Poslovna priložnost: spletna stran, kjer si sami oblikujete obutev

Glede na to, da se iz leta v leto povečuje prodaja preko spletnih trgovin, je startup, ki prodaja preko spleta, super ideja. V nadaljevanju vam predstavljamo startup Milk & Honey, spletni butik z obutvijo za ženske, kjer si stranke same oblikujejo obutev.
Poslovna priložnost: spletna stran, kjer si sami oblikujete obutev

Poslovna priložnost: spletna stran kjer si sami oblikujete obutev. (Vir slike: sxc.hu)

Milk & Honey sta lansko leto (2011) ustanovili sestri Dorian in Ilissa Howard. Na spletni strani lahko stranke izbirajo med več kot milijon različnimi stili, s pomočjo katerih si same oblikujejo obutev. Na tak način stranka pride do obutve, ki ji je popolnoma prilagojena.

Modna obutev visoke kvalitete

Cene za obutev se pričnejo pri 195 USD za preproste balerinke in nato rastejo glede na zahteve stranke.

Startupu Milk & Honey je uspelo odkriti luknjo na trgu kakovostne modne obutve. Nekateri kvaliteto obutve primerjajo s priznanimi modnimi blagovnimi znamkami, kot sta Marc Jacobs in Kate Spade.

Do danes je Milk & Honey zgolj eden izmed dveh ponudnik visoko kakovostne obutve, ki si jo stranka lahko oblikuje sama preko spleta. V Avstraliji namreč obstaja podoben startup Shoes of Prey.

Kako je prišlo do ideje

„Moja sestra je velikokrat potovala v Hong Hong na poslovne sestanke in vsakič prišla domov s čevlji, ki si jih je tam dala delati po meri. Naslednjič je, ko je šla, tudi meni prinesla čevlje, ki so bili podobni njenim, vendar v drugi barvi in drugi številki. Na tak način sva združili znanje o spletni prodaji z idejo o ponudbi obutve na željo posameznika,“ opisuje Howardova.

Zagon podjetja s 30.000 dolarji

Zagon startup podjetja Milk & Honey je bil financiran s strani sester Howard v višini 30.000 USD. Znesek je pokrival prototipe, spletno stran, raziskave in razvoj ter embalažo. Podjetje je po besedah Howardove stroškovno zelo učinkovito, saj ne drži nobene zaloge. “Niti enega para čevljev ne izdelamo, dokler jih nekdo ne naroči. Proizvajamo na povpraševanje.“

Podjetje zaposluje 5 ljudi za poln delovni čas in je do danes poslalo že na tisoče parov čevljev v 19 držav po svetu. Kot zanimivost Howardova dodaja, da je kar 22 % vseh naročil povezanih s porokami.

Za prihodnost startupa je Howardova optimistična: „Ni razloga, zakaj ne bi naslednje leto zaslužili 30 milijonov dolarjev.“

Vir: venturebeat.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje