Poslovna priložnost: Izboljšani podstavki za pijačo

Avtor — 17.02.2009
Mike Ware, profesionalni pleskar, je izumil tanek plastični okvirček za kartonaste podstavke za pijačo, ki jim bo omogočil večkratno uporabo, tudi po tem ko se zmočijo.
Poslovna priložnost: Izboljšani podstavki za pijačo

Plastični okvirčki bodo ohranili obliko podstavkov.

G. Ware je morda komu že znan kot izumitelj Pinter’s briefcase – zaboja, ki omogoča shranjevanje valja za barvanje in barve, ter ji podaljšuje rok uporabnosti. Sedaj pa se je osredotočil na podstavke za pijačo.

Idejo je dobil, ker tudi sam, tako kot mnogi, uživa v druženju in pitju piva v gostilnah, kjer se navadno sreča s kartonastimi podstavki za kozarce, ki vpijajo polito tekočino. Opazil je, da ko se enkrat zmočijo, izgubijo svojo obliko ter tako niso več uporabni in jih je potrebno zavreči. Rešitev za ta problem je našel v tankih plastičnih okvirčkih za kartonaste podstavke, ki bi ohranili obliko podstavkov in jim tako omogočili večkratno uporabo. S tem bi gostilne prihranile denar, zmanjšale količino odpadkov in negativen vpliv na okolje. Na okvirčke bo mogoče tudi vgravirati logotipe in sporočila kot so “Prenehajte kaditi” in podobno.

Za izdelek je pridobil patent in že načrtuje izvoz v tem letu.

 

 

Vir: NowraYourGuide


Oznake: