poslovna priložnost: hrenovka v skorji pice. (Vir slike: sxc.hu)

Takšna jed je bila tipična za pokrajino v bližini Neaplja. Pekarskega mojstra Raffeda Esposida so kasneje celo povabili na Italijanski dvor (1750-1880), kjer je v čast kraljici Margheriti spekel omenjeno jed in ji dodal še sveže paradižnike, belo mozzarelo, zelene olive in svežo baziliko. Jed je zaradi barvne kombinacije spominjala na italijansko zastavo in dobila ime Margerita.

Leta 1830 so v Italiji odprli najstarejšo, še danes delujočo picerijo. To je Pizzeria Port’ Alba v Neaplju. Zares popularna pa je pica postala šele po drugi sv. vojni, predvsem po zaslugi ameriških vojakov, ki so bili nad pico zelo navdušeni.

Zakaj ne pica in hot dog v enem?

Danes poznamo pice narejene na sto in en način s tisoč in enim dodatkom. Tudi v ZDA in Veliki Britaniji, od koder izvira ideja za našo tokratno poslovno priložnost, je pica visoko na seznamu najbolj priljubljenih jedi. Poleg pice čez lužo obožujejo tudi hot dog.

Tudi nam bližji Britanci so navdušeni jedci obeh jedi, zato so se v piceriji Pizza Hut UK odločili za ponudbo pice, ki ima v skorji hrenovko.

Za vse, ki iščete poslovno priložnost čez lužo, morda je sedaj pravi čas, da stopite v akcijo in v ZDA odprete picerijo, kjer boste prodajali pico s hrenovko v skorji.

Vir: sl.wikipedia.org in druga.org ter business-opportunities.biz

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje