Poslovna priložnost: mini kompostnik

Kako ravnamo z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom? Odpadki, ki nastajajo v praktično vsakem gospodinjstvu, so že nekaj časa predmet ločenega zbiranja odpadkov. Kaj pa, če bi želeli kompostirati kar sami?
Poslovna priložnost: mini kompostnik

Poslovna priložnost: mini kompostnik. (Vir slike: sxc.hu)

Gospodinjstva v Sloveniji kot tudi v drugih razvitih državah pridno ločujejo organske kuhinjske odpadke, ki pa so skupaj z zelenim vrtnim odpadom primerni za kompostiranje.

Po vsej Sloveniji že dobro leto in pol velja uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi odpadki. Ločevanje in predelava biološko razgradljivih odpadkov sta izjemno pomembna, saj v kolikor tovrstne odpadke odložimo na deponiji, pri tem nastaja plin, ki je sestavljen iz 60 odstotkov metana in 40 odstotkov ogljikovega dioksida, kar predstavlja veliko obremenitev za okolje.

Kaj pa če sami želite kompostirali?

Kompostiranje predstavlja del trajnostnega načina življenja, kar je nadvse zahtevna naloga, če živite v majhnem stanovanju. Le kam boste odlagali vse biološke odpadke, ki bi jih želeli kompostirati?

Poleg tega, da je kompostiranje precej umazan proces, potrebuje še veliko časa. Še dobro, da se oblikovalci ukvarjajo tudi s takšnimi problemi.

Prenosni kompostnik

Predstavljamo vam študenta oblikovanja iz Londona, Fannyja M.E. Nilssona, ki je oblikoval idejo o majhnem prenosnem komposterju, ki ostanke vaše hrane pretvori v tekoče gnojilo za vaše sobne rastline.

Kompostnik je majhen in deluje na baterije, tako da ga je moč prenašati iz sobe v sobo.

Aparat za komostiranje naj bi deloval tako, da vanj odložite vse bio razgradljive kuhinjske odpadke (kot so na primer ostanki kosila), ga zaprete, pritisnete gumb in odidete stran. Ko je gnojilo narejeno, ga zlijete v zemljo vaših sobnih rastlin.

Ideja o prenosljivem kompostniku je zaenkrat še zgolj ideja in se še ne prodaja. Pričetek proizvodnje in prodaje pa pričakujemo kmalu.

Vir: coolbusinessideas.com in zelenaslovenija.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje