Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

V zadnjem času se številne blagovne znamke poslužujejo drugačne taktike trženja svojih izdelkov. Hišna prodaja je bila sprva rezervirana za podjetja, kot so Tupperware in Avon, a se je sčasoma izkazala za odlično tržno orodje tudi za ostala področja trgovanja.
Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

Poslovna priložnost – Predstavitve izdelkov na domu (slika: sxc.hu)

Podjetjem z organizacijo tako imenovanih ”house party” srečanj uspe doseči širok krog ljudi, ki nato svojim znancem prenašajo dober glas o kakovosti in uporabnosti predstavljenih izdelkov. V tarčno skupino so s tem vključeni tudi tisti ljudje, ki večino časa preživijo doma in tako ne predstavljajo tipičnega potrošnika. Mnogo gospodinj je pripravljenih organizirati dogodek, kjer v lastnem domu svojim znankam in prijateljicam predstavijo nov izdelek, ki so ga preizkusile same. Naj se sliši še tako neverjetno, v zadnjem času sta se za tak način prodaje na domu odločila tudi Norton in Playstation.

Leta 2005 je bilo ustanovljeno podjetje House Party, ki je iz milijona ljudi zgradilo bazo gostiteljev, večinoma gospodinj, ki med sabo celo tekmujejo katera bo priskrbela več strank. To leto naj bi skupno organizirali preko 90 dogodkov in 225 000 hišnih zabav, kar je za 150 000 srečanj več kot pred dvema letoma. Običajni stroški za kampanjo, dolgo 4 mesece, se gibljejo okoli 200 000 dolarjev.  Vodilni v podjetju načrtujejo okoli 20 milijonov dobička v tem letu, do leta 2014 pa naj bi dohodek že dosegel okroglih 50 milijonov dolarjev.

To je učinkovit način za oglaševanje in povečanje trženja produkta, ki na trgu že obstaja, saj ga vsak gostitelj, ki organizira predstavitev na domu, smatra kot lastno enoto trženja. Na tisoče prosilcev namreč s predstavitvami izdelkov tekmuje med seboj kdo je učinkovitejši, ob tem pa jim dodatno spodbudo predstavlja zaslužek, ki je odvisen od dejanske efektivnosti posameznika.

Tak način prodaje se torej pospešeno razširja tudi v naše domove, saj ljudem vse bolj primanjkuje osebnega stika in druženj, zato je stil predstavitve naravnost pisan na kožo modernemu človeku. Če se vidite v posredovanju izdelkov in v takemu načinu prodaje, je skrajni čas, da se postavite v vlogo gostitelja. Če boste na drugi strani, torej kot gost na hišni predstavitvi, vaša denarnica prav gotovo ne bo deležna krepčilnega obroka finančnih sredstev.

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje