Poslovna priložnost: Naprava, ki izdeluje kisik

Podjetje OxySure je ustvarilo napravo, ki bo najverjetneje izrinila dosedanje kisikove jeklenke. Model 615 namreč kisika ne hrani, ampak ga izdela kar takrat, ko je to potrebno.
Poslovna priložnost: Naprava, ki izdeluje kisik

Model 615 kisika ne hrani, temveč ga kar izdela.

Javne ustanove so se do sedaj večinoma izogibale nakupov kisikovih jeklenk, ki bi v nujnih primerih lahko reševale življenja. Te so namreč zahtevale redno vzdrževanje, a so kljub temu predstavljale nevarnost eksplozije. Ustanovitelj podjetja OxySure, Julian Ross, je trdi, da je z njihovim proizvodom teh težav konec.

Model 615 je posebna naprava, ki v nujnih primerih s posebno kemično reakcijo ustvari za 15 minut čistega kisika, kar je v večini primerov dovolj, da prispe reševalno vozilo. Ker kisika ne hrani, možnosti za eksplozijo ni.

Kljub temu, da Julian Ross ni bil odkritelj te metode ustvarjanja kisika, danes njegovo podjetje že žanje velik uspeh. Model 615 je na tržišče prišel lani in stane 350 ameriških dolarjev.

Ross pričakuje, da bo njegov izdelek kmalu postal nepogrešljiv pripomoček v letalih in rudnikih. Prav tako je primeren za uporabo v šolah in ostalih javnih ustanovah.

 

Vir: CNN Money

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje