Poslovni načrt – zgradba

Danes nadaljujemo z drugim delom serije člankov o poslovnem načrtu, ki jo je spisal Blaž Kos iz Kluba poslovni angeli Slovenije. Tokrat je glavna tema zgradba poslovnega načrta.
Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o. [članek]

Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o..

Prejšnji teden ste si lahko prebrali članek z naslovom Poslovni načrt v katerem je Blaž pisal predvsem o tem kaj poslovni načrt je ter o razlogih, ki nas vzpodbujajo k temu, da se ob razmišljanju o realizaciji poslovne ideje spomnimo tudi na pisanje poslovnega načrta. Morda glavna ugotovitev članka je to, da je poslovni načrt zemljevid, ki nam pomaga pri plovbi skozi razburkan svet podjetništva, pomaga nam pri odkrivanju nevarnosti na podjetniški poti ter nas vzpodbuja k vedno novim razmislekom ter izboljšavam naše poslovne ideje ter s tem posla in podjetja.

Tokratni članek nosi naslov Kako napisati poslovni načrt. Že sam naslov je dovolj zgovoren in nam pove, da je tokratna tema članka struktura poslovnega načrta.

Pri pisanju poslovnega načrta se najprej osredotočimo na analizo makroekonomskega okolja, ki je pomembna predvsem v primeru, da se želimo s podjetjem podati v tujino. Sledita analiza trga in konkurence, v katerem se spoznamo s stanjem na trgu ter najmočnejšimi tekmeci. Zelo pomembno poglavje je načrt trženja v katerem pripravimo trženjsko strategijo, temu pa sledi še načrt distribucije, v katerem opredelimo pot izdelkov od nas do naših kupcev. V primeru, da produkte sami proizvajamo, se doda še načrt proizvodnje, zatem pa se posvetimo še prihodnosti podjetja oziroma nadaljnjemu razvoju.

V naslednjem poglavju se posvetimo gospodarskemu pravu in intelektualni lastnini. To poglavje je izjemnega pomena, saj je bistvenega pomena, da našo idejo in produkt pravočasno zaščitimo. Pomembno poglavje je tudi vodstvena skupina ter načrt kadrov. V teh dveh poglavjih se posvetimo enemu izmed zelo pomembnih korakov v podjetništvu: naši ekipi.

Na koncu napravimo še terminski plan izvedbe vseh začrtanih idej, v tem poglavju se posvetimo tudi oceni tveganj. 

Z vsemi zgoraj naštetimi podatki se lahko posvetimo enemu izmed bistvenih poglavij poslovnega načrta: finančnemu načrtu.

Celoten članek si lahko preberete na tem naslovu: Kako napisati poslovni načrt.

 

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje