Postanite srečni: 10 stvari, ki jih morate takoj nehati početi

Vaše poslovno življenje in zasebno življenje sta močno povezana (tudi, če si to želite ali ne) in največkrat se občutki sreče in zadovoljstva ter občutki nesreče in obupa prepletajo ne glede na to, kje je njihov izvor.
Postanite srečni: 10 stvari, ki jih morate takoj nehati početi

Postanite srečni: 10 stvari, ki jih morate takoj nehati početi

Razmislite o tem, da bi nehali početi stvari, ki vas onesrečujejo. Držite se spodaj naštetih nasvetov in življenje (tako poslovno, kot tudi zasebno) se vam bo močno izboljšalo – postali boste enostavno bolj srečni.

1. Prenehajte kriviti druge!

Ljudje delamo napake. Zaposleni ne dosežejo zastavljenih ciljev, dobavitelji ne dostavijo robe pravočasno itd. Najlažje je kriviti druge za svoje probleme.

Ste kdaj pomislili, da ste za nastalo situacijo krivi sami? Morda niste dali dovolj natančnih navodil, niste motivirali zaposlenih, si niste vzeli dovolj časa, ste preveč zahtevali itd. Prevzemite odgovornost tudi nase, ko stvari ne gredo po načrtu. Na tak način boste naslednjič sposobni stvari narediti bolje.

2. Prenehajte se truditi očarati ljudi!

Nihče vas ne mara zaradi lepe obleke, dobrega avtomobila, velike hiše, naziva ali dosežkov – to vse so stvari in te stvari so morda všeč ljudem okoli vas, vendar to ne pomeni, da ste jim všeč vi.

Pristni odnosi osrečujejo vsakogar, zato nikar ne navezujte stikov na podlagi zgoraj omenjenih stvari.

3. Prenehajte se oklepati stvari!

Kadar smo negotovi, se oklepamo stvari, ki jih poznamo in v katerih smo dobri, pa čeprav vemo, da to ni najboljši način za rešitev našega problema.

Tvegajte. Četudi vam ne bo uspelo, vam bo dejstvo, da ste nekaj poizkusili, dalo veliko zadovoljstva.

4. Nikar ne prekinjajte človeka, s katerim se pogovarjajte!

Prekinjanje je neolikano. Poleg tega pa človeku, ki ga prekinete sporoča, »Ne poslušam te zato, da bi razumel kaj govoriš, ampak te poslušam zato, da se bom jaz lahko odločil, kaj bom povedal.«

Si želite, da bi ljudje uživali v vaši družbi? Potem jih poslušajte! Osredotočite se na to, kaj ima vaš sogovornik za povedati in sprašujte zato, da boste razumeli, kaj vam pripoveduje.

5. Prenehajte s pritoževanjem!

S pritoževanjem se boste počutili še veliko slabše.

V kolikor je nekaj narobe, ne izgubljajte časa s pritoževanjem – potrudite se, da stvar popravite.

Ne razglabljajte o tem, kaj je narobe, temveč se pogovarjajte, kako bi lahko situacijo popravili oz. jo izboljšali.

6. Prenehajte z neprestanim nadzorovanjem!

Vi ste šef, vi obvladate … kljub vsemu se morate zavedati, da ste edina stvar, ki jo imate čisto zares pod nadzorom, VI sami. Ne osredotočajte se preveč na druge, saj boste s tem zanemarjali svoje lastne cilje in sanje.

Pomembno je, da se obdate z ljudmi, ki si želijo podobnih stvari in gredo po isti poti kot vi. Na tak način boste ustvarili veliko boljše poslovne odnose, ti pa vas bodo pripeljali do sreče!

7. Prenehajte kritizirati!

Bolj ste izobraženi, več izkušenj imate … kljub temu vas to ne naredi bolj pametne ali bolj intuitivne od drugih. Vse te stvari vas naredijo to kar ste – edinstvena oseba. In prav tako edinstveni so vaši zaposleni. Vsakdo je drugačen: nihče ni slabši ali boljši, vendar zgolj drugačen, zato nikar ne pričakujte, da bodo vaši zaposleni takšni kot vi, raje spodbujajte drugačnost – to vas bo pripeljalo do boljših rezultatov.

8. Nihče ne mara poslušati pridige!

Kritiziranje ima sestro, ki ji je ime Pridiga. In oče obeh je Obsojanje.

Boljši človek boste, več stvari boste lahko dosegli.

9. Kar je bilo, je bilo!

Preteklost je zelo pomembna, saj se iz nje učimo (iz lastnih napak in iz napak drugih). Nikar pa se z njo ne obremenjujte preveč.

Preteklost si predstavljajte kot trening za prihodnost. V kolikor se boste naučili, da napake niso nič slabega in boste svoj pogled usmerili v prihodnost, boste veliko bolj srečni.

10. Strah vam ne bo prinesel sreče!

Nikar ne oklevajte in ne čakajte na »pravi trenutek« samo zato, ker vas je strah in odlašate.

Ko boste čakali, bodo mimo vas tekli dnevi, meseci in vaše sanje.

Vir: inc.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje