Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Imate nenavadno poslovno idejo in je ne upate predstaviti prijateljem? Nikar ne dvomite vase, saj so tudi najbolj nore ideje lahko zelo uspešne. V nadaljevanju vam predstavljamo idejo biologa Alexa, ki je uspel s prodajo meduz v posebnih akvarijih.
Poslovna priložnost: meduze kot umetnost

Poslovna priložnost: meduze kot umetnost. (Vir slike: sxc.hu)

Podjetni Alex Andon, ki je po izobrazbi morski biolog, je uspel s prodajo meduz in posebnih akvarijev, ki skupaj tvorijo pravo umetnost.

Idejo za prodajo meduz je dobil ob obisku akvarija, ko je videl, kako zelo pogosto so se ljudje zadrževali ob akvariju z meduzami.

V naslednjem koraku je izvedel nekaj raziskav, ki so pokazale, da bo z akvarijem za meduze, namenjenim domači uporabi, prišel prvi. Po nekaj raziskavah, načrtih in prototipih je Alexovo podjetje JellyfishArt pričelo s prodajo akvarijev, dodatkov za akvarij, meduz in hrane za meduze.

Kako uspešno je podjetje JellyfishArt?

Alex Andon je za zagon podjetja porabil 50.000 USD, danes (dve leti kasneje) pa podjetje vsako četrtletje kar podvoji svoj dobiček.

JellyfishArt

Postopek nakupa JellyfishArt je:

  1. kupimo akvarij za meduze
  2. akvarij sestavimo in opremimo
  3. naročimo meduze in hrano

Akvarij je opremljen z led lučkami različnih barv in biološkim filtrom ter ustvarja umeten vodni tok, ki drži meduze na sredini akvarija. Pri oblikovanju pa niso pri JellyfishArt pozabili niti na estetiko – akvarij je moderne oblike, ki skriva vso nujno potrebno napeljavo.

Posamezna meduza stane 39 USD, akvarij pa 285 USD. Za najosnovnejši paket JellyfishArt boste tako odšteli 382 USD (akvarij, meduza in nekaj hrane), za najbolj izpopolnjenega pa kar 709 USD (akvarij, 3 meduze, hrana, 2 rakca, 2 polža, magnet za čiščenje alg, oprema za preverjanje kakovosti vode, akvarijska sol, grelec vode, termometer ipd.).

Vir: jellyfishart in businessnewsdaily.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje