Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Slovenski startupi so ponovno doživeli lep uspeh. Po tem, ko je bil v prestižni britanski pospeševalnik Wayra lani izmed več kot tisoč projekti izbran slovenski startup 2ndSight, pa so bili letos za zmagovalce razglašeni kar trije naši predstavniki: JollyDeck, Peekster in iHelp.
Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Zmagovalci – med njimi najdemo kar tri slovenska podjetja (Vir slike: Wayra)

Tehnološki inkubator Wayra je izmed 3.444 prijavljenih izbral 17 zmagovalnih podjetij, ki bodo v letu 2013 deležna finančne podpore v vrednosti 60 tisoč evrov, uporabe skupnih prostorov v središču Londona, podjetja pa bodo pridobila tudi dostop do številnih mentorjev in investitorjev, s pomočjo katerih bodo močno pospešila uresničevanje svojih podjetniških idej.

Skupno je britanski pospeševalnik prejel kar 3.444 prijav, izmed katerih je skrbno izbrana komisija določila trideseterico finalistov, ki je dobila priložnost za predstavitev na zaključni, tridnevni prireditvi WayraWeek.

Med 30 finalisti, ki so zastopali kar najrazličnejša področja – od aplikacij, namenjenih za uporabo v restavracijah, do tistih, namenjenih spletnim zmenkarijam – so bila kar 4 slovenska startup podjetja! Ekipe so imele tri dni časa, da prepričajo strokovno komisijo, da je prav njihova ideja tista, ki je zares vredna nadaljnje podpore.

In prav to je uspelo trem mladim slovenskim tehnološkim podjetjem, ki so dokazala, da je Slovenija dežela zanimivih podjetniških idej, pa tudi odličnih ekip, ki te ideje znajo uresničiti. Poglejmo si, za katera podjetja gre.

JollyDeck

JollyDeck je učinkovit sistem, namenjen olajšanju učenja, ki temelji na uporabi elementov iz iger, prav to pa učenje naredi zabavno in učinkovito. JollyDeck je torej odlična rešitev za izvajanje izobraževanj v različnih podjetjih, pa tudi drugje.

Peekster

Peekster je mobilna aplikacija, ki deluje po podobnem principu kot priljubljena mobilna aplikacija Shazam, le da je namenjena povezovanju tiskanih medijev. Gre torej za mobilno aplikacijo, ki predstavlja most med analognimi tiskanimi mediji in internetom.

iHelp

iHelp je mobilna aplikacija in platforma, namenjena učinkovitemu obveščanju in iskanju pomoči v primeru zdravstvenih težav. Gre torej za aplikacijo, ki ima v prihodnosti potencial rešiti na tisoče življenj!

Ostali zmagovalci

Ostale zmagovalce, ki so prav tako bili sprejeti v prestižni londonski podjetniški pospeševalnik Wayra, si lahko ogledate na spodnjem seznamu:

 • Eventstagr.am
 • Songdrop
 • Narrato
 • Dattch
 • Ensygnia
 • Removal Stars
 • Gordon Games
 • GoCarShare
 • Sponsorcraft
 • Ticketing Hub
 • SaasAssurance
 • Munch
 • Tank Top TV
 • EI Technologies

Vir: Wayra

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje