Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

IF je organizacija, ki združuje oblikovanje in posel. Nastala je leta 1953, njen cilj pa je povečati zavedanje pomena oblikovanja. Že več kot 50 let je organizacija iF prisotna na razstavah v Hanovru v Nemčiji.
Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija

Poslovna priložnost: koncept baterije v podobi žvečilnega gumija. (Vir slike: yankodesign)

Organizacija iF tako opiše dobrega oblikovalca: dober oblikovalec odraža ljudi, je pogumen, strasten in inteligenten, dober design pa je hkrati hudomušen in resen.

Tokrat bo ena izmed novosti, predstavljenih na iF, tudi nenavaden design žvečilnega gumija in baterije.

Baterija žvečilni gumi

Ne skrbite, ne bomo vam predlagali, da se lotite žvečenja baterij – je pa koncept Chewing Gum Battery nadvse zanimiv.

Chewing Gum Battery postaja naj bi bila postavljena na turističnih krajih in v študentskih naseljih. Naprava, podobna tisti, iz katere si privoščimo plastenko vode ali sendvič, bi bila opremljena s sončnimi celicami, s pomočjo katerih bi polnila baterije. V zgornjem delu bi si lahko mimoidoči izbrali zavojček baterij, ki je najbolj napolnjen, v spodnjem delu pa bi že porabljeno baterijo lahko odvrgli.

Baterije niso namenjene žvečenju! Ime imajo takšno, ker so na zunaj izredno podobne lističu žvečilnega gumija in se bodo prav tako, kot žvečilni gumi, prodajale v enem zavojčku po 6 lističev.

Na specifičnem aparatu bi tako lahko kupili en paket baterij, odvili določeno število ter jih nalepili na elektronsko napravo, kjer nam je pravkar zmanjkalo baterije. Dve bateriji recimo lahko nalepimo na zadnjo stran mobilnega telefona.

Znanstvena fantastika ali resničnost?

Zaenkrat je koncept Chewing Gum Battery zgolj ideja, vendar so strokovnjaki mnenja, da lahko postane del našega vsakdanjika v bližnji prihodnosti.

Vir: yankodesign.com in technabob.com in http://www.ifdesign.de/

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje