21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poročamo o neverjetni zgodbi 23-letnega dekleta, Catherine Cook, ki je pred dvema letoma prodala svoje podjetje, MyYearbook.com (sedaj imenovan MeetMe). Podjetje, ki ga je dekle ustanovilo v srednji šoli, se je prodalo za 100 milijonov dolarjev.
21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poslovne strategije uspešne 23-letnice. (Vir slike: sxc.hu)

MyYearbook.com je v času prodaje združeval kar 32,7 milijonov članov s celega sveta. Takrat je Catherine štela 21 let.

Zanimivo je predvsem to, da se za to mlado in uspešno žensko kljub uspehu še vedno skriva preprosto dekle, ki svojih vedenjskih karakteristik ni spremenilo. Ljudje, ki se gibljejo v njeni bližini, poročajo o neverjetnem vedenju mlade gospodične, ki je preprosta na poslovnih srečanjih, pa tudi ob nepričakovanem srečanju v kavarni.

Catherine pravi, da ljudje velikokrat, ko vidijo nekoga, ki je uspešen, pozabljajo na dejstvo, da je tudi ta prav tako človek. Povedala je tudi, da ji veliko pomeni, da se kljub svojemu uspehu in bogastvu osebnostno ni spremenila. 

Ironično je, da je Catherine, čeprav ima veliko prijateljev na svoji socialni mreži, zaradi svojih ambicij in uspeha med svojimi vrstniki velikokrat med manj priljubljenimi. V srednji šoli se je morala neprestano soočati s tistimi, ki so skušali potlačiti njene ambicije in jo nenehno spominjali, da ni izkušena in da zato ne bo prišla daleč. Deležna je bila norčevanja in poniževanja s strani sošolcev in tudi s strani učiteljev. Kljub temu pa je svoje delo strogo ločevala od šole in neprestano zbirala moči, da je ostala ista oseba, kot je vedno bila, podobna svojim vrstnicam.

Imate tudi vi produkt, ki je vedno bolj uspešen? Priporočamo vam, da se pozanimate o registraciji blagovne znamke.

Pogum in moč je zbirala v svoji notranji motivaciji ter tolažbi, da bo vse v redu, ne glede na to, ali se bo podvig uresničil po njenih željah ali ne.

Mlada podjetnica je zaupala, kako se loti dela in se sooča s svojimi strahovi. Catherine svetuje, da je pomembno:

  1. Najti vzornika, ki bo tvoj zgled pri soočanju z vsemi neizbežnimi težavami, razočaranji, vzponi in padci na poslovni poti.
  2. Znati se prilagajati spremembam in se zavedati dejstva, da ne moreš imeti vedno vse pod nadzorom.
  3. Delati kljub vsem svojim strahom in medijskim pritiskom.
  4. Obdati se z ljudmi, ki te cenijo in te imajo radi ne glede na vse.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje