Poslovna priložnost: Naprava, ki izdeluje kisik

Podjetje OxySure je ustvarilo napravo, ki bo najverjetneje izrinila dosedanje kisikove jeklenke. Model 615 namreč kisika ne hrani, ampak ga izdela kar takrat, ko je to potrebno.
Poslovna priložnost: Naprava, ki izdeluje kisik

Model 615 kisika ne hrani, temveč ga kar izdela.

Javne ustanove so se do sedaj večinoma izogibale nakupov kisikovih jeklenk, ki bi v nujnih primerih lahko reševale življenja. Te so namreč zahtevale redno vzdrževanje, a so kljub temu predstavljale nevarnost eksplozije. Ustanovitelj podjetja OxySure, Julian Ross, je trdi, da je z njihovim proizvodom teh težav konec.

Model 615 je posebna naprava, ki v nujnih primerih s posebno kemično reakcijo ustvari za 15 minut čistega kisika, kar je v večini primerov dovolj, da prispe reševalno vozilo. Ker kisika ne hrani, možnosti za eksplozijo ni.

Kljub temu, da Julian Ross ni bil odkritelj te metode ustvarjanja kisika, danes njegovo podjetje že žanje velik uspeh. Model 615 je na tržišče prišel lani in stane 350 ameriških dolarjev.

Ross pričakuje, da bo njegov izdelek kmalu postal nepogrešljiv pripomoček v letalih in rudnikih. Prav tako je primeren za uporabo v šolah in ostalih javnih ustanovah.

 

Vir: CNN Money

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje