Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

IF je organizacija, ki združuje oblikovanje in posel. Nastala je leta 1953, njen cilj pa je povečati zavedanje pomena oblikovanja. Že več kot 50 let je organizacija iF prisotna na razstavah v Hanovru v Nemčiji.
Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija. (Vir slike: yankodesign)

Organizacija iF tako opiše dobrega oblikovalca: dober oblikovalec odraža ljudi, je pogumen, strasten in inteligenten, dober design pa je hkrati hudomušen in resen.

Tokrat bo ena izmed novosti, predstavljenih na iF, tudi nenavaden design žvečilnega gumija in baterije.

Baterija žvečilni gumi

Ne skrbite, ne bomo vam predlagali, da se lotite žvečenja baterij – je pa koncept Chewing Gum Battery nadvse zanimiv.

Chewing Gum Battery postaja naj bi bila postavljena na turističnih krajih in v študentskih naseljih. Naprava, podobna tisti, iz katere si privoščimo plastenko vode ali sendvič, bi bila opremljena s sončnimi celicami, s pomočjo katerih bi polnila baterije. V zgornjem delu bi si lahko mimoidoči izbrali zavojček baterij, ki je najbolj napolnjen, v spodnjem delu pa bi že porabljeno baterijo lahko odvrgli.

Baterije niso namenjene žvečenju! Ime imajo takšno, ker so na zunaj izredno podobne lističu žvečilnega gumija in se bodo prav tako, kot žvečilni gumi, prodajale v enem zavojčku po 6 lističev.

Na specifičnem aparatu bi tako lahko kupili en paket baterij, odvili določeno število ter jih nalepili na elektronsko napravo, kjer nam je pravkar zmanjkalo baterije. Dve bateriji recimo lahko nalepimo na zadnjo stran mobilnega telefona.

Znanstvena fantastika ali resničnost?

Zaenkrat je koncept Chewing Gum Battery zgolj ideja, vendar so strokovnjaki mnenja, da lahko postane del našega vsakdanjika v bližnji prihodnosti.

Vir: yankodesign.com in technabob.com in http://www.ifdesign.de/

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje