Postanite kar najbolj simpatičen podjetnik

Kot podjetnik morate poskrbeti, da boste poslovnim partnerjem in strankam simpatični. V kolikor imate s tem težave, nikar ne obupajte, z malo truda in vaje boste kmalu v družbi najbolj simpatičnih podjetnikov v Sloveniji.
Informativni dan: razvojno usmerjen doktorski študij

(Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali ste lastnik startup podjetja ali že uveljavljen podjetnik – nikakor vam ne bo škodilo, da ste simpatični. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, da boste v prihodnosti še bolj!

Nič več vzvišenosti

Že res, da so vas starši učili, da morate stati pokončno, zravnati ramena in dvigniti glavo, vendar bodite pozorni, da vaša samozavest ne bo prerasla v vzvišenost.

Že ko prvič stopite v stik z nekom, morate biti pozorni na svojo držo in odnos: sprostite se, malenkost približajte glavo osebi, ki jo spoznavate, nasmejte se in pokažite, da vam je v čast, da ste ga/jo spoznali.

Vsi imamo radi ljudi, ki nas imajo radi. Zato pokažite iskreno zadovoljstvo in veselje, ko nekoga spoznate – če bo oseba imela občutek, da vam je všeč, boste tudi vi njej bolj simpatični.

Dotiki so pomembni

Dotiki so pomembni, saj izražajo prijateljstvo. Kljub temu pa morate paziti, da ne boste pretiravali.

Dotik ruši naravne ovire in zmanjša razdaljo med dvema človekoma.

Postanite mojstri kramljanja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste z nekom kramljali 15 minut in imeli občutek, da ste bili bili udeleženi v super pogovoru, potem pa ste kasneje ugotovili, da ste govorili večinoma samo vi in da o sogovorniku ne veste praktično nič?

Najbolj simpatični ljudje so mojstri kramljanja, pri čemer pogovor speljejo tako, da govori zgolj sogovornik, ne da bi se tega sploh zavedal.

Bodite iskreni in priznajte, da je nekdo boljši od vas

Veliko podjetnikov ob prvem srečanju tekmuje v igri »kdo je najboljši«. Ne glede na to, kako dobri ste, obstajajo ljudje, ki so na določenih področjih enostavno boljši. Dopustite jim to.

Prav tako vam svetujemo, da ne tekmujete v igri »jaz pa poznam tega in tega«, ravno nasprotno, namerno igro izgubite in bodite impresionirani nad poznanstvi vašega sogovornika.

Bodite to, kar ste. Ljudem boste všeč.

Nikar ne prosite za usluge

Nikar ne kramljajte z nekom 5 minut, da ga boste potem lahko prosili za pomoč. Ljudje so razočarani, ko odkrijejo, da ste se z njimi pogovarjali zgolj z namenom mreženja.

Simpatični ljudje se osredotočijo na sogovornika in na to, kaj ta potrebuje in kako mu lahko pomagajo in ne obratno.

Ne uporabljajte več fraze »lepo vas je bilo spoznati«

Izogibajte se frazam, ki delujejo naučeno, kot so »lepo vas je bilo spoznati« ali »veselilo me je«. Raje sezite sogovorniku v roke, ga na rahlo potrepljajte po ramenu in recite »vesel sem, da sem vas spoznal« ali »veste, zelo sem se zabaval med najinim pogovorom«. Pri tem se ne pozabite nasmehniti.

Imejte v mislih, da je prvi vtis pomemben, vendar morate dobrega narediti tudi pri slovesu.

Vir: inc.com/jeff-haden

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje