Poslovni načrt – zgradba

Danes nadaljujemo z drugim delom serije člankov o poslovnem načrtu, ki jo je spisal Blaž Kos iz Kluba poslovni angeli Slovenije. Tokrat je glavna tema zgradba poslovnega načrta.
Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o. [članek]

Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o..

Prejšnji teden ste si lahko prebrali članek z naslovom Poslovni načrt v katerem je Blaž pisal predvsem o tem kaj poslovni načrt je ter o razlogih, ki nas vzpodbujajo k temu, da se ob razmišljanju o realizaciji poslovne ideje spomnimo tudi na pisanje poslovnega načrta. Morda glavna ugotovitev članka je to, da je poslovni načrt zemljevid, ki nam pomaga pri plovbi skozi razburkan svet podjetništva, pomaga nam pri odkrivanju nevarnosti na podjetniški poti ter nas vzpodbuja k vedno novim razmislekom ter izboljšavam naše poslovne ideje ter s tem posla in podjetja.

Tokratni članek nosi naslov Kako napisati poslovni načrt. Že sam naslov je dovolj zgovoren in nam pove, da je tokratna tema članka struktura poslovnega načrta.

Pri pisanju poslovnega načrta se najprej osredotočimo na analizo makroekonomskega okolja, ki je pomembna predvsem v primeru, da se želimo s podjetjem podati v tujino. Sledita analiza trga in konkurence, v katerem se spoznamo s stanjem na trgu ter najmočnejšimi tekmeci. Zelo pomembno poglavje je načrt trženja v katerem pripravimo trženjsko strategijo, temu pa sledi še načrt distribucije, v katerem opredelimo pot izdelkov od nas do naših kupcev. V primeru, da produkte sami proizvajamo, se doda še načrt proizvodnje, zatem pa se posvetimo še prihodnosti podjetja oziroma nadaljnjemu razvoju.

V naslednjem poglavju se posvetimo gospodarskemu pravu in intelektualni lastnini. To poglavje je izjemnega pomena, saj je bistvenega pomena, da našo idejo in produkt pravočasno zaščitimo. Pomembno poglavje je tudi vodstvena skupina ter načrt kadrov. V teh dveh poglavjih se posvetimo enemu izmed zelo pomembnih korakov v podjetništvu: naši ekipi.

Na koncu napravimo še terminski plan izvedbe vseh začrtanih idej, v tem poglavju se posvetimo tudi oceni tveganj. 

Z vsemi zgoraj naštetimi podatki se lahko posvetimo enemu izmed bistvenih poglavij poslovnega načrta: finančnemu načrtu.

Celoten članek si lahko preberete na tem naslovu: Kako napisati poslovni načrt.

 

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje