Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Izhar Gafni je inovator, ki le redkokdaj počiva. Za svoje inovacije je prejel že kar nekaj nagrad, njegov zadnji projekt pa je zagotovo nekaj posebnega: uspelo mu je napraviti kolo iz 100-odstotnega recikliranega kartona.
Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev (Vir slike: fastcodesign.com)

Izhar Gafni je izkušen inovator. Za svoje izume, kot so na primer naprava za lupljenje pomaranč in naprava za šivanje čevljev, je v preteklosti prejel že kar nekaj nagrad. Poleg inovatorstva pa ga močno veseli tudi kolesarjenje in vse kar je povezano s tem športom.

Nekoč je slišal, da je nekomu uspelo napraviti kanu iz kartona. Ideja se mu je utrnila v spomin in kmalu je na dan prišel z novo idejo: da si napravi pravo kolo iz kartona! Zaprl se je v delavnico in na koncu presenetil mnoge – predstavil jim je kartonasto kolo, ki ga je poimenoval Alfa.

Alfa kolo tehta slabih 9 kilogramov, kljub temu pa je zmožno nositi kolesarja, ki je kar 24-krat težji! Večinoma je sestavljen iz kartona in recikliranih materialov, zato zahteva minimalno servisiranje. In najboljši del? Izdelava kolesa stane od 9 do 12 dolarjev, otroške verzije pa celo samo 5 dolarjev!

Izdelava pa je vendarle izredno zahtevna. Mnogi so celo trdili, da gre za nemogoč projekt in Gafniju odsvetovali vsakršen trud. Seveda jih ni poslušal in je začel raziskovati trdoto papirja – ugotovil je, da ta s posebno obdelavo postane izredno močan. Projekt mu je vzel kar tri leta – prvi dve leti se je ukvarjal le s kartonastim delom, a je pri tem nenamerno izumil kar nekaj drugih patentov. Zadnje leto pa je namenil temu, da je kartonasto škatlo na gumah spremenil v kolesu podobno obliko.

Gafni in njegovo podjetje trenutno išče denarna sredstva, ki mu bodo pomagala pri produkciji koles iz kartona. Če mu bo uspelo, bi to zagotovo lahko prineslo velike spremembe v celotni transportni industriji!

Vir: Co.Design

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje