Poslovna priložnost: mini kompostnik

Kako ravnamo z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom? Odpadki, ki nastajajo v praktično vsakem gospodinjstvu, so že nekaj časa predmet ločenega zbiranja odpadkov. Kaj pa, če bi želeli kompostirati kar sami?
Poslovna priložnost: mini kompostnik

Poslovna priložnost: mini kompostnik. (Vir slike: sxc.hu)

Gospodinjstva v Sloveniji kot tudi v drugih razvitih državah pridno ločujejo organske kuhinjske odpadke, ki pa so skupaj z zelenim vrtnim odpadom primerni za kompostiranje.

Po vsej Sloveniji že dobro leto in pol velja uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi odpadki. Ločevanje in predelava biološko razgradljivih odpadkov sta izjemno pomembna, saj v kolikor tovrstne odpadke odložimo na deponiji, pri tem nastaja plin, ki je sestavljen iz 60 odstotkov metana in 40 odstotkov ogljikovega dioksida, kar predstavlja veliko obremenitev za okolje.

Kaj pa če sami želite kompostirali?

Kompostiranje predstavlja del trajnostnega načina življenja, kar je nadvse zahtevna naloga, če živite v majhnem stanovanju. Le kam boste odlagali vse biološke odpadke, ki bi jih želeli kompostirati?

Poleg tega, da je kompostiranje precej umazan proces, potrebuje še veliko časa. Še dobro, da se oblikovalci ukvarjajo tudi s takšnimi problemi.

Prenosni kompostnik

Predstavljamo vam študenta oblikovanja iz Londona, Fannyja M.E. Nilssona, ki je oblikoval idejo o majhnem prenosnem komposterju, ki ostanke vaše hrane pretvori v tekoče gnojilo za vaše sobne rastline.

Kompostnik je majhen in deluje na baterije, tako da ga je moč prenašati iz sobe v sobo.

Aparat za komostiranje naj bi deloval tako, da vanj odložite vse bio razgradljive kuhinjske odpadke (kot so na primer ostanki kosila), ga zaprete, pritisnete gumb in odidete stran. Ko je gnojilo narejeno, ga zlijete v zemljo vaših sobnih rastlin.

Ideja o prenosljivem kompostniku je zaenkrat še zgolj ideja in se še ne prodaja. Pričetek proizvodnje in prodaje pa pričakujemo kmalu.

Vir: coolbusinessideas.com in zelenaslovenija.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje