Postanite kar najbolj simpatičen podjetnik

Kot podjetnik morate poskrbeti, da boste poslovnim partnerjem in strankam simpatični. V kolikor imate s tem težave, nikar ne obupajte, z malo truda in vaje boste kmalu v družbi najbolj simpatičnih podjetnikov v Sloveniji.
Informativni dan: razvojno usmerjen doktorski študij

(Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali ste lastnik startup podjetja ali že uveljavljen podjetnik – nikakor vam ne bo škodilo, da ste simpatični. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, da boste v prihodnosti še bolj!

Nič več vzvišenosti

Že res, da so vas starši učili, da morate stati pokončno, zravnati ramena in dvigniti glavo, vendar bodite pozorni, da vaša samozavest ne bo prerasla v vzvišenost.

Že ko prvič stopite v stik z nekom, morate biti pozorni na svojo držo in odnos: sprostite se, malenkost približajte glavo osebi, ki jo spoznavate, nasmejte se in pokažite, da vam je v čast, da ste ga/jo spoznali.

Vsi imamo radi ljudi, ki nas imajo radi. Zato pokažite iskreno zadovoljstvo in veselje, ko nekoga spoznate – če bo oseba imela občutek, da vam je všeč, boste tudi vi njej bolj simpatični.

Dotiki so pomembni

Dotiki so pomembni, saj izražajo prijateljstvo. Kljub temu pa morate paziti, da ne boste pretiravali.

Dotik ruši naravne ovire in zmanjša razdaljo med dvema človekoma.

Postanite mojstri kramljanja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste z nekom kramljali 15 minut in imeli občutek, da ste bili bili udeleženi v super pogovoru, potem pa ste kasneje ugotovili, da ste govorili večinoma samo vi in da o sogovorniku ne veste praktično nič?

Najbolj simpatični ljudje so mojstri kramljanja, pri čemer pogovor speljejo tako, da govori zgolj sogovornik, ne da bi se tega sploh zavedal.

Bodite iskreni in priznajte, da je nekdo boljši od vas

Veliko podjetnikov ob prvem srečanju tekmuje v igri »kdo je najboljši«. Ne glede na to, kako dobri ste, obstajajo ljudje, ki so na določenih področjih enostavno boljši. Dopustite jim to.

Prav tako vam svetujemo, da ne tekmujete v igri »jaz pa poznam tega in tega«, ravno nasprotno, namerno igro izgubite in bodite impresionirani nad poznanstvi vašega sogovornika.

Bodite to, kar ste. Ljudem boste všeč.

Nikar ne prosite za usluge

Nikar ne kramljajte z nekom 5 minut, da ga boste potem lahko prosili za pomoč. Ljudje so razočarani, ko odkrijejo, da ste se z njimi pogovarjali zgolj z namenom mreženja.

Simpatični ljudje se osredotočijo na sogovornika in na to, kaj ta potrebuje in kako mu lahko pomagajo in ne obratno.

Ne uporabljajte več fraze »lepo vas je bilo spoznati«

Izogibajte se frazam, ki delujejo naučeno, kot so »lepo vas je bilo spoznati« ali »veselilo me je«. Raje sezite sogovorniku v roke, ga na rahlo potrepljajte po ramenu in recite »vesel sem, da sem vas spoznal« ali »veste, zelo sem se zabaval med najinim pogovorom«. Pri tem se ne pozabite nasmehniti.

Imejte v mislih, da je prvi vtis pomemben, vendar morate dobrega narediti tudi pri slovesu.

Vir: inc.com/jeff-haden

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje