Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Da je najboljše poslovne ideje mogoče najti povsod, zagotovo dokazujeta tudi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem, ki sta združili dve med ljudmi zelo priljubljeni živili: tortice in alkohol. Danes njuna pekarna Prohibition Bakery, ki je locirana v New Yorku, velja za pravi hit.
Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem? (Vir slike: prohibitionbakery.com)

Gotovo se strinjate, da se nekatera hrana in pijača odlično združuje. Gurmani na primer radi uživajo v kombinacijah ostrig in šampanjca, vina in sira, tacosov in tekile. Toda mladi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem sta pri kombiniranju različnih vrst hrane storili še korak dlje: odločili sta se, da združita sladke tortice in alkoholne pijače.

Njun načrt za prihodnost sicer nikoli ni zajemal ustanovitve “alkoholne pekarne”, vse skupaj se je namreč zgodilo precej spontano. “Nekega dne sva z Leslie pekli slaščice, čas med peko pa sva si krajšali s poskušanjem različnih alkoholnih pijač. Tedaj se je rodila ideja o tem, da bi pecivu dodali alkohol.” Ni jima uspelo v prvo, toda po prvih neuspešnih poskusih so se alkoholni kolački izkazali za zelo okusne, je pojasnila Brooke. 

Kmalu za tem sta se odločili za odprtje pekarne, v kateri bi prodajali tudi slaščice, polnjene z alkoholom. Brooke se je namreč pred časom poškodovala in zato ni več mogla opravljati dotedanje službe kot kuharica, prav tako ni imela dovolj kvalifikacij, da bi si poiskala zaposlitev na katerem drugem področju. Postavitev lastne pekarne se je tudi zato zdela odlična rešitev. 

Poglejte tudi ostale poslovne priložnosti >>

Mladi podjetnici sta v novopečeni pekarni, imenovani Prohibition Bakery, sprva pekli predvsem alkoholne torte. Toda sčasoma sta ugotovili, da takšna peka zahteva veliko dela, zato sta se odločili za manjše tortice in kolačke, katere sta s posebno tehniko polnjenja napolnili z alkoholom. Izkazalo se je, da New Yorčani, kjer je bila pekarna tudi postavljena, obožujejo prav ti dve stvari: alkohol in slaščice. Njuna pekarna je zato hitro postala pravi hit! 

Danes podjetnici prodajata različne slaščice z okusom sangrie, piva, viskija, koktejlov in podobnih alkoholnih pijač. In nič ne kaže na to, da bi zanimanje za njune stvaritve pojenjale.

Vir: Business Insider in Village Voice

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje