Poslovni načrt – zgradba

Danes nadaljujemo z drugim delom serije člankov o poslovnem načrtu, ki jo je spisal Blaž Kos iz Kluba poslovni angeli Slovenije. Tokrat je glavna tema zgradba poslovnega načrta.
Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o. [članek]

Preoblikovanje iz s.p. v d.o.o..

Prejšnji teden ste si lahko prebrali članek z naslovom Poslovni načrt v katerem je Blaž pisal predvsem o tem kaj poslovni načrt je ter o razlogih, ki nas vzpodbujajo k temu, da se ob razmišljanju o realizaciji poslovne ideje spomnimo tudi na pisanje poslovnega načrta. Morda glavna ugotovitev članka je to, da je poslovni načrt zemljevid, ki nam pomaga pri plovbi skozi razburkan svet podjetništva, pomaga nam pri odkrivanju nevarnosti na podjetniški poti ter nas vzpodbuja k vedno novim razmislekom ter izboljšavam naše poslovne ideje ter s tem posla in podjetja.

Tokratni članek nosi naslov Kako napisati poslovni načrt. Že sam naslov je dovolj zgovoren in nam pove, da je tokratna tema članka struktura poslovnega načrta.

Pri pisanju poslovnega načrta se najprej osredotočimo na analizo makroekonomskega okolja, ki je pomembna predvsem v primeru, da se želimo s podjetjem podati v tujino. Sledita analiza trga in konkurence, v katerem se spoznamo s stanjem na trgu ter najmočnejšimi tekmeci. Zelo pomembno poglavje je načrt trženja v katerem pripravimo trženjsko strategijo, temu pa sledi še načrt distribucije, v katerem opredelimo pot izdelkov od nas do naših kupcev. V primeru, da produkte sami proizvajamo, se doda še načrt proizvodnje, zatem pa se posvetimo še prihodnosti podjetja oziroma nadaljnjemu razvoju.

V naslednjem poglavju se posvetimo gospodarskemu pravu in intelektualni lastnini. To poglavje je izjemnega pomena, saj je bistvenega pomena, da našo idejo in produkt pravočasno zaščitimo. Pomembno poglavje je tudi vodstvena skupina ter načrt kadrov. V teh dveh poglavjih se posvetimo enemu izmed zelo pomembnih korakov v podjetništvu: naši ekipi.

Na koncu napravimo še terminski plan izvedbe vseh začrtanih idej, v tem poglavju se posvetimo tudi oceni tveganj. 

Z vsemi zgoraj naštetimi podatki se lahko posvetimo enemu izmed bistvenih poglavij poslovnega načrta: finančnemu načrtu.

Celoten članek si lahko preberete na tem naslovu: Kako napisati poslovni načrt.

 

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje