Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Izhar Gafni je inovator, ki le redkokdaj počiva. Za svoje inovacije je prejel že kar nekaj nagrad, njegov zadnji projekt pa je zagotovo nekaj posebnega: uspelo mu je napraviti kolo iz 100-odstotnega recikliranega kartona.
Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev (Vir slike: fastcodesign.com)

Izhar Gafni je izkušen inovator. Za svoje izume, kot so na primer naprava za lupljenje pomaranč in naprava za šivanje čevljev, je v preteklosti prejel že kar nekaj nagrad. Poleg inovatorstva pa ga močno veseli tudi kolesarjenje in vse kar je povezano s tem športom.

Nekoč je slišal, da je nekomu uspelo napraviti kanu iz kartona. Ideja se mu je utrnila v spomin in kmalu je na dan prišel z novo idejo: da si napravi pravo kolo iz kartona! Zaprl se je v delavnico in na koncu presenetil mnoge – predstavil jim je kartonasto kolo, ki ga je poimenoval Alfa.

Alfa kolo tehta slabih 9 kilogramov, kljub temu pa je zmožno nositi kolesarja, ki je kar 24-krat težji! Večinoma je sestavljen iz kartona in recikliranih materialov, zato zahteva minimalno servisiranje. In najboljši del? Izdelava kolesa stane od 9 do 12 dolarjev, otroške verzije pa celo samo 5 dolarjev!

Izdelava pa je vendarle izredno zahtevna. Mnogi so celo trdili, da gre za nemogoč projekt in Gafniju odsvetovali vsakršen trud. Seveda jih ni poslušal in je začel raziskovati trdoto papirja – ugotovil je, da ta s posebno obdelavo postane izredno močan. Projekt mu je vzel kar tri leta – prvi dve leti se je ukvarjal le s kartonastim delom, a je pri tem nenamerno izumil kar nekaj drugih patentov. Zadnje leto pa je namenil temu, da je kartonasto škatlo na gumah spremenil v kolesu podobno obliko.

Gafni in njegovo podjetje trenutno išče denarna sredstva, ki mu bodo pomagala pri produkciji koles iz kartona. Če mu bo uspelo, bi to zagotovo lahko prineslo velike spremembe v celotni transportni industriji!

Vir: Co.Design

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje