Poslovna priložnost: potovalka, ki vam sledi

Avtor Saba Resnik — 08.11.2012
Komentiraj!
Ste kdaj pomislili kako zabavno bi bilo, da bi vas potovalka zasledovala in vam je ne bi bilo treba nositi. V kolikor se vam zdi to odlična ideja, naj vas razveselimo: sanje so že postale resničnost. V tokratni rubriki poslovna priložnost vam predstavljamo potovalko Hop.
Poslovna priložnost: potovalka, ki vam sledi

Poslovna priložnost: potovalka, ki vam sledi (Vir slike: coolbusinessideas.com)

Potovalka Hop ni navadna potovalka, temveč potovalka, ki zasleduje lastnika.

Znanstvena fantastika? Ne, realnost. Potovalka je opremljena s tremi sprejemniki, ki sprejemajo, prepoznajo in določijo od kje prihajajo signali iz uporabnikovega mobilnega telefona. Potovalka na tak način interpretira signale iz lastnikovega mobilnega telefona in tako izračuna pozicijo telefona glede na svojo pozicijo.

Skeptiki bi pripomnili: "Zanimivo, vendar kako zoprno mora biti, da se ti potovalka kar naprej mota pod nogami." Tudi na to so pomislili proizvajalci. Potovalka je namreč opremljena s sistemom na kompresiran zrak, s pomočjo katerega lastnika zasleduje na točno določeni varnostni razdalji.

V kolikor se pripeti, da potovalka Hop izgubi signal, uporabniku opozorilno zavibrira mobilni telefon in potovalka se avtomatično zaklene.

Vir: coolbusinessideas.com in cargocollective.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Prijavi se na e-novice!