O posojilu je treba dobro premisliti

Ne glede na to, v katero kategorijo sodimo: tako študentje, zaposleni kot tudi podjetniki se moramo zavedati, da je ravnanje s financami pomembno področje. Nespametno ravnanje, kot je na primer pretirano jemanje posojil ali pretirano dajanje posojil, nas lahko privede v težave.

Ne glede na to, ali posojilo vzamemo pri prijatelju, znancu ali na banki, se moramo zavedati dejstva, da bo pridobljeni denar posojilodajalcu nekoč potrebno vrniti. Ravno zato je treba vedno dobro premisliti, ali resnično nujno potrebujemo toliko denarja, kolikor si ga želimo sposoditi, ugotoviti pa moramo seveda tudi, ali bomo v danem roku v prihodnosti sploh sposobni odplačati takšno vsoto denarja, kot smo si jo sposodili.

Z jemanjem posojil se ni za igrati. Tako fizična oseba kot tudi pravna oseba (primer: podjetje ali banka, pri kateri smo si sposodili denar) lahko po izteku dogovorjenega roka za vračilo svoj denar zahtevata nazaj. V kolikor posojilodajalec tega ne doseže po mirni poti (s pogovorom), lahko vračilo denarja zahteva z izterjavo dolga. Gre za postopek, v katerem se gotovo ne želi znajti prav nihče izmed nas. A osebi, ki se je odločila posoditi denar, omogoči rešitev v primeru zavlačevanja odplačila. Velikokrat se takšne osebe obrnejo na katero izmed profesionalnih odvetniških pisarn, v kateri delujejo ubrane ekipe strokovnjakov na področju izterjave dolgov. Ker jim je izterjava dolga domača, lahko ekipa posojilodajalcu v kratkem času priskrbi izplačilo izposojenega denarja.

Za posojilo se torej odločite le v primeru, da imate preverjen in dobro zastavljen finančni načrt, s katerim boste zlahka dosegli odplačilo posojila v dogovorjenem roku. V okviru tega načrta morate določiti natančno razporeditev svojih financ, torej brez nepotrebnih izdatkov. Mesečno morate tudi nekoliko privarčevati, gre za tako imenovani rezervni fond, po katerem boste posegli v kriznih situacijah. 

Kljub temu da možnost posojila vedno obstaja, pa vedno stremite k temu, da boste poplačali in poravnali vse tekoče račune. V nasprotnem primeru lahko hitro zapadete v začaran krog opominov in obresti, kar bo vaš dolg le še povečevalo. 

Če na mesec komaj shajate s svojim dohodkom, dobro premislite o svojih stroških na mesečni ravni. Poglejte, kaj je pri tem res pomembno in kaj ne. Vseh nepomembnih reči in posledično stroškov, ki jih te prinašajo, se raje znebite, vsaj dokler s financami ne pridete na zeleno vejo.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje