Poslovna priložnost: šotor s sončnimi celicami

Avtor — 28.03.2013
Na trgu lahko zasledite poplavo najrazličnejših oblik in vrst šotorov ter pripomočkov za taborjenje. Navsezadnje se svet spreminja in tudi taborjenje ni več takšno, kot je bilo še pred nekaj desetletji. S seboj boste zagotovo vzeli vsaj eno napravo, ki zahteva električno energijo.
Poslovna priložnost: šotor s sončnimi celicami

Poslovna priložnost: Šotor s sončnimi celicami. (Vir slike: sxc.hu)

Danes si vsakdo želi ostati v stiku z družino ali s prijatelji, podjetniki pa želijo vedeti, kaj se dogaja v njihovem podjetju.

Da bi ostali v stiku z zaposlenimi ali družino, pa potrebujete mobilni telefon, tablični računalnik ali kakšno podobno napravo. Nič hudega, boste rekli, napravo pač vzamem s seboj. Kaj pa, kadar se odpravite na taborjenje v divjino, kjer ni elektrike? V takem primeru vam bo prišel prav šotor, ki jo proizvaja kar sam.

Zanimiva poslovna ideja je nastala v sodelovanju z britanskim in ameriškim podjetjem.

Britanski mobilni operater Orange je v sodelovanju z ameriškim oblikovalskim podjetjem Kaleidoscope oblikoval šotor Orange Solar Concept Tent. Gre za visokotehnološki šotor, ki s pomočjo sončnih celic napaja vaše naprave z elektriko. Šotor je namenjen vsem, ki radi taborijo in doma ne puščajo mobilnih telefonov in podobnih naprav.

Visokotehnološki šotor lovi sončne žarke s pomočjo fotovoltaičnega blaga, ki ga sestavljajo posebne solarne niti všite v klasično blago za šotore. Orange Solar Concept Tent za kar najbolj učinkovito sledenje sončnim žarkom uporablja novo tehnologijo, s katero s pomočjo premikanja tekom celega dneva sledi sončnim žarkom.

Poleg zgoraj omenjenih značilnosti ima šotor tudi vgrajeno nadzorno središče za brezžični internet, brezžično napajanje baterij in LCD zaslon na dotik, preko katerega lahko preverite porabo in proizvodnjo elektrike.

Vir: business-opportunities

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje