Poslovna priložnost: Izposoja koles za študente s pomočjo mobilnega telefona

Univerzitetna mesta so kot narejena za različne programe izposoje prevoznih sredstev. Prav zato so se pri Britanskem podjetju odločili, da na univerzi Newcastle uvedejo nov program izposoje koles - WhipBikes.
Poslovna priložnost: Izposoja koles za študente s pomočjo mobilnega telefona

Izposoja koles s pomočjo mobilnega telefona (slika: sxc.hu).

Program izposoje koles s pomočjo mobilnega telefona se zgleduje po programu izposoje koles v večini večjih mest. Študentje plačajo 14,95 funta za registracijo, nato pa lahko storitev WhipBikes uporabljajo kadarkoli se jim zahoče.

Izbirajo lahko med približno 150 kolesi, razporejenimi po celotnem kampusu. Uporabnik storitve WhipBikes pošlje sms sporočilo s številko kolesa, ki bi si ga rad izposodil in WhipBikes mu odgovori s kodo ključavnice, nato pa ima 30 minut časa, preden ponovno zaklene kolo na najbližje stojalo WhipBikes. Vožnja uporabnika stane 0,5 funta. Ta znesek se prišteje računu za mobilni telefon.

Vir: Lwhuoha, Florence. Students pay by phone for bike-sharing on campus. Springwise.com, 6.10.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje