Poslovna priložnost: mini kompostnik

Kako ravnamo z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom? Odpadki, ki nastajajo v praktično vsakem gospodinjstvu, so že nekaj časa predmet ločenega zbiranja odpadkov. Kaj pa, če bi želeli kompostirati kar sami?
Poslovna priložnost: mini kompostnik

Poslovna priložnost: mini kompostnik. (Vir slike: sxc.hu)

Gospodinjstva v Sloveniji kot tudi v drugih razvitih državah pridno ločujejo organske kuhinjske odpadke, ki pa so skupaj z zelenim vrtnim odpadom primerni za kompostiranje.

Po vsej Sloveniji že dobro leto in pol velja uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi odpadki. Ločevanje in predelava biološko razgradljivih odpadkov sta izjemno pomembna, saj v kolikor tovrstne odpadke odložimo na deponiji, pri tem nastaja plin, ki je sestavljen iz 60 odstotkov metana in 40 odstotkov ogljikovega dioksida, kar predstavlja veliko obremenitev za okolje.

Kaj pa če sami želite kompostirali?

Kompostiranje predstavlja del trajnostnega načina življenja, kar je nadvse zahtevna naloga, če živite v majhnem stanovanju. Le kam boste odlagali vse biološke odpadke, ki bi jih želeli kompostirati?

Poleg tega, da je kompostiranje precej umazan proces, potrebuje še veliko časa. Še dobro, da se oblikovalci ukvarjajo tudi s takšnimi problemi.

Prenosni kompostnik

Predstavljamo vam študenta oblikovanja iz Londona, Fannyja M.E. Nilssona, ki je oblikoval idejo o majhnem prenosnem komposterju, ki ostanke vaše hrane pretvori v tekoče gnojilo za vaše sobne rastline.

Kompostnik je majhen in deluje na baterije, tako da ga je moč prenašati iz sobe v sobo.

Aparat za komostiranje naj bi deloval tako, da vanj odložite vse bio razgradljive kuhinjske odpadke (kot so na primer ostanki kosila), ga zaprete, pritisnete gumb in odidete stran. Ko je gnojilo narejeno, ga zlijete v zemljo vaših sobnih rastlin.

Ideja o prenosljivem kompostniku je zaenkrat še zgolj ideja in se še ne prodaja. Pričetek proizvodnje in prodaje pa pričakujemo kmalu.

Vir: coolbusinessideas.com in zelenaslovenija.si

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje