Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

V zadnjem času se številne blagovne znamke poslužujejo drugačne taktike trženja svojih izdelkov. Hišna prodaja je bila sprva rezervirana za podjetja, kot so Tupperware in Avon, a se je sčasoma izkazala za odlično tržno orodje tudi za ostala področja trgovanja.
Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

Poslovna priložnost – Predstavitve izdelkov na domu (slika: sxc.hu)

Podjetjem z organizacijo tako imenovanih ”house party” srečanj uspe doseči širok krog ljudi, ki nato svojim znancem prenašajo dober glas o kakovosti in uporabnosti predstavljenih izdelkov. V tarčno skupino so s tem vključeni tudi tisti ljudje, ki večino časa preživijo doma in tako ne predstavljajo tipičnega potrošnika. Mnogo gospodinj je pripravljenih organizirati dogodek, kjer v lastnem domu svojim znankam in prijateljicam predstavijo nov izdelek, ki so ga preizkusile same. Naj se sliši še tako neverjetno, v zadnjem času sta se za tak način prodaje na domu odločila tudi Norton in Playstation.

Leta 2005 je bilo ustanovljeno podjetje House Party, ki je iz milijona ljudi zgradilo bazo gostiteljev, večinoma gospodinj, ki med sabo celo tekmujejo katera bo priskrbela več strank. To leto naj bi skupno organizirali preko 90 dogodkov in 225 000 hišnih zabav, kar je za 150 000 srečanj več kot pred dvema letoma. Običajni stroški za kampanjo, dolgo 4 mesece, se gibljejo okoli 200 000 dolarjev.  Vodilni v podjetju načrtujejo okoli 20 milijonov dobička v tem letu, do leta 2014 pa naj bi dohodek že dosegel okroglih 50 milijonov dolarjev.

To je učinkovit način za oglaševanje in povečanje trženja produkta, ki na trgu že obstaja, saj ga vsak gostitelj, ki organizira predstavitev na domu, smatra kot lastno enoto trženja. Na tisoče prosilcev namreč s predstavitvami izdelkov tekmuje med seboj kdo je učinkovitejši, ob tem pa jim dodatno spodbudo predstavlja zaslužek, ki je odvisen od dejanske efektivnosti posameznika.

Tak način prodaje se torej pospešeno razširja tudi v naše domove, saj ljudem vse bolj primanjkuje osebnega stika in druženj, zato je stil predstavitve naravnost pisan na kožo modernemu človeku. Če se vidite v posredovanju izdelkov in v takemu načinu prodaje, je skrajni čas, da se postavite v vlogo gostitelja. Če boste na drugi strani, torej kot gost na hišni predstavitvi, vaša denarnica prav gotovo ne bo deležna krepčilnega obroka finančnih sredstev.

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje