O posojilu je treba dobro premisliti

Ne glede na to, v katero kategorijo sodimo: tako študentje, zaposleni kot tudi podjetniki se moramo zavedati, da je ravnanje s financami pomembno področje. Nespametno ravnanje, kot je na primer pretirano jemanje posojil ali pretirano dajanje posojil, nas lahko privede v težave.

Ne glede na to, ali posojilo vzamemo pri prijatelju, znancu ali na banki, se moramo zavedati dejstva, da bo pridobljeni denar posojilodajalcu nekoč potrebno vrniti. Ravno zato je treba vedno dobro premisliti, ali resnično nujno potrebujemo toliko denarja, kolikor si ga želimo sposoditi, ugotoviti pa moramo seveda tudi, ali bomo v danem roku v prihodnosti sploh sposobni odplačati takšno vsoto denarja, kot smo si jo sposodili.

Z jemanjem posojil se ni za igrati. Tako fizična oseba kot tudi pravna oseba (primer: podjetje ali banka, pri kateri smo si sposodili denar) lahko po izteku dogovorjenega roka za vračilo svoj denar zahtevata nazaj. V kolikor posojilodajalec tega ne doseže po mirni poti (s pogovorom), lahko vračilo denarja zahteva z izterjavo dolga. Gre za postopek, v katerem se gotovo ne želi znajti prav nihče izmed nas. A osebi, ki se je odločila posoditi denar, omogoči rešitev v primeru zavlačevanja odplačila. Velikokrat se takšne osebe obrnejo na katero izmed profesionalnih odvetniških pisarn, v kateri delujejo ubrane ekipe strokovnjakov na področju izterjave dolgov. Ker jim je izterjava dolga domača, lahko ekipa posojilodajalcu v kratkem času priskrbi izplačilo izposojenega denarja.

Za posojilo se torej odločite le v primeru, da imate preverjen in dobro zastavljen finančni načrt, s katerim boste zlahka dosegli odplačilo posojila v dogovorjenem roku. V okviru tega načrta morate določiti natančno razporeditev svojih financ, torej brez nepotrebnih izdatkov. Mesečno morate tudi nekoliko privarčevati, gre za tako imenovani rezervni fond, po katerem boste posegli v kriznih situacijah. 

Kljub temu da možnost posojila vedno obstaja, pa vedno stremite k temu, da boste poplačali in poravnali vse tekoče račune. V nasprotnem primeru lahko hitro zapadete v začaran krog opominov in obresti, kar bo vaš dolg le še povečevalo. 

Če na mesec komaj shajate s svojim dohodkom, dobro premislite o svojih stroških na mesečni ravni. Poglejte, kaj je pri tem res pomembno in kaj ne. Vseh nepomembnih reči in posledično stroškov, ki jih te prinašajo, se raje znebite, vsaj dokler s financami ne pridete na zeleno vejo.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje