O posojilu je treba dobro premisliti

Ne glede na to, v katero kategorijo sodimo: tako študentje, zaposleni kot tudi podjetniki se moramo zavedati, da je ravnanje s financami pomembno področje. Nespametno ravnanje, kot je na primer pretirano jemanje posojil ali pretirano dajanje posojil, nas lahko privede v težave.

Ne glede na to, ali posojilo vzamemo pri prijatelju, znancu ali na banki, se moramo zavedati dejstva, da bo pridobljeni denar posojilodajalcu nekoč potrebno vrniti. Ravno zato je treba vedno dobro premisliti, ali resnično nujno potrebujemo toliko denarja, kolikor si ga želimo sposoditi, ugotoviti pa moramo seveda tudi, ali bomo v danem roku v prihodnosti sploh sposobni odplačati takšno vsoto denarja, kot smo si jo sposodili.

Z jemanjem posojil se ni za igrati. Tako fizična oseba kot tudi pravna oseba (primer: podjetje ali banka, pri kateri smo si sposodili denar) lahko po izteku dogovorjenega roka za vračilo svoj denar zahtevata nazaj. V kolikor posojilodajalec tega ne doseže po mirni poti (s pogovorom), lahko vračilo denarja zahteva z izterjavo dolga. Gre za postopek, v katerem se gotovo ne želi znajti prav nihče izmed nas. A osebi, ki se je odločila posoditi denar, omogoči rešitev v primeru zavlačevanja odplačila. Velikokrat se takšne osebe obrnejo na katero izmed profesionalnih odvetniških pisarn, v kateri delujejo ubrane ekipe strokovnjakov na področju izterjave dolgov. Ker jim je izterjava dolga domača, lahko ekipa posojilodajalcu v kratkem času priskrbi izplačilo izposojenega denarja.

Za posojilo se torej odločite le v primeru, da imate preverjen in dobro zastavljen finančni načrt, s katerim boste zlahka dosegli odplačilo posojila v dogovorjenem roku. V okviru tega načrta morate določiti natančno razporeditev svojih financ, torej brez nepotrebnih izdatkov. Mesečno morate tudi nekoliko privarčevati, gre za tako imenovani rezervni fond, po katerem boste posegli v kriznih situacijah. 

Kljub temu da možnost posojila vedno obstaja, pa vedno stremite k temu, da boste poplačali in poravnali vse tekoče račune. V nasprotnem primeru lahko hitro zapadete v začaran krog opominov in obresti, kar bo vaš dolg le še povečevalo. 

Če na mesec komaj shajate s svojim dohodkom, dobro premislite o svojih stroških na mesečni ravni. Poglejte, kaj je pri tem res pomembno in kaj ne. Vseh nepomembnih reči in posledično stroškov, ki jih te prinašajo, se raje znebite, vsaj dokler s financami ne pridete na zeleno vejo.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje