Poslovna priložnost: Urejanje zelenic

Obsedenost z urejeno zelenico se je iz Amerike raznesla še na evropska tla, kjer uspeva približno tako dobro, kot poslovna priložnost, ki se je je lotil Wade Martinez. Bil je ravno na prehodu iz srednje šole na fakulteto in preko poletja je moral zaslužiti denar za šolnino.
Poslovna priložnost: Urejanje zelenic

Poslovna priložnost: Urejanje zelenic (slika: Sxc.hu)

Postal je pozoren na sovrstnike, ki so po soseskah ljudem kosili travo, ob tem pa si niti v svojih najdrznejših sanjah ni predstavljal, kako mu bo poletna služba spremenila življenje.

»Začel sem s košnjo zelenic, tako kot nešteto najstnikov pred mano in istočasno izdelal plakate, na katerih sem ponujal svoje storitve z naslovom: Študent potrebuje denar. Tako se je rodila ideja o imenu podjetja – CBS Services (college-bound student needs money),« pravi Wade.

Še preden je uspešno zaključil šolanje, je njegovo podjetje preko poletja zaposlilo nekaj sovrstnikov in hkrati razširilo svojo ponudbo, poleg košnje  trave so kmalu začeli opravljati tudi vsa ostala vrtnarska opravila. Od začetka v letu 1988 je pridobil preko 10 tisoč zadovoljnih strank in hkrati pomagal že mnogo študentom, ki so iskali način, kako prislužiti dodaten denar za šolanje.

Tudi njegovi (ne)stalni zaposleni imajo o vodilnem same lepe besede. Študentka Mary Lyman, zaposlena v njegovem podjetju, pravi: “Wade ne gleda na to, kako bi čim hitreje zaslužil kar največ denarja, saj poleg izplačevanja nagrad študentom tudi pomaga in svetuje, kako se postaviti na lastne noge. Njegovo pravilo se glasi: Če delaš preko celega poletja, uspešno opraviš vse projekte ali kako drugače pokažeš na novo pridobljeno znanje, ti poleg zasluženega denarja izplačam še dodatnih 1000 dolarjev nagrade.”

Poleg izplačila nagrade Martinez z organizacijo delavnic na temi poslovanja in prodaje uči zaposlene, kako ob pravem času zagrabiti poslovno priložnost, da se iz ideje v glavi lahko razvije v uspešno podjetje.

Mogoče letni čas res ni primeren za tak začetek, toda ko se boste spomladi prvič ozrli po vaši travnati soseski, se spomnite na to resnično zgodbo o uspehu in videli boste, da denar leži na vsaki zelenici. Le pokositi jo je treba!

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje