Postanite kar najbolj simpatičen podjetnik

Kot podjetnik morate poskrbeti, da boste poslovnim partnerjem in strankam simpatični. V kolikor imate s tem težave, nikar ne obupajte, z malo truda in vaje boste kmalu v družbi najbolj simpatičnih podjetnikov v Sloveniji.
Informativni dan: razvojno usmerjen doktorski študij

(Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali ste lastnik startup podjetja ali že uveljavljen podjetnik – nikakor vam ne bo škodilo, da ste simpatični. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, da boste v prihodnosti še bolj!

Nič več vzvišenosti

Že res, da so vas starši učili, da morate stati pokončno, zravnati ramena in dvigniti glavo, vendar bodite pozorni, da vaša samozavest ne bo prerasla v vzvišenost.

Že ko prvič stopite v stik z nekom, morate biti pozorni na svojo držo in odnos: sprostite se, malenkost približajte glavo osebi, ki jo spoznavate, nasmejte se in pokažite, da vam je v čast, da ste ga/jo spoznali.

Vsi imamo radi ljudi, ki nas imajo radi. Zato pokažite iskreno zadovoljstvo in veselje, ko nekoga spoznate – če bo oseba imela občutek, da vam je všeč, boste tudi vi njej bolj simpatični.

Dotiki so pomembni

Dotiki so pomembni, saj izražajo prijateljstvo. Kljub temu pa morate paziti, da ne boste pretiravali.

Dotik ruši naravne ovire in zmanjša razdaljo med dvema človekoma.

Postanite mojstri kramljanja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste z nekom kramljali 15 minut in imeli občutek, da ste bili bili udeleženi v super pogovoru, potem pa ste kasneje ugotovili, da ste govorili večinoma samo vi in da o sogovorniku ne veste praktično nič?

Najbolj simpatični ljudje so mojstri kramljanja, pri čemer pogovor speljejo tako, da govori zgolj sogovornik, ne da bi se tega sploh zavedal.

Bodite iskreni in priznajte, da je nekdo boljši od vas

Veliko podjetnikov ob prvem srečanju tekmuje v igri »kdo je najboljši«. Ne glede na to, kako dobri ste, obstajajo ljudje, ki so na določenih področjih enostavno boljši. Dopustite jim to.

Prav tako vam svetujemo, da ne tekmujete v igri »jaz pa poznam tega in tega«, ravno nasprotno, namerno igro izgubite in bodite impresionirani nad poznanstvi vašega sogovornika.

Bodite to, kar ste. Ljudem boste všeč.

Nikar ne prosite za usluge

Nikar ne kramljajte z nekom 5 minut, da ga boste potem lahko prosili za pomoč. Ljudje so razočarani, ko odkrijejo, da ste se z njimi pogovarjali zgolj z namenom mreženja.

Simpatični ljudje se osredotočijo na sogovornika in na to, kaj ta potrebuje in kako mu lahko pomagajo in ne obratno.

Ne uporabljajte več fraze »lepo vas je bilo spoznati«

Izogibajte se frazam, ki delujejo naučeno, kot so »lepo vas je bilo spoznati« ali »veselilo me je«. Raje sezite sogovorniku v roke, ga na rahlo potrepljajte po ramenu in recite »vesel sem, da sem vas spoznal« ali »veste, zelo sem se zabaval med najinim pogovorom«. Pri tem se ne pozabite nasmehniti.

Imejte v mislih, da je prvi vtis pomemben, vendar morate dobrega narediti tudi pri slovesu.

Vir: inc.com/jeff-haden

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje