Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Imate nenavadno poslovno idejo in je ne upate predstaviti prijateljem? Nikar ne dvomite vase, saj so tudi najbolj nore ideje lahko zelo uspešne. V nadaljevanju vam predstavljamo idejo biologa Alexa, ki je uspel s prodajo meduz v posebnih akvarijih.
Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Poslovna priložnost: meduze kot umetnost. (Vir slike: sxc.hu)

Podjetni Alex Andon, ki je po izobrazbi morski biolog, je uspel s prodajo meduz in posebnih akvarijev, ki skupaj tvorijo pravo umetnost.

Idejo za prodajo meduz je dobil ob obisku akvarija, ko je videl, kako zelo pogosto so se ljudje zadrževali ob akvariju z meduzami.

V naslednjem koraku je izvedel nekaj raziskav, ki so pokazale, da bo z akvarijem za meduze, namenjenim domači uporabi, prišel prvi. Po nekaj raziskavah, načrtih in prototipih je Alexovo podjetje JellyfishArt pričelo s prodajo akvarijev, dodatkov za akvarij, meduz in hrane za meduze.

Kako uspešno je podjetje JellyfishArt?

Alex Andon je za zagon podjetja porabil 50.000 USD, danes (dve leti kasneje) pa podjetje vsako četrtletje kar podvoji svoj dobiček.

JellyfishArt

Postopek nakupa JellyfishArt je:

  1. kupimo akvarij za meduze
  2. akvarij sestavimo in opremimo
  3. naročimo meduze in hrano

Akvarij je opremljen z led lučkami različnih barv in biološkim filtrom ter ustvarja umeten vodni tok, ki drži meduze na sredini akvarija. Pri oblikovanju pa niso pri JellyfishArt pozabili niti na estetiko – akvarij je moderne oblike, ki skriva vso nujno potrebno napeljavo.

Posamezna meduza stane 39 USD, akvarij pa 285 USD. Za najosnovnejši paket JellyfishArt boste tako odšteli 382 USD (akvarij, meduza in nekaj hrane), za najbolj izpopolnjenega pa kar 709 USD (akvarij, 3 meduze, hrana, 2 rakca, 2 polža, magnet za čiščenje alg, oprema za preverjanje kakovosti vode, akvarijska sol, grelec vode, termometer ipd.).

Vir: jellyfishart in businessnewsdaily.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje