Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Slovenski startupi so ponovno doživeli lep uspeh. Po tem, ko je bil v prestižni britanski pospeševalnik Wayra lani izmed več kot tisoč projekti izbran slovenski startup 2ndSight, pa so bili letos za zmagovalce razglašeni kar trije naši predstavniki: JollyDeck, Peekster in iHelp.
Pospeševalnik Wayra sprejel kar tri slovenske startupe!

Zmagovalci – med njimi najdemo kar tri slovenska podjetja (Vir slike: Wayra)

Tehnološki inkubator Wayra je izmed 3.444 prijavljenih izbral 17 zmagovalnih podjetij, ki bodo v letu 2013 deležna finančne podpore v vrednosti 60 tisoč evrov, uporabe skupnih prostorov v središču Londona, podjetja pa bodo pridobila tudi dostop do številnih mentorjev in investitorjev, s pomočjo katerih bodo močno pospešila uresničevanje svojih podjetniških idej.

Skupno je britanski pospeševalnik prejel kar 3.444 prijav, izmed katerih je skrbno izbrana komisija določila trideseterico finalistov, ki je dobila priložnost za predstavitev na zaključni, tridnevni prireditvi WayraWeek.

Med 30 finalisti, ki so zastopali kar najrazličnejša področja – od aplikacij, namenjenih za uporabo v restavracijah, do tistih, namenjenih spletnim zmenkarijam – so bila kar 4 slovenska startup podjetja! Ekipe so imele tri dni časa, da prepričajo strokovno komisijo, da je prav njihova ideja tista, ki je zares vredna nadaljnje podpore.

In prav to je uspelo trem mladim slovenskim tehnološkim podjetjem, ki so dokazala, da je Slovenija dežela zanimivih podjetniških idej, pa tudi odličnih ekip, ki te ideje znajo uresničiti. Poglejmo si, za katera podjetja gre.

JollyDeck

JollyDeck je učinkovit sistem, namenjen olajšanju učenja, ki temelji na uporabi elementov iz iger, prav to pa učenje naredi zabavno in učinkovito. JollyDeck je torej odlična rešitev za izvajanje izobraževanj v različnih podjetjih, pa tudi drugje.

Peekster

Peekster je mobilna aplikacija, ki deluje po podobnem principu kot priljubljena mobilna aplikacija Shazam, le da je namenjena povezovanju tiskanih medijev. Gre torej za mobilno aplikacijo, ki predstavlja most med analognimi tiskanimi mediji in internetom.

iHelp

iHelp je mobilna aplikacija in platforma, namenjena učinkovitemu obveščanju in iskanju pomoči v primeru zdravstvenih težav. Gre torej za aplikacijo, ki ima v prihodnosti potencial rešiti na tisoče življenj!

Ostali zmagovalci

Ostale zmagovalce, ki so prav tako bili sprejeti v prestižni londonski podjetniški pospeševalnik Wayra, si lahko ogledate na spodnjem seznamu:

 • Eventstagr.am
 • Songdrop
 • Narrato
 • Dattch
 • Ensygnia
 • Removal Stars
 • Gordon Games
 • GoCarShare
 • Sponsorcraft
 • Ticketing Hub
 • SaasAssurance
 • Munch
 • Tank Top TV
 • EI Technologies

Vir: Wayra

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje