Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

Avtor — 18.10.2012
IF je organizacija, ki združuje oblikovanje in posel. Nastala je leta 1953, njen cilj pa je povečati zavedanje pomena oblikovanja. Že več kot 50 let je organizacija iF prisotna na razstavah v Hanovru v Nemčiji.
Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija. (Vir slike: yankodesign)

Organizacija iF tako opiše dobrega oblikovalca: dober oblikovalec odraža ljudi, je pogumen, strasten in inteligenten, dober design pa je hkrati hudomušen in resen.

Tokrat bo ena izmed novosti, predstavljenih na iF, tudi nenavaden design žvečilnega gumija in baterije.

Baterija žvečilni gumi

Ne skrbite, ne bomo vam predlagali, da se lotite žvečenja baterij – je pa koncept Chewing Gum Battery nadvse zanimiv.

Chewing Gum Battery postaja naj bi bila postavljena na turističnih krajih in v študentskih naseljih. Naprava, podobna tisti, iz katere si privoščimo plastenko vode ali sendvič, bi bila opremljena s sončnimi celicami, s pomočjo katerih bi polnila baterije. V zgornjem delu bi si lahko mimoidoči izbrali zavojček baterij, ki je najbolj napolnjen, v spodnjem delu pa bi že porabljeno baterijo lahko odvrgli.

Baterije niso namenjene žvečenju! Ime imajo takšno, ker so na zunaj izredno podobne lističu žvečilnega gumija in se bodo prav tako, kot žvečilni gumi, prodajale v enem zavojčku po 6 lističev.

Na specifičnem aparatu bi tako lahko kupili en paket baterij, odvili določeno število ter jih nalepili na elektronsko napravo, kjer nam je pravkar zmanjkalo baterije. Dve bateriji recimo lahko nalepimo na zadnjo stran mobilnega telefona.

Znanstvena fantastika ali resničnost?

Zaenkrat je koncept Chewing Gum Battery zgolj ideja, vendar so strokovnjaki mnenja, da lahko postane del našega vsakdanjika v bližnji prihodnosti.

Vir: yankodesign.com in technabob.com in http://www.ifdesign.de/

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje