Poslovna priložnost: Pivo na tradicionalen način

Avtor — 10.11.2009

Zakonca Matt in Karthy Chappel sta ob odprtju svoje pivovarne želela, da bi se njuno pivo razlikovalo od drugih, zato sta se odločila za nenavaden proces izdelave piva, ki ga v Ameriki uporabljajo le redki pivovarji.

Poslovna priložnost: Pivo na tradicionalen način

Tradicionalno izdelano pivo ima bolj bogat okus in barvo. (Vir: student-info.net)

Pri izdelavi v svoji pivovarni Indigo Imp uporabljata način odprte fermentacije, kjer je tekočina izpostavljena zraku in zunanjim kvasovkam, ki lahko vplivajo na okus pijače. Poleg tega piva ne filtrirata, zato je tekočina motna, proces karbonacije pa se odvije kar v steklenici, kar na dnu pusti plast usedline.

Pivo izdelujeta torej na starodaven način, ki so ga uporabljali pred stoletji, ko še ni bilo na voljo moderne opreme za izdelavo piva in ga še vedno uporabljajo v mnogih tradicionalnih evropskih pivovarnah. Menita, da je to najbolj naraven način za izdelavo te pijače, poleg tega pa se na ta način izdelano pivo ponaša z bogatim okusom in barvo.

V svoji pivovarni izdelujeta dve vrsti piva: Blonde Bombshell z rahlo sadnim značajem in Jester s priokusom banane, uvesti pa želita še zimsko in poletno različico pijače. Povpraševanju po njunem pivu je veliko, saj prodajo toliko kolikor ga lahko izdelata, pridobila pa sta že kar nekaj zvestih strank.

 

Vir: ColumbusDispatch


Oznake: ,