Poslovno planiranje s poslovnim načrtom

Poslovno planiranje ni namenjeno le podjetnikom, ki šele začenjajo s poslovanjem, zbirajo sredstva ali uvajajo pomembne spremembe. Dober načrt lahko pomaga tudi pri vsakodnevnem vodenju podjetja, zato začnite planirati že danes.
Poslovno planiranje s poslovnim načrtom

Poslovni načrt pomaga pri vodenju podjetja. (Vir: esdpconsulting.com)

Poslovni načrt tako poleg predstavitve podjetja pomaga tudi pri:

1. Doseganju dolgoročnih ciljev: Pomaga pri razvoju, izvedbi in nadziranju doseganja dolgoročne poslovne strategije.

2. Upravljanju poslovanja: Z njim si lahko pomagamo pri razporejanju nalog in odgovornosti med zaposlene v skladu z razpoložljivimi sredstvi in časovnimi roki, upravljanju teamov in usklajevanju aktivnosti podjetja.

3. Upravljanju denarnih tokov: Pomaga pri nadzorovanju prodaje in stroškov ter usklajevanju prihodkov z odhodki.

4. Dobrem poslovanju: Za zdravo poslovanje je potrebno nenehno slediti priložnostim, nevarnostim in novostim na trgu in s tem preprečiti stagnacijo.

Za dober poslovni načrt v planiranje vključite tudi vodilne delavce v svojem podjetju, izdelajte PSPN analizo in ne pozabite planirati sestankov, na katerih boste preverili doseganje načrtovanih ciljev in uvedli potrebne popravke.  Strategijo definirajte na preprost način s točkovanjem ali slikami. Spoznajte svoje posebnosti ter ciljni trg in se vprašajte kako lahko pomagate ljudem rešiti določen problem. Izdelajte tudi terminski načrt in ustrezno razporedite naloge med zaposlene, naredite napoved prodaje in ocenite potreben proračun.

Če ne potrebujete celotnega poslovnega načrta, planirajte samo tista področja, ki so pomembna za vaše poslovanje, pri tem pa uporabite orodja in način planiranja, ki vam najbolj ustreza.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje