Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Pred nekaj leti je Ed Mumm odkupil večje zemljišče ter za oblikovanje terena najel rovokopače in buldožerje. Kmalu je ugotovil, da je upravljanje teh strojev zelo zabavno in da bi bili ljudje za tovrstno izkušnjo pripravljeni plačati.
Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Delovni stroji lahko ponujajo obilo zabave.

Ed Mumm je v podjetje s pomenljivim imenom Dig This vložil ogromno sredstev, saj je le za nakup zemljišča in primernih strojev odštel kar 500.000 dolarjev. Tudi pri iskanju zavarovanja je imel nemalo težav, a je na koncu le podpisal pogodbo za 15.000 dolarjev letno.

Mumm strankam ponuja ogromen prostor, v katerem imajo možnost upravljanja delovnih strojev, kot so na primer buldožerji in rovokopači. Tako lahko stranke v zemlji skopljejo ogromno luknjo ali pa premikajo enotonske skale. Nad močjo, katero pridobijo s strojem, so bili navdušeni prav vsi. Stroje lahko upravlja kdor koli, kar dokazuje tudi 84-letna upokojenka, ena izmed strank. Da ne pride do nesreč, stranke na začetku prek walkee-talkijev vodijo izkušeni inštruktorji in jim pomagajo pri upravljanju ogromnih strojev.

Zaenkrat je imel Mumm 90 strank, dobiček seveda še ni presegel vloženega denarja. Mumm pa si zaslužek obeta že v prihodnjem letu, saj se pojavlja čedalje več ljudi, ki so nad njegovo idejo navdušeni. Cene so sicer zasoljene, saj Mumm za nekajurno igranje zaračuna od 280 do 650 dolarjev, a užitek je zagotovljen in ljudje so za to pripravljeni plačati.

 

Vir: TheWallStreetJournal

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje