Postanite kar najbolj simpatičen podjetnik

Kot podjetnik morate poskrbeti, da boste poslovnim partnerjem in strankam simpatični. V kolikor imate s tem težave, nikar ne obupajte, z malo truda in vaje boste kmalu v družbi najbolj simpatičnih podjetnikov v Sloveniji.
Informativni dan: razvojno usmerjen doktorski študij

(Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali ste lastnik startup podjetja ali že uveljavljen podjetnik – nikakor vam ne bo škodilo, da ste simpatični. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, da boste v prihodnosti še bolj!

Nič več vzvišenosti

Že res, da so vas starši učili, da morate stati pokončno, zravnati ramena in dvigniti glavo, vendar bodite pozorni, da vaša samozavest ne bo prerasla v vzvišenost.

Že ko prvič stopite v stik z nekom, morate biti pozorni na svojo držo in odnos: sprostite se, malenkost približajte glavo osebi, ki jo spoznavate, nasmejte se in pokažite, da vam je v čast, da ste ga/jo spoznali.

Vsi imamo radi ljudi, ki nas imajo radi. Zato pokažite iskreno zadovoljstvo in veselje, ko nekoga spoznate – če bo oseba imela občutek, da vam je všeč, boste tudi vi njej bolj simpatični.

Dotiki so pomembni

Dotiki so pomembni, saj izražajo prijateljstvo. Kljub temu pa morate paziti, da ne boste pretiravali.

Dotik ruši naravne ovire in zmanjša razdaljo med dvema človekoma.

Postanite mojstri kramljanja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste z nekom kramljali 15 minut in imeli občutek, da ste bili bili udeleženi v super pogovoru, potem pa ste kasneje ugotovili, da ste govorili večinoma samo vi in da o sogovorniku ne veste praktično nič?

Najbolj simpatični ljudje so mojstri kramljanja, pri čemer pogovor speljejo tako, da govori zgolj sogovornik, ne da bi se tega sploh zavedal.

Bodite iskreni in priznajte, da je nekdo boljši od vas

Veliko podjetnikov ob prvem srečanju tekmuje v igri »kdo je najboljši«. Ne glede na to, kako dobri ste, obstajajo ljudje, ki so na določenih področjih enostavno boljši. Dopustite jim to.

Prav tako vam svetujemo, da ne tekmujete v igri »jaz pa poznam tega in tega«, ravno nasprotno, namerno igro izgubite in bodite impresionirani nad poznanstvi vašega sogovornika.

Bodite to, kar ste. Ljudem boste všeč.

Nikar ne prosite za usluge

Nikar ne kramljajte z nekom 5 minut, da ga boste potem lahko prosili za pomoč. Ljudje so razočarani, ko odkrijejo, da ste se z njimi pogovarjali zgolj z namenom mreženja.

Simpatični ljudje se osredotočijo na sogovornika in na to, kaj ta potrebuje in kako mu lahko pomagajo in ne obratno.

Ne uporabljajte več fraze »lepo vas je bilo spoznati«

Izogibajte se frazam, ki delujejo naučeno, kot so »lepo vas je bilo spoznati« ali »veselilo me je«. Raje sezite sogovorniku v roke, ga na rahlo potrepljajte po ramenu in recite »vesel sem, da sem vas spoznal« ali »veste, zelo sem se zabaval med najinim pogovorom«. Pri tem se ne pozabite nasmehniti.

Imejte v mislih, da je prvi vtis pomemben, vendar morate dobrega narediti tudi pri slovesu.

Vir: inc.com/jeff-haden

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje