Poslovna priložnost: izdelava mil

Avtor — 24.06.2011
Kimberly Masters je svojo priložnost videla v izdelavi mil. Ustanovila je podjetje Essential Journeys, ki se ukvarja z izdelavo in distribucijo posebno oblikovanih milnih skulptur, ki imajo estetsko in uporabno funkcijo. Danes izdelujejo več kot 50 različnih mil in podobnih izdelkov.
Poslovna priložnost: izdelava mil

Poslovna priložnost: izdelava mil (slika: sxc.hu).

Kimberly Masters se je rodila z žilico za oblikovanje. Med študijem na poslovni fakulteti je obiskovala oblikovalske tečaje in tečaje dela s keramiko ter sanjala o tem, da bi svoj hobi spremenila v življenjski slog.

Nekega dne je kupila knjigo z receptom, kako izdelati milo, in kmalu zatem je ustanovila podjetje Essential Journeys, ki se ukvarja z izdelavo posebno oblikovanih mil. Začela je tržiti unikatne milne skulpture, pri čemer so ji pomagale izkušnje, ki jih je pridobila med študijem. Našla je veselje v pisanju poslovnega načrta, v delu s strankami in kreativnosti, ki ji jo omogoča delo.

Danes njeno podjetje prodaja več kot 50 mil različnih vonjav in oblik, šminke, soli za kopanje, sveče, tekoča mila za telo in roke ter še mnogo drugih izdelkov. Svojo zbirko ves čas nadgrajuje, pri čemer ji navdih dajejo potovanja po svetu ter izkušnje na področju slikarstva in kiparstva. Od konkurence jih ločujejo kvaliteta, unikatne sestavine in iskren odnos s strankami, ki lahko izdelke naročijo po meri. Izdelki, ki niso testirani na živalih, so narejeni iz naravnih materialov brez uporabe kemikalij ter vsebujejo vitamin E in glicerin za obogatitev kože.

Podjetnica se je na začetku poslovanja srečala s kar nekaj težavami, a ker ji vodenje podjetja predstavlja izziv, je ovire uspešno premagala. Mladim podjetnikom svetuje, naj v življenju počnejo tisto, kar počnejo najraje, saj bodo le tako vztrajali na poti navzgor. Svetuje jim, da naj dobro spoznajo potrebe kupcev, saj se situacije v podjetništvu spreminjajo ves čas in tem spremembam je potrebno slediti, to pa je precej lažje, če se podjetnik spozna na svoje področje.

Vir: Business Opportunities.


Oznake: