Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

V zadnjem času se številne blagovne znamke poslužujejo drugačne taktike trženja svojih izdelkov. Hišna prodaja je bila sprva rezervirana za podjetja, kot so Tupperware in Avon, a se je sčasoma izkazala za odlično tržno orodje tudi za ostala področja trgovanja.
Poslovna priložnost: Predstavitve izdelkov na domu

Poslovna priložnost – Predstavitve izdelkov na domu (slika: sxc.hu)

Podjetjem z organizacijo tako imenovanih ”house party” srečanj uspe doseči širok krog ljudi, ki nato svojim znancem prenašajo dober glas o kakovosti in uporabnosti predstavljenih izdelkov. V tarčno skupino so s tem vključeni tudi tisti ljudje, ki večino časa preživijo doma in tako ne predstavljajo tipičnega potrošnika. Mnogo gospodinj je pripravljenih organizirati dogodek, kjer v lastnem domu svojim znankam in prijateljicam predstavijo nov izdelek, ki so ga preizkusile same. Naj se sliši še tako neverjetno, v zadnjem času sta se za tak način prodaje na domu odločila tudi Norton in Playstation.

Leta 2005 je bilo ustanovljeno podjetje House Party, ki je iz milijona ljudi zgradilo bazo gostiteljev, večinoma gospodinj, ki med sabo celo tekmujejo katera bo priskrbela več strank. To leto naj bi skupno organizirali preko 90 dogodkov in 225 000 hišnih zabav, kar je za 150 000 srečanj več kot pred dvema letoma. Običajni stroški za kampanjo, dolgo 4 mesece, se gibljejo okoli 200 000 dolarjev.  Vodilni v podjetju načrtujejo okoli 20 milijonov dobička v tem letu, do leta 2014 pa naj bi dohodek že dosegel okroglih 50 milijonov dolarjev.

To je učinkovit način za oglaševanje in povečanje trženja produkta, ki na trgu že obstaja, saj ga vsak gostitelj, ki organizira predstavitev na domu, smatra kot lastno enoto trženja. Na tisoče prosilcev namreč s predstavitvami izdelkov tekmuje med seboj kdo je učinkovitejši, ob tem pa jim dodatno spodbudo predstavlja zaslužek, ki je odvisen od dejanske efektivnosti posameznika.

Tak način prodaje se torej pospešeno razširja tudi v naše domove, saj ljudem vse bolj primanjkuje osebnega stika in druženj, zato je stil predstavitve naravnost pisan na kožo modernemu človeku. Če se vidite v posredovanju izdelkov in v takemu načinu prodaje, je skrajni čas, da se postavite v vlogo gostitelja. Če boste na drugi strani, torej kot gost na hišni predstavitvi, vaša denarnica prav gotovo ne bo deležna krepčilnega obroka finančnih sredstev.

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje