Poslovna priložnost: Nakup spletne trgovine

Prodaja se spletna trgovina, ki je na trgu prisotna že od leta 2009. Trgovina ima redne stranke, prav tako se ves čas širi tudi krog novih naročnikov, ki se vračajo. To priča o kvaliteti izdelkov in zadovoljstvu strank.
Poslovna priložnost: Nakup spletne trgovine

Poslovna priložnost: Nakup spletne trgovine (Vir slike: sxc.hu)

Trenutno ima trgovina enega dobavitelja (iz EU), lastniki pa se trenutno dogovarjajo še z dvema in so vam pripravljeni predati kontakt, v kolikor bi želeli zamenjati dobavitelja ali še dodatno sodelovati z novimi.

Prodati nameravajo celotno zalogo (po nabavnih cenah), ostalo pa dodati brez plačila (spletno gostovanje, domene, e-mail naslove za kampanje, FB profile, itd.). Zaloge je za okoli 5000€, kar je tudi prodajna cena. Gre za prodajo kozmetičnih pripomočkov tako fizičnim kakor pravnim osebam. Kupujejo tudi saloni, vendar tukaj je še veliko rezerve za razširitev dejavnosti oz. kroga kupcev.

In kako je glede skladiščenja? Ne potrebujete velikega prostora za skladiščenje zalog. Trenutno je v trgovini okoli 300 artiklov, v zadnjih petih mesecih je bilo prodano za 3000€ artiklov, kar je okoli 600€ mesečno. A lastniki priznavajo, da je bilo v promocijo spletne trgovine vloženega zelo malo časa in temu primerna je bila tudi realizacija. Lastniki so izvedli nekaj nagradnih iger na Facebooku, poslali nekaj e-mail kampanj, kar se je izkazalo za najboljšo promocijo.

Mesečni obisk spletne strani zelo niha: stran ima od 500 – 1000 obiskovalcev mesečno. Trenutna statistika kaže na 45% prometa iz iskalnikov, 23% direktnega prometa, ostalo pa iz različnih virov. Veliko naročil je direktno preko telefona ali preko e-maila od stalnih strank. V izdelavi je prenova trgovine, ki jo na željo kupca lastniki lahko tudi dokončajo, ali pa prepustijo novemu kupcu.

Razlog za prodajo je pomanjkanje časa. Spletna trgovina bi bila morda zanimiva za nekoga, ki ima popoldanski s.p., za nekoga, ki pozna trg in ve, kako bi dobil še več prometa ali pa za nekoga, ki se s prodajo kozmetičnih izdelkov že ukvarja.

Povpraševanje lahko oddate na MP forumu >>

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje