Poslovna priložnost: Ortopedske bolnišnične postelje

Izumitelj in prostovoljec David Jurus je med delom v bolnišnici opazil, da neudobne bolnišnične postelje bolnikom povzročajo številne preglavice. Zato je izdelal prototip udobne ortopedske bolnišnične postelje, ki bi odpravila marsikatero težavo in bolnikom olajšala bivanje v bolnišnici.
Poslovna priložnost: Ortopedske bolnišnične postelje

Poslovna priložnost: Postelja, ki bolnikom zagotavlja udoben počitek. (Vir: ucanhealth.com)

Pred približno dvemi leti je 73-letni David Jurus, ki v bolnišnici opravlja delo prostovoljca, opazil da neprimerne bolnišnične postelje bolnikom povzročajo številne težave in bolečine. Zato se je izumitelj, ki je do sedaj izumil že okoli 50 naprav, izdelal posebno posteljo, ki jo je poimenoval AutoMedic Pressure Relief Bed.

Postelja na prvi pogled spominja na ksilofon z 72 penastimi blazinicami, ki so kot letve razporejene po postelji. Letvice se v skupinah po 18 izmenično premikajo gor in dol. S pomočjo elektronskega upravljanja blazinice vsaki dve minuti spremenijo položaj, kar bolnik občuti kot nežno masažo in lahko na postelji udobno preleži tudi dalj časa.

Jurus je zaenkrat še v fazi pridobivanja finančnih sredstvev za medicinsko raziskavo, ki bi potrdila blagodejno delovanje njegove bolnišnične postelje, ki je tudi prvi izum, ki ga je patentiral. Kljub mnogim zavrnitvam in posmehovanju, ki jih je doživel v svoji izumiteljski karieri še vedno vztraja na svoji poti, saj meni, da se zaradi izumov, ki izboljšujejo življenja ljudi, njegov trud izplača.

 

Vir: BusinessOpportunities

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje