Poslovna priložnost: zbiranje “pobeglih” nakupovalnih vozičkov

Avtor — 09.03.2007
V Arizoni deluje podjetje, ki zbira nakupovalne vozičke, ki so dobili "noge". Verjetno se sprašujete, koliko imajo sploh dela? Presenečeni boste - na teden vrnejo trgovinam tudi do 15.000 vozičkov!
Poslovna priložnost: zbiranje "pobeglih" nakupovalnih vozičkov

Nakupovalni voziček = 100$

Poleg samega vračanja nudijo še takojšnji servis in pranje na mestu najdišča. Vozičke vračajo približno 460 trgovinam po celi državi, s pomočjo 18 tovornjakov.

Zanimivo je, ko najditelji poročajo o uporabi vozičkov – kot mizo, za pomoč pri hoji, pri domačih opravilih, npr. prevoz perila ipd. Nekateri so celo strastni zbiratelji, saj so pri nekom našli 17 vozičkov!

Vozički niso poceni, saj je vrednost enega okoli 100 dolarjev, bolj privlačni, kot npr. z avtomobilskim delom za prevažanje otroka, pa tudi do 400 dolarjev. Koliko odštejejo trgovine za vračanje ni podatkov.

Naj povem še, da je imela Arizona v letu 2000 malce preko 5 milijonov prebivalcev na 10-krat večji površini kot Slovenija.

 

Vir: Business Opportunites Weblog

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje