Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Izhar Gafni je inovator, ki le redkokdaj počiva. Za svoje inovacije je prejel že kar nekaj nagrad, njegov zadnji projekt pa je zagotovo nekaj posebnega: uspelo mu je napraviti kolo iz 100-odstotnega recikliranega kartona.
Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev

Poslovna priložnost: kolo iz kartona za 10 dolarjev (Vir slike: fastcodesign.com)

Izhar Gafni je izkušen inovator. Za svoje izume, kot so na primer naprava za lupljenje pomaranč in naprava za šivanje čevljev, je v preteklosti prejel že kar nekaj nagrad. Poleg inovatorstva pa ga močno veseli tudi kolesarjenje in vse kar je povezano s tem športom.

Nekoč je slišal, da je nekomu uspelo napraviti kanu iz kartona. Ideja se mu je utrnila v spomin in kmalu je na dan prišel z novo idejo: da si napravi pravo kolo iz kartona! Zaprl se je v delavnico in na koncu presenetil mnoge – predstavil jim je kartonasto kolo, ki ga je poimenoval Alfa.

Alfa kolo tehta slabih 9 kilogramov, kljub temu pa je zmožno nositi kolesarja, ki je kar 24-krat težji! Večinoma je sestavljen iz kartona in recikliranih materialov, zato zahteva minimalno servisiranje. In najboljši del? Izdelava kolesa stane od 9 do 12 dolarjev, otroške verzije pa celo samo 5 dolarjev!

Izdelava pa je vendarle izredno zahtevna. Mnogi so celo trdili, da gre za nemogoč projekt in Gafniju odsvetovali vsakršen trud. Seveda jih ni poslušal in je začel raziskovati trdoto papirja – ugotovil je, da ta s posebno obdelavo postane izredno močan. Projekt mu je vzel kar tri leta – prvi dve leti se je ukvarjal le s kartonastim delom, a je pri tem nenamerno izumil kar nekaj drugih patentov. Zadnje leto pa je namenil temu, da je kartonasto škatlo na gumah spremenil v kolesu podobno obliko.

Gafni in njegovo podjetje trenutno išče denarna sredstva, ki mu bodo pomagala pri produkciji koles iz kartona. Če mu bo uspelo, bi to zagotovo lahko prineslo velike spremembe v celotni transportni industriji!

Vir: Co.Design

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje