Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Pred nekaj leti je Ed Mumm odkupil večje zemljišče ter za oblikovanje terena najel rovokopače in buldožerje. Kmalu je ugotovil, da je upravljanje teh strojev zelo zabavno in da bi bili ljudje za tovrstno izkušnjo pripravljeni plačati.
Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Delovni stroji lahko ponujajo obilo zabave.

Ed Mumm je v podjetje s pomenljivim imenom Dig This vložil ogromno sredstev, saj je le za nakup zemljišča in primernih strojev odštel kar 500.000 dolarjev. Tudi pri iskanju zavarovanja je imel nemalo težav, a je na koncu le podpisal pogodbo za 15.000 dolarjev letno.

Mumm strankam ponuja ogromen prostor, v katerem imajo možnost upravljanja delovnih strojev, kot so na primer buldožerji in rovokopači. Tako lahko stranke v zemlji skopljejo ogromno luknjo ali pa premikajo enotonske skale. Nad močjo, katero pridobijo s strojem, so bili navdušeni prav vsi. Stroje lahko upravlja kdor koli, kar dokazuje tudi 84-letna upokojenka, ena izmed strank. Da ne pride do nesreč, stranke na začetku prek walkee-talkijev vodijo izkušeni inštruktorji in jim pomagajo pri upravljanju ogromnih strojev.

Zaenkrat je imel Mumm 90 strank, dobiček seveda še ni presegel vloženega denarja. Mumm pa si zaslužek obeta že v prihodnjem letu, saj se pojavlja čedalje več ljudi, ki so nad njegovo idejo navdušeni. Cene so sicer zasoljene, saj Mumm za nekajurno igranje zaračuna od 280 do 650 dolarjev, a užitek je zagotovljen in ljudje so za to pripravljeni plačati.

 

Vir: TheWallStreetJournal

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje