Poslovno idejo lahko poiščete v vsakdanjem življenju

Številni izjemno uspešni podjetniki so se do svojih poslovnih idej dokopali povsem naključno, medtem ko so opravljali vsakodnevna opravila ali pa se zabavali v družbi prijateljev. Tudi vi lahko na tak način poiščete svojo idejo, vedeti morate le, kje iskati.
Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik

Pet stvari, ki jih morate vedeti, preden boste postali podjetnik (Vir: Freeimages.com)

Marsikateri podjetnik je na svojo poslovno idejo naletel povsem naključno.

Walt Disney, soustanovitelj podjetja Walt Disney Productions, je na primer do ideje o danes zelo uspešnem zabaviščnem parku prišel nekega dne, ko se je sprehajal po enem izmed najstarejših evropskih zabaviščnih parkov Tivoli Gardens. Ugotovil je, da lahko sam zgradi veliko večji in boljši zabaviščni park in le nekaj let za tem je luč sveta uzrl Walt Disney World. 

Walt Disney pa ni bil edini, ki je poslovno idejo našel v vsakdanjem življenju. Takšnega iskanja idej se namenoma poslužujejo tudi številni drugi podjetniki, ki se zavedajo, da kreativnost in inovativnost posameznika najbolje delujeta, ko oseba ni pod stresom in se ne napreza pri razmišljanju. 

Če želite tudi vi najti svoj konstanten pritok poslovnih idej, si lahko pomagate s spodnjimi nasveti.

Podjetniški dogodek leta Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! >>

1. Sestavite seznam priložnosti.

Na svetu obstaja nešteto problemov, na katere je potrebno poiskati rešitev. Vsak tak problem lahko predstavlja odlično poslovno priložnost, zato si ga zapišite na poseben seznam. Vprašajte se, kaj vas moti, kaj bi lahko ob izboljšavi postalo boljše, bolj priročno, bolj enostavno za uporabo ipd. Vaše lastne frustracije naj vas vodijo do pravih problemov, ki vas sčasoma lahko pripeljejo do lastnega posla. 

2. Ideje iščite na različnih krajih. 

Da bi dobili novo idejo, boste morali na plano spustiti vso svojo ustvarjalnost. To se pogosto zgodi takrat, ko svoje možgane najmanj naprezate, zato večkrat poskrbite za sprostitev. Poskusite se tudi izogibati vsakodnevni rutini. Nato pa le še odprite oči in pravi odgovor se bo pojavil kar sam od sebe. 

3. Spremljajte, kako probleme rešujejo ostali. 

Človek se v vsakdanjem življenju redno sooča s problemi, na katere nekdo že išče rešitev. Iz situacij, kjer drugi nastopajo kot podjetniki, vi pa kot potrošnik, se lahko naučite marsičesa, zato odprite oči in poskušajte znanje nato uporabiti tudi v svojem primeru. 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje