Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Slovenski startupi so ponovno doživeli lep uspeh. Po tem, ko je bil v prestižni britanski pospeševalnik Wayra lani izmed več kot tisoč projekti izbran slovenski startup 2ndSight, pa so bili letos za zmagovalce razglašeni kar trije naši predstavniki: JollyDeck, Peekster in iHelp.
Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Zmagovalci – med njimi najdemo kar tri slovenska podjetja (Vir slike: Wayra)

Tehnološki inkubator Wayra je izmed 3.444 prijavljenih izbral 17 zmagovalnih podjetij, ki bodo v letu 2013 deležna finančne podpore v vrednosti 60 tisoč evrov, uporabe skupnih prostorov v središču Londona, podjetja pa bodo pridobila tudi dostop do številnih mentorjev in investitorjev, s pomočjo katerih bodo močno pospešila uresničevanje svojih podjetniških idej.

Skupno je britanski pospeševalnik prejel kar 3.444 prijav, izmed katerih je skrbno izbrana komisija določila trideseterico finalistov, ki je dobila priložnost za predstavitev na zaključni, tridnevni prireditvi WayraWeek.

Med 30 finalisti, ki so zastopali kar najrazličnejša področja – od aplikacij, namenjenih za uporabo v restavracijah, do tistih, namenjenih spletnim zmenkarijam – so bila kar 4 slovenska startup podjetja! Ekipe so imele tri dni časa, da prepričajo strokovno komisijo, da je prav njihova ideja tista, ki je zares vredna nadaljnje podpore.

In prav to je uspelo trem mladim slovenskim tehnološkim podjetjem, ki so dokazala, da je Slovenija dežela zanimivih podjetniških idej, pa tudi odličnih ekip, ki te ideje znajo uresničiti. Poglejmo si, za katera podjetja gre.

JollyDeck

JollyDeck je učinkovit sistem, namenjen olajšanju učenja, ki temelji na uporabi elementov iz iger, prav to pa učenje naredi zabavno in učinkovito. JollyDeck je torej odlična rešitev za izvajanje izobraževanj v različnih podjetjih, pa tudi drugje.

Peekster

Peekster je mobilna aplikacija, ki deluje po podobnem principu kot priljubljena mobilna aplikacija Shazam, le da je namenjena povezovanju tiskanih medijev. Gre torej za mobilno aplikacijo, ki predstavlja most med analognimi tiskanimi mediji in internetom.

iHelp

iHelp je mobilna aplikacija in platforma, namenjena učinkovitemu obveščanju in iskanju pomoči v primeru zdravstvenih težav. Gre torej za aplikacijo, ki ima v prihodnosti potencial rešiti na tisoče življenj!

Ostali zmagovalci

Ostale zmagovalce, ki so prav tako bili sprejeti v prestižni londonski podjetniški pospeševalnik Wayra, si lahko ogledate na spodnjem seznamu:

 • Eventstagr.am
 • Songdrop
 • Narrato
 • Dattch
 • Ensygnia
 • Removal Stars
 • Gordon Games
 • GoCarShare
 • Sponsorcraft
 • Ticketing Hub
 • SaasAssurance
 • Munch
 • Tank Top TV
 • EI Technologies

Vir: Wayra

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje