Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Pred nekaj leti je Ed Mumm odkupil večje zemljišče ter za oblikovanje terena najel rovokopače in buldožerje. Kmalu je ugotovil, da je upravljanje teh strojev zelo zabavno in da bi bili ljudje za tovrstno izkušnjo pripravljeni plačati.
Poslovna priložnost: ogromen peskovnik

Delovni stroji lahko ponujajo obilo zabave.

Ed Mumm je v podjetje s pomenljivim imenom Dig This vložil ogromno sredstev, saj je le za nakup zemljišča in primernih strojev odštel kar 500.000 dolarjev. Tudi pri iskanju zavarovanja je imel nemalo težav, a je na koncu le podpisal pogodbo za 15.000 dolarjev letno.

Mumm strankam ponuja ogromen prostor, v katerem imajo možnost upravljanja delovnih strojev, kot so na primer buldožerji in rovokopači. Tako lahko stranke v zemlji skopljejo ogromno luknjo ali pa premikajo enotonske skale. Nad močjo, katero pridobijo s strojem, so bili navdušeni prav vsi. Stroje lahko upravlja kdor koli, kar dokazuje tudi 84-letna upokojenka, ena izmed strank. Da ne pride do nesreč, stranke na začetku prek walkee-talkijev vodijo izkušeni inštruktorji in jim pomagajo pri upravljanju ogromnih strojev.

Zaenkrat je imel Mumm 90 strank, dobiček seveda še ni presegel vloženega denarja. Mumm pa si zaslužek obeta že v prihodnjem letu, saj se pojavlja čedalje več ljudi, ki so nad njegovo idejo navdušeni. Cene so sicer zasoljene, saj Mumm za nekajurno igranje zaračuna od 280 do 650 dolarjev, a užitek je zagotovljen in ljudje so za to pripravljeni plačati.

 

Vir: TheWallStreetJournal

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje