Poslovna priložnost: Urejanje zelenic

Obsedenost z urejeno zelenico se je iz Amerike raznesla še na evropska tla, kjer uspeva približno tako dobro, kot poslovna priložnost, ki se je je lotil Wade Martinez. Bil je ravno na prehodu iz srednje šole na fakulteto in preko poletja je moral zaslužiti denar za šolnino.
Poslovna priložnost: Urejanje zelenic

Poslovna priložnost: Urejanje zelenic (slika: Sxc.hu)

Postal je pozoren na sovrstnike, ki so po soseskah ljudem kosili travo, ob tem pa si niti v svojih najdrznejših sanjah ni predstavljal, kako mu bo poletna služba spremenila življenje.

»Začel sem s košnjo zelenic, tako kot nešteto najstnikov pred mano in istočasno izdelal plakate, na katerih sem ponujal svoje storitve z naslovom: Študent potrebuje denar. Tako se je rodila ideja o imenu podjetja – CBS Services (college-bound student needs money),« pravi Wade.

Še preden je uspešno zaključil šolanje, je njegovo podjetje preko poletja zaposlilo nekaj sovrstnikov in hkrati razširilo svojo ponudbo, poleg košnje  trave so kmalu začeli opravljati tudi vsa ostala vrtnarska opravila. Od začetka v letu 1988 je pridobil preko 10 tisoč zadovoljnih strank in hkrati pomagal že mnogo študentom, ki so iskali način, kako prislužiti dodaten denar za šolanje.

Tudi njegovi (ne)stalni zaposleni imajo o vodilnem same lepe besede. Študentka Mary Lyman, zaposlena v njegovem podjetju, pravi: “Wade ne gleda na to, kako bi čim hitreje zaslužil kar največ denarja, saj poleg izplačevanja nagrad študentom tudi pomaga in svetuje, kako se postaviti na lastne noge. Njegovo pravilo se glasi: Če delaš preko celega poletja, uspešno opraviš vse projekte ali kako drugače pokažeš na novo pridobljeno znanje, ti poleg zasluženega denarja izplačam še dodatnih 1000 dolarjev nagrade.”

Poleg izplačila nagrade Martinez z organizacijo delavnic na temi poslovanja in prodaje uči zaposlene, kako ob pravem času zagrabiti poslovno priložnost, da se iz ideje v glavi lahko razvije v uspešno podjetje.

Mogoče letni čas res ni primeren za tak začetek, toda ko se boste spomladi prvič ozrli po vaši travnati soseski, se spomnite na to resnično zgodbo o uspehu in videli boste, da denar leži na vsaki zelenici. Le pokositi jo je treba!

Vir: Business Opportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje