21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poročamo o neverjetni zgodbi 23-letnega dekleta, Catherine Cook, ki je pred dvema letoma prodala svoje podjetje, MyYearbook.com (sedaj imenovan MeetMe). Podjetje, ki ga je dekle ustanovilo v srednji šoli, se je prodalo za 100 milijonov dolarjev.
21-letno dekle, ki je zaslužilo 100 milijonov dolarjev

Poslovne strategije uspešne 23-letnice. (Vir slike: sxc.hu)

MyYearbook.com je v času prodaje združeval kar 32,7 milijonov članov s celega sveta. Takrat je Catherine štela 21 let.

Zanimivo je predvsem to, da se za to mlado in uspešno žensko kljub uspehu še vedno skriva preprosto dekle, ki svojih vedenjskih karakteristik ni spremenilo. Ljudje, ki se gibljejo v njeni bližini, poročajo o neverjetnem vedenju mlade gospodične, ki je preprosta na poslovnih srečanjih, pa tudi ob nepričakovanem srečanju v kavarni.

Catherine pravi, da ljudje velikokrat, ko vidijo nekoga, ki je uspešen, pozabljajo na dejstvo, da je tudi ta prav tako človek. Povedala je tudi, da ji veliko pomeni, da se kljub svojemu uspehu in bogastvu osebnostno ni spremenila. 

Ironično je, da je Catherine, čeprav ima veliko prijateljev na svoji socialni mreži, zaradi svojih ambicij in uspeha med svojimi vrstniki velikokrat med manj priljubljenimi. V srednji šoli se je morala neprestano soočati s tistimi, ki so skušali potlačiti njene ambicije in jo nenehno spominjali, da ni izkušena in da zato ne bo prišla daleč. Deležna je bila norčevanja in poniževanja s strani sošolcev in tudi s strani učiteljev. Kljub temu pa je svoje delo strogo ločevala od šole in neprestano zbirala moči, da je ostala ista oseba, kot je vedno bila, podobna svojim vrstnicam.

Imate tudi vi produkt, ki je vedno bolj uspešen? Priporočamo vam, da se pozanimate o registraciji blagovne znamke.

Pogum in moč je zbirala v svoji notranji motivaciji ter tolažbi, da bo vse v redu, ne glede na to, ali se bo podvig uresničil po njenih željah ali ne.

Mlada podjetnica je zaupala, kako se loti dela in se sooča s svojimi strahovi. Catherine svetuje, da je pomembno:

  1. Najti vzornika, ki bo tvoj zgled pri soočanju z vsemi neizbežnimi težavami, razočaranji, vzponi in padci na poslovni poti.
  2. Znati se prilagajati spremembam in se zavedati dejstva, da ne moreš imeti vedno vse pod nadzorom.
  3. Delati kljub vsem svojim strahom in medijskim pritiskom.
  4. Obdati se z ljudmi, ki te cenijo in te imajo radi ne glede na vse.

Vir: youngentrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje