21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poročamo o neverjetni zgodbi 23-letnega dekleta, Catherine Cook, ki je pred dvema letoma prodala svoje podjetje, MyYearbook.com (sedaj imenovan MeetMe). Podjetje, ki ga je dekle ustanovilo v srednji šoli, se je prodalo za 100 milijonov dolarjev.
21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poslovne strategije uspešne 23-letnice. (Vir slike: sxc.hu)

MyYearbook.com je v času prodaje združeval kar 32,7 milijonov članov s celega sveta. Takrat je Catherine štela 21 let.

Zanimivo je predvsem to, da se za to mlado in uspešno žensko kljub uspehu še vedno skriva preprosto dekle, ki svojih vedenjskih karakteristik ni spremenilo. Ljudje, ki se gibljejo v njeni bližini, poročajo o neverjetnem vedenju mlade gospodične, ki je preprosta na poslovnih srečanjih, pa tudi ob nepričakovanem srečanju v kavarni.

Catherine pravi, da ljudje velikokrat, ko vidijo nekoga, ki je uspešen, pozabljajo na dejstvo, da je tudi ta prav tako človek. Povedala je tudi, da ji veliko pomeni, da se kljub svojemu uspehu in bogastvu osebnostno ni spremenila. 

Ironično je, da je Catherine, čeprav ima veliko prijateljev na svoji socialni mreži, zaradi svojih ambicij in uspeha med svojimi vrstniki velikokrat med manj priljubljenimi. V srednji šoli se je morala neprestano soočati s tistimi, ki so skušali potlačiti njene ambicije in jo nenehno spominjali, da ni izkušena in da zato ne bo prišla daleč. Deležna je bila norčevanja in poniževanja s strani sošolcev in tudi s strani učiteljev. Kljub temu pa je svoje delo strogo ločevala od šole in neprestano zbirala moči, da je ostala ista oseba, kot je vedno bila, podobna svojim vrstnicam.

Imate tudi vi produkt, ki je vedno bolj uspešen? Priporočamo vam, da se pozanimate o registraciji blagovne znamke.

Pogum in moč je zbirala v svoji notranji motivaciji ter tolažbi, da bo vse v redu, ne glede na to, ali se bo podvig uresničil po njenih željah ali ne.

Mlada podjetnica je zaupala, kako se loti dela in se sooča s svojimi strahovi. Catherine svetuje, da je pomembno:

  1. Najti vzornika, ki bo tvoj zgled pri soočanju z vsemi neizbežnimi težavami, razočaranji, vzponi in padci na poslovni poti.
  2. Znati se prilagajati spremembam in se zavedati dejstva, da ne moreš imeti vedno vse pod nadzorom.
  3. Delati kljub vsem svojim strahom in medijskim pritiskom.
  4. Obdati se z ljudmi, ki te cenijo in te imajo radi ne glede na vse.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje