Postanite odličen virtualni vodja

Vse več podjetnikov se zateka k najemanju tuje delovne sile, tako pa so primorani voditi svojo ekipo preko spleta. Ne glede na to, zakaj se podjetniki odločijo imeti mednarodno ekipo, je vsem skupno eno - voditi jo morajo preko spleta.
Postanite odličen virtualni vodja

Postanite odličen virtualni vodja. (Vir slike: sxc.hu)

Danes se tradicionalni način vodenja zaposlenih, ki pridejo v pisarno ob 8. uri in zapustijo delovno mesto ob 16., zaradi razvijajoče se tehnologije hitro spreminja. Splet, spletne kamere in brezplačne video konference spreminjajo način dela.

Virtualne ekipe in drugačen način dela od podjetnikov zahtevajo tudi drugačen način vodenja. Da se boste lažje znašli v vlogi virtualnega vodje, vam predstavljamo nekaj nasvetov.

Pomembna je delovna etika.

Virtualna pisarna omogoča ogromno fleksibilnosti in podpira najrazličnejše delovne metode – to pa še ne pomeni, da se ekipa lahko popolnoma razpusti in ne ohranja določene stopnje profesionalnosti.
Postavite jasna pravila in z njimi seznanite vsakega člana vaše ekipe. Poleg tega za vsak nov projekt ali nalogo jasno opredelite, kakšni so cilji, ekipi pa povejte najbolj pomembne stvari, ki jih pričakujete in tiste, za katere ne želite, da se zgodijo.

Kulturna previdnost.

Sodelovanje z ljudmi z različnih koncev privede tudi do kulturnih razlik v ekipi. Imejte v mislih, da imajo posamezni člani v vaši ekipi popolnoma drugačne vrednote, ideale in prepričanja. Morda si celo vaš prijazen komentar razlagajo kot nesramen. Zato je nadvse pomembno, da se zavedate kulturnih razlik in jih spoštujete. Predvsem pri temah, kot so spol, rasa, starost in spolna usmerjenost, previdnost ne bo odveč. Tudi vsakodnevni urniki, časovna razlika, prazniki in delovne navade so lahko problem, če se predhodno o tem ne dogovorite.

Čim več komunicirajte.

Ključnega pomena je, da svojo ekipo informirate in poslušate, kaj vam imajo za povedati oni. Če niste fizično prisotni v pisarni, je težko oceniti, kakšno je vzdušje v vaši ekipi, zato morate čim več spraševati. Če boste želeli zaposlene motivirati, morate z njimi redno komunicirati.

Tehnologijo izkoristite sebi v prid.

Virtualna ekipa mora imeti podporo primerne sodobne tehnologije. Nikar ne bodite skopi pri uporabi dobre programske opreme, saj vam bo ta prihranila mnogo časa in živcev.

Dajajte pooblastila in povratne informacije.

Zaposlenim morate zaupati in jim pustiti, da sami odločajo o določenih stvareh, brez da jim vi dihate za ovratnik. Dajte jim nekaj svobode, da se lahko izkažejo.

Pomembne so tudi povratne informacije. Težko boste namreč presodili, kakšne volje so posamezniki v vaši virtualni ekipi, zato poskrbite, da boste z njimi čim več v kontaktu ter jim večkrat povejte, kako pomembno je njihovo delo za uspeh vašega podjetja.

Vir: smallbizbee.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje