Postanite kar najbolj simpatičen podjetnik

Kot podjetnik morate poskrbeti, da boste poslovnim partnerjem in strankam simpatični. V kolikor imate s tem težave, nikar ne obupajte, z malo truda in vaje boste kmalu v družbi najbolj simpatičnih podjetnikov v Sloveniji.
Informativni dan: razvojno usmerjen doktorski študij

(Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, ali ste lastnik startup podjetja ali že uveljavljen podjetnik – nikakor vam ne bo škodilo, da ste simpatični. Zato vam predstavljamo nekaj nasvetov, da boste v prihodnosti še bolj!

Nič več vzvišenosti

Že res, da so vas starši učili, da morate stati pokončno, zravnati ramena in dvigniti glavo, vendar bodite pozorni, da vaša samozavest ne bo prerasla v vzvišenost.

Že ko prvič stopite v stik z nekom, morate biti pozorni na svojo držo in odnos: sprostite se, malenkost približajte glavo osebi, ki jo spoznavate, nasmejte se in pokažite, da vam je v čast, da ste ga/jo spoznali.

Vsi imamo radi ljudi, ki nas imajo radi. Zato pokažite iskreno zadovoljstvo in veselje, ko nekoga spoznate – če bo oseba imela občutek, da vam je všeč, boste tudi vi njej bolj simpatični.

Dotiki so pomembni

Dotiki so pomembni, saj izražajo prijateljstvo. Kljub temu pa morate paziti, da ne boste pretiravali.

Dotik ruši naravne ovire in zmanjša razdaljo med dvema človekoma.

Postanite mojstri kramljanja

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste z nekom kramljali 15 minut in imeli občutek, da ste bili bili udeleženi v super pogovoru, potem pa ste kasneje ugotovili, da ste govorili večinoma samo vi in da o sogovorniku ne veste praktično nič?

Najbolj simpatični ljudje so mojstri kramljanja, pri čemer pogovor speljejo tako, da govori zgolj sogovornik, ne da bi se tega sploh zavedal.

Bodite iskreni in priznajte, da je nekdo boljši od vas

Veliko podjetnikov ob prvem srečanju tekmuje v igri »kdo je najboljši«. Ne glede na to, kako dobri ste, obstajajo ljudje, ki so na določenih področjih enostavno boljši. Dopustite jim to.

Prav tako vam svetujemo, da ne tekmujete v igri »jaz pa poznam tega in tega«, ravno nasprotno, namerno igro izgubite in bodite impresionirani nad poznanstvi vašega sogovornika.

Bodite to, kar ste. Ljudem boste všeč.

Nikar ne prosite za usluge

Nikar ne kramljajte z nekom 5 minut, da ga boste potem lahko prosili za pomoč. Ljudje so razočarani, ko odkrijejo, da ste se z njimi pogovarjali zgolj z namenom mreženja.

Simpatični ljudje se osredotočijo na sogovornika in na to, kaj ta potrebuje in kako mu lahko pomagajo in ne obratno.

Ne uporabljajte več fraze »lepo vas je bilo spoznati«

Izogibajte se frazam, ki delujejo naučeno, kot so »lepo vas je bilo spoznati« ali »veselilo me je«. Raje sezite sogovorniku v roke, ga na rahlo potrepljajte po ramenu in recite »vesel sem, da sem vas spoznal« ali »veste, zelo sem se zabaval med najinim pogovorom«. Pri tem se ne pozabite nasmehniti.

Imejte v mislih, da je prvi vtis pomemben, vendar morate dobrega narediti tudi pri slovesu.

Vir: inc.com/jeff-haden

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje