Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Da je najboljše poslovne ideje mogoče najti povsod, zagotovo dokazujeta tudi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem, ki sta združili dve med ljudmi zelo priljubljeni živili: tortice in alkohol. Danes njuna pekarna Prohibition Bakery, ki je locirana v New Yorku, velja za pravi hit.
Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem?

Poslovna priložnost: tortice in alkohol v enem? (Vir slike: prohibitionbakery.com)

Gotovo se strinjate, da se nekatera hrana in pijača odlično združuje. Gurmani na primer radi uživajo v kombinacijah ostrig in šampanjca, vina in sira, tacosov in tekile. Toda mladi podjetnici Leslie Feinberg in Brooke Siem sta pri kombiniranju različnih vrst hrane storili še korak dlje: odločili sta se, da združita sladke tortice in alkoholne pijače.

Njun načrt za prihodnost sicer nikoli ni zajemal ustanovitve “alkoholne pekarne”, vse skupaj se je namreč zgodilo precej spontano. “Nekega dne sva z Leslie pekli slaščice, čas med peko pa sva si krajšali s poskušanjem različnih alkoholnih pijač. Tedaj se je rodila ideja o tem, da bi pecivu dodali alkohol.” Ni jima uspelo v prvo, toda po prvih neuspešnih poskusih so se alkoholni kolački izkazali za zelo okusne, je pojasnila Brooke. 

Kmalu za tem sta se odločili za odprtje pekarne, v kateri bi prodajali tudi slaščice, polnjene z alkoholom. Brooke se je namreč pred časom poškodovala in zato ni več mogla opravljati dotedanje službe kot kuharica, prav tako ni imela dovolj kvalifikacij, da bi si poiskala zaposlitev na katerem drugem področju. Postavitev lastne pekarne se je tudi zato zdela odlična rešitev. 

Poglejte tudi ostale poslovne priložnosti >>

Mladi podjetnici sta v novopečeni pekarni, imenovani Prohibition Bakery, sprva pekli predvsem alkoholne torte. Toda sčasoma sta ugotovili, da takšna peka zahteva veliko dela, zato sta se odločili za manjše tortice in kolačke, katere sta s posebno tehniko polnjenja napolnili z alkoholom. Izkazalo se je, da New Yorčani, kjer je bila pekarna tudi postavljena, obožujejo prav ti dve stvari: alkohol in slaščice. Njuna pekarna je zato hitro postala pravi hit! 

Danes podjetnici prodajata različne slaščice z okusom sangrie, piva, viskija, koktejlov in podobnih alkoholnih pijač. In nič ne kaže na to, da bi zanimanje za njune stvaritve pojenjale.

Vir: Business Insider in Village Voice

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje