Poslovna priložnost za inovatorje

Bill Gates ponuja 100.000 USD tistemu, ki bo oblikoval kondom naslednje generacije. Kondome naj bi prepoznalo in uporabljalo kar 750 milijonov ljudi po vsem svetu z namenom preprečevanja nezaželene nosečnosti in za zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi.
Poslovna priložnost za inovatorje

Poslovna priložnost za inovatorje. (Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na široko uporabo pa se kondom, v nasprotju z večino drugih “inovacij”, v zadnjih 50 letih ni kaj dosti spremenil. Ni torej že čas, da izumimo nekaj novega? Vsekakor, pravi Bill Gates!

Njegova dobrodelna organizacija Bill & Melinda Gates Foundation ponuja 100.000 USD začetne investicije z možnostjo nadaljnjega financiranja do 1 milijona USD tistemu, ki bo oblikoval »kondom naslednje generacije«.

Kakšen naj bi izgledal nov kondom?

»Glavna težava trenutnih kondomov je v tem, da zmanjšajo užitek spolnega odnosa v primerjavi s spolnim odnosom brez kondoma,« navaja fundacija v opisu izziva. Od naslednje generacije kondomov bi se potemtakem lahko pričakovalo, da bi kondom omogočil boljši občutek in prinesel več zadovoljstva moškim, ki bi ga posledično uporabljali večkrat – vse z namenom izboljšanja zdravstvenega stanja globalnega prebivalstva.

Obstajajo tudi ženski kondomi, ki imajo prav tako svoje slabosti. Zahtevajo namreč pravilen vnos, ki zahteva nekaj vaje, poleg tega pa so dražji od moških kondomov. Torej, cenejši in bolj preprosti ženski kondomi bi prav tako zmanjšali število nezaželenih nosečnosti in širjenje spolno nalezljivih bolezni, med katere spada tudi HIV/AIDS.

Imate idejo kako narediti boljši kondom?

Pošljite svojo idejo fundaciji Bill & Melinda Gates Foundation. Vaš predlog za kondom naslednje generacije mora vsebovati: načrt za izvedbo, testiranje in oceno vaše ideje ter razložljive in nedvoumne podatke.

Vse ideje, ki se bodo izkazale za predrage, da bi se uporabljale za široko potrošnjo in tiste, ki ne bodo preprečevale spolno prenosljivih bolezni in nezaželene nosečnosti, bodo takoj zavrnjene.

Ste inovator in si želite novih izzovov? Ponuja se vam priložnost, da postanete del nečesa, ki bo zaslužno za boljše zdravstveno stanje celotnega prebivalstva. Če imate idejo za nov kondom, jo lahko prijavite na GrandChallenges.org.

Vir: mashable.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje