Poslovna priložnost: mini kompostnik

Avtor — 07.03.2013
Kako ravnamo z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom? Odpadki, ki nastajajo v praktično vsakem gospodinjstvu, so že nekaj časa predmet ločenega zbiranja odpadkov. Kaj pa, če bi želeli kompostirati kar sami?
Poslovna priložnost: mini kompostnik

Poslovna priložnost: mini kompostnik. (Vir slike: sxc.hu)

Gospodinjstva v Sloveniji kot tudi v drugih razvitih državah pridno ločujejo organske kuhinjske odpadke, ki pa so skupaj z zelenim vrtnim odpadom primerni za kompostiranje.

Po vsej Sloveniji že dobro leto in pol velja uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi odpadki. Ločevanje in predelava biološko razgradljivih odpadkov sta izjemno pomembna, saj v kolikor tovrstne odpadke odložimo na deponiji, pri tem nastaja plin, ki je sestavljen iz 60 odstotkov metana in 40 odstotkov ogljikovega dioksida, kar predstavlja veliko obremenitev za okolje.

Kaj pa če sami želite kompostirali?

Kompostiranje predstavlja del trajnostnega načina življenja, kar je nadvse zahtevna naloga, če živite v majhnem stanovanju. Le kam boste odlagali vse biološke odpadke, ki bi jih želeli kompostirati?

Poleg tega, da je kompostiranje precej umazan proces, potrebuje še veliko časa. Še dobro, da se oblikovalci ukvarjajo tudi s takšnimi problemi.

Prenosni kompostnik

Predstavljamo vam študenta oblikovanja iz Londona, Fannyja M.E. Nilssona, ki je oblikoval idejo o majhnem prenosnem komposterju, ki ostanke vaše hrane pretvori v tekoče gnojilo za vaše sobne rastline.

Kompostnik je majhen in deluje na baterije, tako da ga je moč prenašati iz sobe v sobo.

Aparat za komostiranje naj bi deloval tako, da vanj odložite vse bio razgradljive kuhinjske odpadke (kot so na primer ostanki kosila), ga zaprete, pritisnete gumb in odidete stran. Ko je gnojilo narejeno, ga zlijete v zemljo vaših sobnih rastlin.

Ideja o prenosljivem kompostniku je zaenkrat še zgolj ideja in se še ne prodaja. Pričetek proizvodnje in prodaje pa pričakujemo kmalu.

Vir: coolbusinessideas.com in zelenaslovenija.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje