Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

IF je organizacija, ki združuje oblikovanje in posel. Nastala je leta 1953, njen cilj pa je povečati zavedanje pomena oblikovanja. Že več kot 50 let je organizacija iF prisotna na razstavah v Hanovru v Nemčiji.
Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija. (Vir slike: yankodesign)

Organizacija iF tako opiše dobrega oblikovalca: dober oblikovalec odraža ljudi, je pogumen, strasten in inteligenten, dober design pa je hkrati hudomušen in resen.

Tokrat bo ena izmed novosti, predstavljenih na iF, tudi nenavaden design žvečilnega gumija in baterije.

Baterija žvečilni gumi

Ne skrbite, ne bomo vam predlagali, da se lotite žvečenja baterij – je pa koncept Chewing Gum Battery nadvse zanimiv.

Chewing Gum Battery postaja naj bi bila postavljena na turističnih krajih in v študentskih naseljih. Naprava, podobna tisti, iz katere si privoščimo plastenko vode ali sendvič, bi bila opremljena s sončnimi celicami, s pomočjo katerih bi polnila baterije. V zgornjem delu bi si lahko mimoidoči izbrali zavojček baterij, ki je najbolj napolnjen, v spodnjem delu pa bi že porabljeno baterijo lahko odvrgli.

Baterije niso namenjene žvečenju! Ime imajo takšno, ker so na zunaj izredno podobne lističu žvečilnega gumija in se bodo prav tako, kot žvečilni gumi, prodajale v enem zavojčku po 6 lističev.

Na specifičnem aparatu bi tako lahko kupili en paket baterij, odvili določeno število ter jih nalepili na elektronsko napravo, kjer nam je pravkar zmanjkalo baterije. Dve bateriji recimo lahko nalepimo na zadnjo stran mobilnega telefona.

Znanstvena fantastika ali resničnost?

Zaenkrat je koncept Chewing Gum Battery zgolj ideja, vendar so strokovnjaki mnenja, da lahko postane del našega vsakdanjika v bližnji prihodnosti.

Vir: yankodesign.com in technabob.com in http://www.ifdesign.de/

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje